Kılıçdaroğlu'na hain pusu: 1 şehit 2 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğluna hain pusu: 1 şehit 2 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 22:06

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin’e giderken PKK’lı teröristler tarafından saldırı düzenlendi. Kılıçdaroğlu’nu hemen güvenliğe alan korumaları, konvoyun geçtiği vadinin üst bölümündeki teröristlere karşılık verdi. Bir terörist, roket atışı yapmaya hazırlandığı sırada korumaların ateş açmasıyla engellendi. Çatışma yaklaşık 25 dakika sürdü. Saldırıda Kılıçdaroğlu yara almazken, konvoya öncülük eden bir jandarma şehit oldu, iki astsubay yaralandı.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Artvin programı kapsamında dün uçakla Kars’a geldi. Karayoluyla Artvin Şavşat’a geçen Kılıçdaroğlu, halka hitap ettikten sonra Artvin’e gitmek üzere yola çıktı. CHP konvoyu, Ardanuç ilçesi yakınlarına geldiğinde, Yanıklı köyü girişinde saat 14.00 sıralarında PKK’lı teröristlerin saldırısına uğradı. CHP konvoyunun geçtiği vadinin üst tarafından açılan ateşe Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları anında karşılık verdi.

Kılıçdaroğluna hain pusu: 1 şehit 2 yaralı

 ARACINDA BEKLETİLDİ

Çatışmanın yaşandığı yere yaklaşık 100 metre mesafedeki Kılıçdaroğlu’nun güvenliği aracında sağlandı. Kılıçdaroğlu’nun Basın Danışmanı Okan Konuralp çatışmanın yaşandığı sıcak anı, “Saldırı esnasında Genel Başkan ile birlikte aynı araçtaydık. Konvoyda Genel Başkan’ın koruma ekibindeki arkadaşlar, vadinin üstünde bir teröristin olduğunu görüyor. Bu teröristin konvoya yönelik bir roket atışı yapma hazırlığında olduğu fark ediliyor. O sırada Artvin koruma ekibi, roket atışının yapılacağı noktaya bir atış süreci başlıyor” dedi.

Haberin Devamı

Korumaların karşılık vermesiyle teröristin roketatarlı saldırısı böylece engellendi. Konvoyun korumasını sağlamak üzere görevlendirilmiş ve öncülüğünü yapan jandarma aracını kullanan 24 yaşındaki Jandarma Er Fatih Çaybaşı şehit oldu, 2 astsubay da hafif yaralandı. Çatışma yaklaşık 25 dakika sürdü ve bu sırada Kılıçdaroğlu’nun güvenliği aracında sağlandı. Kılıçdaroğlu çatışma bittikten sonra, sıkı güvenlik önlemleri altında Karayolları 102’nci Şube binasına getirildi.

Haberin Devamı

MİLLET İÇİN FEDA OLSUN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının ardından sosyal medya hesabıTwitter’da “Allah’ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket, bu ülke, bu millet için feda olsun!” diye mesaj paylaştı. CHP’nin internet sitesinde ise Kılıçdaroğlu’nun şu mesajı yayınlandı: “Teröre pabuç bırakmamak lazım. Biz, orada çatışmanın ortasında kaldık ama bir üzücü haber aldık, bir şehidimizin olduğu söyleniyor. Bu gerçekten beni çok üzdü. Farklı siyasi görüşlerimiz olabilir ama teröre karşı ortak mücadele etmek hepimizin görevidir. Bizi yıldıramaz, yıldırmamalıdır. O nedenle programıma devam edeceğim. Bu tür olaylar karşısında geri adım atmamız söz konusu olamaz. Bu ülke terörden temizleninceye kadar hep birlikte mücadele etme kararlılığındayız.”

Haberin Devamı

Kılıçdaroğluna hain pusu: 1 şehit 2 yaralı

ERZİNCAN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Jandarma Er Fatih Çaybaşı'nın (24) Erzincan'daki baba evinde ise yas var. Saldırıda başından vurulan Çaybaşı'nın bulunduğu araç kaza yapıp bir iş yerine çarpmış. Çaybaşı'nın daha önce aynı Jandarma aracının önünde çektirdiği fotoğraf da ortaya çıktı. Şehidin kent merkezindeki TOKİ konutlarındaki baba evine gelen Erzincan Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk ve askeri yetkililerce babası Şevket ve annesi Zöhre Çaybaşı'ya acı haber verildi.

Kılıçdaroğluna hain pusu: 1 şehit 2 yaralı

Ailenin yakınları ve komşuları şehidin baba evine ve mahalleye Türk bayrakları astı. Bekar olan şehidin Artvin İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Şavşat İlçe Jandarma Komutanlığında görevli olduğu ve buradaki görevine yaklaşık 5 ay önce başladığı belirtildi. Şevket-Zöhre Çaybaşı çiftinin tek erkek çocuğu olan şehit er Fatih Çaybaşı'nın 8 yaşında Zeynep Ecren isimli bir kız kardeşinin bulunduğu öğrenildi. Aile Artvin'e gitmek için yola çıktı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

‘KESİN OLARAK PKK’

İÇİŞLERİ Bakanı Efkan Ala, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan terörist saldırıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Sayın Kılıçdaroğlu ile durumu değerlendirdik. Büyük üzüntü duyduğumuzu ifade ettim, gayet metanetle karşıladılar kendileri. Bu terörist unsurlar orada PKK bölücü terör örgütü Ordu’da, Giresun’da, Karadeniz’e açılma niyetiyle terörist faaliyetlerde bulunmaktadır. Geçenlerde Gölköy ilçesinde bir terörist silahlarıyla ölü ele geçirildi. Arkadaşlarımızın söylediği kesin olarak PKK. Onlara yönelik operasyon başladı. Milletimize, bütün ülkemize yapılmıştır bu saldırı. Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanıp cezalandırılması için bütün faaliyetler başlatılmıştır. Sayın Genel Başkan’ın konvoyuna yapılmıştır. Ana muhalefet başkanına yapılmıştır. Biz bunu bütün hepimize yapılmış olarak alırız.” ( ANKARA )

Kılıçdaroğluna hain pusu: 1 şehit 2 yaralı

LİDERLER ARADI

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, yaşananlarla ilgili olarak kendisinden bilgi aldı. Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini ileten Erdoğan’ın, çatışmayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Artvin Valisi Muhterem İnce ile birer telefon görüşmesi yaptığı kaydedildi. Başbakan Binali Yıldırım da Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Başbakan Yıldırım, daha sonra yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Saldırı ülkemizin demokratik istikrarına ve toplumun huzuruna yapılmış alçak bir terörist saldırıdır. Saldırıyı nefretle lanetliyorum. Sayın Genel Başkan Kılıçdaroğlu’na, CHP’ye, güvenlik güçlerimize ve bütün vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun diyor, kalleş saldırıda şehit olan askerimize Allahtan rahmet diliyorum.” MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. ( ANKARA )

SUİKAST GİRİŞİMİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna yapılan saldırıya ilişkin yaptığı basın açıklamasında “Ağır makineli silah ve bir roketatar ile bir suikast girişimi hazırlığı olduğu, güvenlik güçlerinin aldığı tedbirler sonucunda bunun hazırlığını yapan mevzinin ateş açması sonucu karşılıklı bir çatışma başladığını anlıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!