Kılıçdaroğlu: IŞİD'in Gaziantep'te düğünde saldırı yapabileceği delilleri varsa bomba patlıyorsa ciddi istihbarat zafiyeti var (1)

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: IŞİDin Gaziantepte düğünde saldırı yapabileceği delilleri varsa bomba patlıyorsa ciddi istihbarat zafiyeti var (1)
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 16:57

Kılıçdaroğlu: IŞİD'in Gaziantep'te düğünde saldırı yapabileceği delilleri varsa bomba patlıyorsa ciddi istihbarat zafiyeti var (1)

Haberin Devamı

 ANKARA (DHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Türkiye terörle yaşamaya mahkum bir ülke konumuna geldi. Bu bizi rahatsız ediyor. Eğer Ankara'da bir iddianameye IŞİD'in Gaziantep'te düğünde saldırı yapabileceği delilleri varsa yine bomba patlıyorsa ciddi istihbarat zafiyeti vardır. Daha önce bir Twıtt atıldığı da biliniyor. İddianameye giren gerçeklere rağmen bir istihbarat zafiyeti var. Bu istihbarat ile Türkiye'nin terör olaylarını çözme şansının olmadığı anlaşılıyor" dedi.



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, NTV Canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Gaziantep'teki terör saldırısına ilişkin Kılıçdaroğlu, "Devleti yönetenler bu tür komplolara daima hazırlıklı olmalı. Gaziantep yeni oldu bir sokak düğününde patlayan bombalara baktığınız zaman Türkiye terörle yaşamaya mahkum bir ülke konumuna geldi. Bu bizi rahatsız ediyor. Eğer Ankara'da bir iddianameye IŞİD'in Gaziantep'te düğünde saldırı yapabileceği delilleri varsa yine bomba patlıyorsa ciddi istihbarat zafiyeti vardır. Daha önce bir Twıtt atıldığı da biliniyor. İddianameye giren gerçeklere rağmen bir istihbarat zafiyeti var. Bu istihbarat ile Türkiye'nin terör olaylarını çözme şansının olmadığı anlaşılıyor. Bu anlamda Türkiye bürokratik anlamda kendisine bir çeki düzen vermek zorunda" diye konuştu.



"20 MİLYON DOLARA TÜRKİYE'NİN İTİBARI SATILMIŞTIR"

Türkiye ile İsrail arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına ilişkin Kılıçdaroğlu, "20 milyon dolara Türkiye'nin itibarı satılmıştır. Gazze ablukasını Türkiye resmen tanıdı. Tam bir teslimiyet. Gazze ablukası kalktı mı? Kalkmadı. Gazze'ye saldırılmayacaktı dün saldırıldı. İsrail özür diledi mi? Ama biz Rusya'dan özür diledik mektup gönderdik. Tazminat ödemem diyor fona 20 milyon dolar yatırırım siz ne yaparsanız yapın diyor. Sanki biz İsrail'in gemilerini batırdık. Tam bir teslimiyet. Türkiye onurlu bir Türkiye'ydi. Baktığınız zaman Ortadoğu'daki kabile başkanının bile kafa tuttuğu ülke haline geldik. Türkiye'yi bu hale kim getirdi? Ben getirmedim siz de getirmediniz simitçi de getirmedi" ifadelerini kullandı.



"ULUSLARARASI HUKUKUN DIŞINA ÇIKILIRSA BEDEL ÖDERİZ"

Kılıçdaroğlu, "Hükümet Suriye'yi Irak gibi düşündü oysa değildi. Biz Türkiye'nin yabancı bir ülkeye silahlı güç göndermesini doğru bulmayız. Suriye sıradan bir ülke değil orada Rusya var ABD var İran var. Uluslararası hukukun dışına çıkmamalıyız. Uluslararası hukukun dışına çıkılırsa bedel öderiz. Uluslararası hukukun dışına çıkmamalıyız" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!