Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet Yürüyüşü'nde 5. gün

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2017 09:47

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Ankara'dan İstanbul'a başlattığı Adalet Yürüyüşü'nde beşinci gün, Kargasekmez Kamp Alanı'ndan başladı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş sırasında kalp krizi geçiren ve bugün hayatını kaybeden Hasan Tatlı için "Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız" diye konuştu. CHP yürüyüşünde 5'inci gün Kızılcahamam'a bağlı Bulak Köyü'nde sona erdi. Öte yandan CHP Türkiye genelinde, 18.00'de 2 dakika adaleti düşünme eylemi başlatma kararı aldı. Tekin Bingöl, "Herkes durarak adaleti düşünecek" dedi. CHP örgütlerinin de bulundukları yerde eyleme katılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün 5’inci günü saat 16.50’de Kızılcahamam’a bağlı Bulak Köyü’nde sona erdi. Bugün 22 kilometre yol kat eden Kılıçdaroğlu, geceyi burada geçirecek.

Elinde ’Adalet’ yazılı dövizle yürüyen Kemal Kılıçdaroğlu’na bugün de çok sayıda milletvekili, belediye başkanı, çeşitli il ve ilçelerden gelen teşkilat mensuplarıyla gönüllüler eşlik etti. Yürüyüş boyunca biri öğle vakti olmak üzere toplam 3 ayrı noktada mola verildi. Yürüyüş, jandarma ve polisin güzergah boyunca aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Konvoy güzergahı üzerinde özellikle yerleşim yerlerinden uzaklaşıldıkça yol kenarındaki ormanlık alanlarda jandarma ekipleri nöbet tuttu. Yoldan geçen araçlardan gösterilen yürüyüşe gösterilen ilgiye yönelik Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler alkışlarla ve el sallayarak karşılık verdi.

Haberin Devamı

ONUR AKIN DA EŞLİK ETTİ

Yürüyüşün son etabında sanatçı Onur Akın da konvoya dahil oldu. Akın, başta CHP Lideri Kılıçdaroğlu olmak üzere yürüyenlere ÿyanında getirdiği kırmızı karanfillerden takdim etti.

Ayrıca yürüyüş konvoyunun ortalarında bulunan CHP Milletvekilleri Hilmi Yarayıcı, Eren Erdem, Onursal Adıgüzel, Utku Çakırözer’in de aralarında bulunduğu grup, yürüyüş boyunca Gençlik Marşı ve İzmir Marşı’nın yanı sıra çeşitli türküler söyledi. Yürüyüşün 5’inci günü Bulak Köyü’nde sona erdi. Kılıçdaroğlu, burada kendisini bekleyenler tarafından ’Adalet’ sloganlarıyla karşılandı. Burada kurulan konaklama çadırında gece geçirilecek. Yürüyüş yarın yine erken saatlerde başlayacak.

Kılıçdaroğlunun Adalet Yürüyüşünde 5. gün

BUGÜN NELER YAŞANDI?

ATAOL BEHRAMOĞLU DA KATILDI

Yürüyüşün bugünkü etabına Şair, yazar Ataol Behramoğlu, Şişli eski Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, FETÖ kumpası nedeniyle yaşamını yitiren Yarbay Ali Tatar'ın Abisi Ahmet Tatar ile İstanbul Bakırköy'den gelen yaklaşık 700 kişilik vatandaş grubu katıldı.

Haberin Devamı

Yürüyüşçülerin ellerinde, "Adalet, gazetecilik suç değildir, özgür basın, seçimde adalet" yazılı dövizler dikkat çekti. 

