Kılıçdaroğlu: YSK, Danıştay, Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız yasaları açıkça ihlal etmişler (4)  

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: YSK, Danıştay, Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız yasaları açıkça ihlal etmişler (4)
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 22:33

Kılıçdaroğlu: YSK, Danıştay, Yargıtay üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacağız yasaları açıkça ihlal etmişler (4)  

Haberin Devamı

"(ERDOĞAN'IN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI OLMASI) SALI GÜNLERİ O DA ÇIKIP KONUŞACAK" 

"FETTULAH GÜLEN'İ VERMESİNLER DİYE Mİ ACABA İDAM GETİRİLMEK İSTENİYOR HAYIR DİYECEĞİZ" 


"OLAĞAN KONGREDE KAÇ ADAY ÇIKARSA KORKMAMAK LAZIM" 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'de olağan kongre süreci kararı alınmasına ilişkin, "Kurultay gününü parti meclisi kara verir. Ona göre salon tutup kurultayımızı yapacağız. Kaç aday çıkarsa korkmamak lazım. Diğer partilere benzemeyiz. 'Davutoğlu olacak dediler' oldu. Sonra 'Binali bey olacak' dediler. Bir kişi karar verir. Demokrasiyi savunuyoruz. Gelip aday olmalılar" diye konuştu.  

"(ERDOĞAN'IN PARTİLİ CUMHURBAŞKANI OLMASI) SALI GÜNLERİ O DA ÇIKIP KONUŞACAK" 
Cumhurbaşkanlığına hakaret yasasının artık çalışmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Bir partinin genel başkanı olarak o da çıkıp Salı günleri konuşacak. Ben de eleştireceğim veya eleştirmeyeceğim. Cumhurbaşkanlığı değil ki. İki başlı devlet yapısı ortaya çıkıyor. Bir partinin genel başkanı için olan kurallar onun için de geçerli olacak" dedi. 

"FETTULAH GÜLEN'İ VERMESİNLER DİYE Mİ ACABA İDAM GETİRİLMEK İSTENİYOR. HAYIR DİYECEĞİZ" 
İdamın referanduma götürülme olasılığına ilişkin Kılıçdaroğlu, "İdam cezasına karşıyız her ortamda söyledik. İdamı isterseniz Fettulah Gülen'i alamazsınız. Vermesinler diye mi acaba idam getirilmek isteniyor. Biz hayır diyeceğiz. HDP nasıl bakar bilmiyorum. Halkın oyuna gider halk nasıl istiyorsa o olur" diye konuştu.

"BUNLARIN TAMAMI BİR SÜRE SONRA BERAT EDECEKLER" 
Kılıçdaroğlu, "Bunların tamamı bir süre sonra berat edecekler  Ergenekon, Balyoz'da bunları gördük. Sonra hepsi beraat etti. Benzer süreci şimdi görüyoruz. Bu tablo Avrupa ile ilişkileri bozuyor" dedi. 

"BU ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ TÜRKİYE'Yİ ORTADAN İKİYE KARPUZ GİBİ AYIRMIŞTIR" 
Kılıçdaroğlu, "Anayasa değişiklikleri toplumsal uzlaşma belgesidir. Bu anayasa değişikliği Türkiye'yi ortadan ikiye karpuz gibi ayırmıştır. Toplumsal uzlaşma belgesi olmaktan çıkmıştır. Suretle bir toplumsal uzlaşma belgesi oluşturulmalı"  dedi. 

"BUYURUN SURİYELİLER KONUSUNDA REFERANDUM YAPSINLAR. NİYE YAPMIYORLAR?"
Suriye'deki YPG politikalarına ilişkin Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: "Suriye'deki gelişmelerin tek sorumlusu mevcut iktidardır. Ortadoğu'yu bu hale getiren kim? Mevcut iktidar. Suriye'de ne işi vardı bunların? Buyurun Suriyeliler konusunda referandum yapsınlar. Niye yapmıyorlar? Suriyeliler Türkiye'de kalsın mı kalmasın mı? Vatandaşlık berelim mi vermeyelim mi? Oylayalım. Yapmazlar işlerine gelmez.  Vatandaş istemiyor. Suriyelilere bakalım. Ama Suriye'de savaş bittikten sonra ülkelerine gitsinler. Bu ülkede bir sürü işsiz var. Suriye konusunda Türkiye'nin hangi sözü dinlendi? 

KERKÜK'TE BAYRAK İNSİN DENDİ BAĞIRDI.TÜY KADAR AĞIRLIĞI YOK.  DALGA GEÇTİLER
Kerkük'te bayrak insin dendi bağırdı. İnmedi bayrak. Niye bağırdın? Cumhurbaşkanısın ağırlığın olmalı. Tüy kadar ağırlığı yok. Bir de dalga geçtiler. Benim zoruma gidiyor. 

'BİR GECE ANSIZIN GİDEBİLİRİZ' E BUYUR GİT 
'Bir gece ansızın gidebiliriz' E buyur git. Bir sefer gittiler ikinci defa gidemiyorlar.  

RUS UÇAĞINI DÜŞÜRDÜLER SONRA EL AYAK ÖPÜP ÖZÜR DİLEDİLER
Her şeyi ile batan bataklığa sürüklenen bir Türkiye var. Rus uçağını düşürdüler. Önce düşürme yarışına girdiler. Sonra el ayak öpüp özür dilediler araya bir sürü adam koydular. Biz ettik sen etme dediler. Ortadoğu bataklığına Türkiye'yi serdiler."  

"ELEŞTİRİLERİ BÜYÜK BİR SABIRLA DİNLERİM AMA PARTİYİ YIPRATAN KİŞİYİ ARTIK PARTİDE TUTMAYACAĞIM"  
"Seçim performansı ve bırakmayı düşündünüz mü" soruları üzerine Kılıçdaroğlu, "Benim değerlendirmem doğru olmaz. Gazetecilerin sivil toplum kuruluşlarının yapması doğru olur. Kullanılan dil ve çalışma olanı alarak bir övgü aldık. Her kapıyı çalıp konuşma imkanımız oldu.  Hiç gitmediğimiz yerlere gittik. konuşmadığımız kişilerle konuştuk. Benim de kusurlarım vardır. Yanlışlardan ders alınmalı. Bana yönelik eleştirileri büyük bir sabırla dinlerim ama partiyi yıpratan kişiyi artık partide tutmayacağım" ifadelerini kullandı. 


Hakime TORUN / ANKARA (DHA)  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!