Kılıçdaroğlu: Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın; onun da adalete ihtiyacı olacak (4)

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın; onun da adalete ihtiyacı olacak (4)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 2017 16:50

Kılıçdaroğlu: Sayın Bahçeli, hiç meraklanmasın; onun da adalete ihtiyacı olacak (4)

Haberin Devamı

CHP LİDERİ'NDEN PROVOKASYON UYARISI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Provokasyon, kışkırtıcılık yapıyorlar. Bizim üzerimize birilerinin saldırması için alt yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Arkadaşlarıma söyledim, herkese de söylüyorum. Provokasyonlara sakın alet olmayın. Sizi tahrik edebilirler. Biz inandığımız yolda adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan İstanbul'a 'Adalet Yürüyüşü', katılımlarla devam etti. Yürüyüşün ikinci gününde; Demokratik Sol Parti (DSP) eski Genel Başkanı Zeki Sezer ve gazeteci yazar Hasan Cemal, CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla birlikte yürüdü. Kılıçdaroğlu, beyaz güvercin de uçurdu. 
Kahramankazan'a ulaşan Kılıçdaroğlu, Mürted Hava Meydan Komutanlığı tabelasının önünde açıklamalarda bulunarak, 'Adalet Yürüyüşü'ne yönelik hükümetin eleştirilerine tepki gösterdi. 
Kılıçdaroğlu, "FETÖ terör örgütünün darbeyi planladığı yerdeyiz. Halk sokağa çıktı. Demokrasiyi aradı ve hakkını aradı. Deniyor ki 'Efendim, sokağın hiçbir önemi yok. Neden sokağa çıkıyorsunuz?' Ben, bunu söyleyenlere açık ve net şunu söylemek istiyorum. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimini sokağa inen bizim insanlarımız engellemedi mi? Engelledi. Demek ki demokrasiye de adalete de her yerde, her ortamda sahip çıkacağız. Adalet varsa demokrasi vardır. Demokrasi varsa adalet vardır. İkisinin olmadığı yerde de zulüm vardır. Yargı bağımsızlığından söz ediyorlar. Yargıya talimatı ben vermiyorum, onlar veriyor. Yargı bağımsızlığından söz eden, yargıya talimat veriyor. Biz her yerde adaleti, demokrasiyi sonuna kadar savunacağız" diye konuştu. 

"ÜZERİMİZE BİRİLERİNİN SALDIRMASI İÇİN ALT YAPI OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORLAR"
Provokasyon uyarısında da bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "Provokasyon, kışkırtıcılık yapıyorlar. Bizim üzerimize birilerinin saldırması için alt yapı oluşturmaya çalışıyorlar. Biz, hiçbir yerde ve hiçbir ortamda arkadaşlarıma söyledim, herkese de söylüyorum. Provokasyonlara sakın alet olmayın. Sizi tahrik edebilirler. Biz inandığımız yolda adaleti bulmak için yolumuza devam edeceğiz. Bizim yolumuz, kutsal yoldur. Adalet yoludur. Bütün inançların ortak temeli olan adaleti istiyoruz. 15 Temmuz şehitlerini tekrar anıyorum. Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün gazilerimize, sokağa çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum"

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!