Kılıçdaroğlunun Adalet Yürüyüşünde 5. gün

Şair-yazar Ataol Behramoğlu da Kılıçdaroğlu ile birlikte yürüdü

80 MİLYONA ADALET İÇİN İNATLA YÜRÜYECEĞİM

Saat dokuzda başlayan yürüyüş öncesi Kılıçdaroğlu, gazetecilere kısa bir değerlendirme yaptı. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Adalet kavramına verdiğimiz önemi artık bütün dünya biliyor. Adalet hak ve hukuk birbirinden ayrılmaz kavramlar. Biz herkes için adalet istiyoruz. Herkes için hak, herkes için hukuk istiyoruz. Bunun için yürüyoruz. Kimseye zarar vermiyoruz. Kimseye kötü söz söylemiyoruz, yan bakmıyoruz. 80 milyonun bir arada kardeşçe, huzur içinde yaşamasını istiyoruz. Bize saldıranlar, eleştirenler; bizi kızdırmak isteyenler olabilir. Hepsinin canı sağ olsun. İnatla, kararla, azimle 80 milyona adalet için yürüyeceğim.

Haberin Devamı

Dün yürüyüşümüzün büyük kısmını yağmur altında yaptık. Gelip geçenler, kamyonlar, minibüsler, özel arabalar belki şöyle düşünmüştür: Bu yağmurun altında bu insanlar niye yürüyor?Onlara şunu söylemek isterim; biz adalet için yürüyoruz."  

"ADALET YOLUNDAKİ İLK KAYBIMIZ"

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü'ne katılanlar arasında bulunan 69 yaşındaki Hasan Tatlı'nın geçirdiği kalp krizinin ardından hayatını kaybetmesine ilişkin "Çok üzgünüz. Adalet yolundaki ilk kaybımız. İnşallah, bundan sonra buna benzer bir olayla karşılaşmayız" dedi.

Kılıçdaroğlunun Adalet Yürüyüşünde 5. gün

ADALET YÜRÜYÜŞÜ’NDE CHP’Lİ VEKİLLERDEN İLGİNÇ EYLEM

Adalet Yürüyüşü’nde 5’inci günün sonunda CHP’li milletvekilleri, "2 dakikalık adaleti durarak düşünme" adını verdikleri bir eylem gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca, Türkiye genelinde her akşam yapılacağı açıklanan eylemin ilkinde milletvekilleri düşünürken ilginç görüntüler oluşturdu.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara’dan İstanbul’a başlattığı ’Adalet Yürüyüşü’nün 5’inci günü saat 17.00 sıralarında Kızılcahamam’a bağlı Bulak Köyü’nde sona erdi. Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne eşlik eden CHP parti yöneticileri, milletvekilleri ile partililer ve gönüllüler, geceyi köyün girişinde kurulan kampta geçirecek. 5’inci günün sonunda ÿise ilginç bir eylem gerçekleşti. ÿCHP Genel Başkan Yardımcıları Veli Ağbaba ve Tekin Bingöl tarafından "2 dakikalık adaleti düşünme" adı verilen bir eylem başlatıldı. Eyleme milletvekillerinin yanı sıra kampta bulunan partililer de katıldı.

Kılıçdaroğlunun Adalet Yürüyüşünde 5. gün

Haberin Devamı

"2 DAKİKA BOYUNCA DURARAK ADALETİ DÜŞÜNECEĞİZ"

Eylem öncesi konuşan Tekin Bingöl, eyleme ilişkin, "Vatandaşlarımızı, Türkiye’de yaşanan olumsuzlukları, adaletsizlikleri düşünmek adına 2 dakikalık bir eylem başlattık. Bu eylem bütün yürüyüşümüz boyunca devam edecek. ÿ2 dakika boyunca durarak adaleti düşüneceğiz" dedi. 

EYLEME KATILAN MİLLETVEKİLLERİNİN AÇIKLAMALARI

Eyleme katılanlardan CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özel, "2 dakika boyunca son 15 yılda yaşanan adaletsizlikleri düşündüm" derken, Veli Ağbaba ise "Ben 2 dakika boyunce zenginlerle fakirler arasındaki farkı düşündüm" ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlunun Adalet Yürüyüşünde 5. gün

Yürüyüşü Hürriyet'ten Rifat Başaran ve Selahattin Sönmez takip ediyor...

BAKMADAN GEÇME!