Kılıçdaroğlu: 'Mülteciler Ege'de ölürken Avrupa seyretti'

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Mülteciler Egede ölürken Avrupa seyretti
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 01:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) 72. Toplantısı’na katıldı, işadamlarının sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

(Suriyeli göçmenler) “Türkiye’yi Suriye batağına soktuk, bütün Avrupa ne halde. Şimdi bize bir şeyler dayatıyorlar. Kayseri pazarlığı yapıyorlar. ‘3 milyar Euro vereceğim’ diyor. Türkiye tampon ülke mi? Ben de şunu söyledim: Biz size 6 milyar Euro verelim, siz hepsini alın. Hem Avrupa hem Türkiye’nin yönetimi insan hakları bağlamında sınıfta kalmıştır. Sahile vuran Aylan bebeğin sorumlusu kim? Ege Denizi’nde yüzlerce, binlerce insan yatıyor. Sorumlusu kim? Göçmen konusunda Türkiye üzerine düşeni yapmıştır. 2.5 milyon kişiyi almıştır, bakmıştır. Avrupalı seyretti. Ne zaman göçler başladı, “Bize niye geliyor” diye başladılar. Neden Suriye’deki savaşta araya girmedin, mücadele etmedin. AB yetkililerine bunu söyledim. Nasıl çözülür? Suriye’de içsavaşı durduracaksınız. Suriyelileri kendi topraklarına dönmek için orayı onaracaksınız.”

‘ZULMÜN ARTSIN DERLER’
(Esad) “Bu insanlık dramının tek sorumlusu maalesef biziz. Durup dururken bir anda Esad’ı düşman ilan ettik. Ülkesinde demokrasi yokmuş. Bizim ülkemizde var mı? Yarın bir gün bir başka ülke bizim ülkemizde demokrasi yok diye müdahale ederse ne diyeceğiz?”

(Erdoğan’ın AYM eleştirisi) “Allah aşkına beni bu tür adamlarla muhatap etmeyin. Emin olun rahatsız oluyorum. Hukuksuzluğu, hukuka uymamayı, Anayasaya uymamayı, Anayasa Mahkemesi kararlarına uymamayı ilke edinen bir kişiye ne söyleyebilirim. Bizim Anadolu’da bir söz vardır, zalimlere ‘Zulmün artsın’ derler. ‘Zulmün artsın ki bir an önce git’ diye. Gerçekten o noktaya geldik. Siz halkınıza hesap veremiyorsanız, konuşma hakkınız yoktur. Oturduğunuz sarayın maliyetini bu milletten gizliyorsanız, o sarayda rahat uyuyamazsınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!