Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti, diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz (2)

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti, diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz (2)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 16:14

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti, diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz (2)

Haberin Devamı

 "SİZ KANDIRILACAKSINIZ BİZ YARGILANACAĞIZ, ŞU MANTIĞA BAKIN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay'ın FETÖ ile ilgili kendisine yönelik açıklamalarına yanıt vererek, "'Kılıçdaroğlu yargılanmalı' diyor. Yargılanmaktan korkmayız biz ama şu lafa bakın. Her gelen sizi kandırdı. Yetmedi mi artık? Siz kandırılacaksınız biz yargılanacağız. Şu mantığa bakın" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. İş kazalarına değinen Kılıçdaroğlu, "İş kazasında 25 kişi son 1 haftada hayatını kaybetti. OHAL uygulamalarından bu yana hayatını kaybeden işçi sayısı 513 onun için Avrupa 1. si dünya üçüncüsüyüz diyoruz. İş kazasında hayatını kaybeden insanların tamamı alın teri ile kazanıp evine, helal ekmek götürmek için, mücadele eden kişilerdir. O neden bunları sürekli anmamız gerekiyor. Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 33. yılı, yürekten kutluyorum, sayın Cumhurbaşkanı'nın şahsında, Bütün Kıbrıslıları, Kıbrıslı kardeşlerimizi yürekten kutluyorum. Cumhuriyetiniz 33 yıl yaşadı inşallah ilelebet yaşayacak. Ahıska Türklerinin Ahıska'dan sürgün edilişlerinin 72. yıldönümü, hiç kimse kendi topraklarından sürülmek istemez. Çünkü topraklardan sürülmenin acısı vardır. Ahıska Türklerini de sakın unuttuğumuzu sanmasınlar. Bugün Filistin'in bağımsızlık günü, onurlu mücadele eden Filistin halkı geçmişte Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının oraya gidip, mücadelesine katkı verdiği Filistin Halkı, Onlara da Cumhuriyet Halk Partisi grubundan sevgilerimizi ve saygılarımızı gönderiyoruz. Biz aynı zamanda Filistinlilerin de partisiyiz. Filistin'e Mavi Marmara gemisini gönderdiler, kaçak gönderdiler. 20 milyon dolara Türkiye'nin itibarını sattılar. Şimdi merak ediyorum bu 20 milyon dolar para hayatını kaybeden o çocukların ailelerine verildi mi? verilmedi. Verilmiyor. Niye? Diyorlar ki gelin, İsrail'e karşı açtığınız davalardan vazgeçin, altına imza atın ondan sonra bu paraları size vereceğiz diyorlar" diye konuştu.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TBMM BAŞKANINA: BAŞKAN NİYE İTİRAZ ETMİYORSUNUZ?

Üniversitelerde rektör seçimlerinin KHK düzenlemesiyle değiştirilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu: "Parlamentoya bir kanun geldi. Torba kanunun bir maddesi, üniversiteler rektör seçimini kaldırıyordu, üniversiteler kendi aralarında rektör seçmesinler. Doğrudan atama olsun diye. Buna itiraz edildi. Parlamentoda görüşüldü. Adalet ve Kalkınma Partisi de dedi ki madem parlamento bunu istiyor. Ben bu maddeyi geri çekiyorum dedi. Ve geri çekti daha sonra Kanun Hükmünde Kararname ile bu düzenlemeyi yaptılar. İlk sorum TBMM Başkanınadır, eğer bu parlamentonun yani gazi Meclis'in, itibarını koruyacaksanız, bu düzenlemeye karşı benim değil, önce sizin itiraz etmeniz gerekir. Sorum şu, sayın Başkan niye itiraz etmiyorsunuz ? Neden dut yemiş bülbüle döndün? Parlamentonun saygınlığını korumak, benden çok senin görevindir. Parlamentoda kabul edilmeyen geri çekilen bir düzenleme, KHK ile çıkıyorsa bir dakika bu yanlıştır diyeceksin. Neden demiyorsun, aklını kiraya verenler, geleceği bir kişinin iki dudağı arasında arayanlar, TBMM Başkanlığı yapamazlar.12 Eylül'e döndüler, Kenan Evren'de öyle yapıyordu. Darbe ruhunu içselleştirmiş bir siyasal iktidarla karşı karşıyayız. Şimdi 12 Eylül dönemine dönerek üniversitelerde seçim yapılması yasaklandı. Arkadaşlara söyledim. Bu üniversite rektörleri nasıl atanıyor, şu Avrupa'ya bir bakın hemen hemen tümünde seçimle oluyor. Harvard yalnız önemli bir seçim sistemi gerçekleştirmiş. kendi geleneklerine dayanarak, orada rektörü Harvard 'dan mezun olanlar seçiyorlar. O nedenle dünyanın en saygın üniversitelerinden birisidir Harvard Bizde de ODDÜ, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, bu üniversiteler kendi geleneklerini oluşturan, kendi kültürlerini oluşturan üniversitelerdir. Siz bu kültürü reddediyorsunuz"

