Kılıçdaroğlu rest çekti: Beni yargılayın

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu rest çekti: Beni yargılayın
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2016 23:55

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin ayrı ayrı suç duyurusunda bulunduğu olağanüstü toplanan Parti Meclisi (PM) bildirisiyle ilgili “Suçlu olduklarını bildikleri için üzerimize bu kadar büyük baskılarla geliyorlar. Neden beni mahkemeye vermiyorlar? Verin mahkemeye diye rica ediyorum ki bütün delilleri ortaya koyalım” dedi. Kılıçdaroğlu, dün PM’nin açılışında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘BREMEN MIZIKACILARI’
“6 Kasım’da 6.5 saat PM toplantısı yaptık, hazırlanan bildiriyi kamuoyu ile paylaştık. PM bildirimizin arkasından, özellikle iktidar kaynaklı yoğun bir eleştiri aldık. PM bildirisinin 4 ana başlığı vardı. CHP’nin PM bildirisi diyor ki, medya üzerindeki baskılardan rahatsızız. ‘Bremen mızıkacıları’ gibi koro halinde itiraz ettiler. Gazetecilerin hapse atılması demokrasi ayıbıdır. 142 gazeteci bugün hapiste. Cumhuriyet tarihimizin en büyük rakamıdır.

ADALETLE YARGILAYIN
Adil yargılama istiyoruz. Darbe girişiminde mi bulundu, yakalayın adaletle yargılayın. Er ve erbaşlar linç mi edildi, linç edenleri yakalayın, adaletle yargılayın. Devletin temeli adalettir. Adaletten uzaklaşırsanız darbecilerden farkınız kalmaz. Adaletli davranması gereken devlettir. Bunu savunuyoruz onlar itiraz ediyor. Adaleti uygulamayacağını, Türkiye’de işkencenin serbestçe yapılacağını deklare eden Hükümetin kendisidir. İtiraz ediyoruz, çünkü işkence insanlık suçudur.

AYM KARARINI HATIRLATTIK
‘Hukuki süreçler tamamlanıp hüküm kesinleşmeden, milletvekillerinin tutuklanması anayasa ve Anayasa Mahkemesi (AYM) içtihatlarına aykırıdır’ dedik. Açsınlar AYM kararlarına baksınlar. Ergenekon ve Balyoz davlarında birçok milletvekili tutukluydu, hepsinin hakları ellerinden alınmıştı, milli irade hapse mahkûm edilmişti, AYM, ‘Siz bunların temsil haklarını ellerinden alamazsınız’ dedi. Biz bugün AMY’nin aldığı kararı hatırlatıyoruz.

VERİN BENİ MAHKEMEYE
Gayet açık net, sıradan, okula gitmemiş vatandaşın bile anlayacağı bir dille söylüyorum, Ortadoğu’daki terör örgütlerine; El Nusra’dan IŞİD’e kadar, Türkiye’deki terör örgütlerine; PKK, FETÖ hepsine yardım ve yataklık yapan, bu terör örgütlerini Türkiye’nin başına bela eden parti AKP ve yöneticileridir. Niye beni mahke meye vermiyorlar, hangi gerekçeyle mahkemeye vermiyorlar; ‘Verin mahkemeye’ diye rica ediyorum, verin mahkemeye ki bütün delilleri ortaya koyalım. Korkuyorlar, suçlu olduklarını bildikleri için üzerimize bu kadar büyük baskılarla geliyorlar.

BÖLÜNME NOKTASI
İktidar gücünü kullanıp rejimi değiştirmeye hakları yoktur. Onlar da hukuk içinde devleti yönetmek zorundadırlar. Daha tehlikeli olan, 14 yıldır bu ülkeyi yönetenlerin bugün söyledikleri sözdür. Türkiye bir bölünme noktasına gelmiştir. Türkiye’yi bir bölünme noktasına getiren bir siyasal iktidar ve bunu seslendiren bir Başbakan nasıl olur. Temel sorunumuz, hesap vermesi gerekenlerin ‘hesap soracağız’ demeleridir.” 

ORTADA BİR ŞEY YOK Kİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından gazetecilerin, Başbakan Binali Yıldırım ile MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin yeni anayasa paketine ilişkin yaptığı görüşmeyi anımsataları üzerine, “Ortada bir şey yok ki konuşalım” yanıtını verdi.

TWITTER MESAJI: ORTAK NOKTANIZ BİZE SALDIRMANIZ
IŞİD militanlarını Türkiye’de tedavi ettirdiniz. IŞİD’e Türkiye’den katılımlara göz yumdunuz. IŞİD’i bu milletin başına siz bela ettiniz! FETÖ’yü besleyip, büyüttünüz. FETÖ’yü bu milletin başına siz bela ettiniz! Habur’da PKK’nın ayağına hakimleri siz götürdünüz. PKK şehirleri bombayla doldururken Valilere ‘operasyon yapmayın’ talimatını siz verdiniz! ‘Sizin de PKK’nın da ortak noktası bize saldırmanız. 

BAKMADAN GEÇME!