"BUGÜN YUMURTA ÜRETİCİLERİ İFLASLA KARŞI KARŞIYA"

Gelecek hafta salı günü, esnafın sorunlarını dile getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yumurta konusunda örnek vereceğim. Yumurtada ihracatta dünya 3.süyüz. Amerika, Hollanda ve Türkiye. Yumurta deyince aklımıza gelen kent, Afyonkarahisar. Yumurta fiyatı dediğimizde de aklımıza gelen yer, Başmakçı bu kadar önemli. Dünyanın, 3. yumurta ihracatçısı bir ülkeyiz. Ama bugün yumurta üreticileri iflasla karşı karşıya. Ben bu konuda hiç bir yorum yapmayacağım. Bir üreticinin yaptığı açıklamayı izninizle okumak istiyorum. Eğe İhracatçıları Birliği bizi davet etti. Birlik tarafından 10 üretici davet edildik. 10 firmanın 5 tanesi Afyon firması ihracatın Ege şampiyonu, 10 yıldız firma diye bizi sahneye davet ettiler. Siz ihracat şampiyonu olmuşsunuz, ama 10 firma içinde 4 firma iflas erteleme istediniz. Niye battınız dediler? Onların batmaları AKP'nin izlediği ekonomi politikasıdır. Önümüzdeki salı günü ağırlıklı olarak, esnafların sorununu dile getireceğim. Bütün esnaf kardeşlerime söylüyorum, hangi sorununuzu dile getirmemi istiyorsanız, bana yazabilirsiniz. Onlar mektuplardan korkarlar, biz mektuplardan korkmuyoruz" diye konuştu.

"KOSKOCA TÜRKİYE CUMHURİYETİ NEDEN SAMAN İTHAL EDER HALE GELDİ?"

Tarım Kanunu'nu değerlendiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu açıklamalarda bulundu:" Koskoca Türkiye Cumhuriyeti neden saman ithal eder hale geldi? Bu soruyu her vatandaşım kendi vicdanına sorsun, Türkiye bir dönem Ortadoğu'ya canlı hayvan ihraç ederdi. Neden şimdi ithal eder noktaya geldik? 2 Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor. Neden Türk çiftçisi dünyanın en pahalı mazotunu kullanmak zorunda kalıyor. Neden koskoca Türkiye Cumhuriyeti Yunanistan'dan pamuk ithal eder hale geldi. Bitlis'in meşhur tütünü ne oldu? Tarım kanunu 21. madde ne diyor? Tarımsal destekleme dünyanın bütün ülkeleri, ister gelişmiş, ister az gelişmiş, bütün ülkeleri tarıma destek verirler. Tarımsal destekleme programlarının finansmanı bütçe kaynaklarından ve dış kaynaklardan sağlanır. Bütçeden ayrılacak kaynak Milli gelirin yüzde 1'inden az olamaz. Bugüne kadar 11 milyar 700 milyon lira teşvik verilmiş. Verilmesi gereken 24 milyar. Kimse korkudan dava açamıyor. Gazi Mustafa Kemal Atatürk derdi ki; 'Çiftçi milletin efendisidir.' Bugün çiftçiye efendi diyen var mı? Adamcağızı perişan ettik bir köşeye koyduk."

"MİLLETİ APTAL YERİNE KOYMAK NE ZAMANDAN BERİ BUNLARIN GÖREVİ OLDU"

Başbakan Binali Yıldırım'ın 'Rejim tartışması ey Kılıçdaroğlu, 1923'te bitti' sözlerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "'Doların yükselmesi Türkiye'nin gücünü gösterir.' Hayatımda böyle bir danışman görmedim. Sarayın danışmanı, bu nasıl bir bilgi sahibidir. Milleti aptal yerine koymak ne zamandan beri bunların görevi oldu. Doların yükselmesi, Türkiye Cumhuriyeti lirasının değer kaybetmesi, Türkiye'nin gücünü gösteriyormuş. Allah akıl fikir versin. Ben diyorum ya bunların yatacak yeri yok. Türkiye ateş yerine dönmüş, bunların bir derdi var. İlla başkanlık olacak. Ya bak çiftçinin, sanayicinin esnafın, memurun sorunu var. Hapishaneler tıka basa dolu. Mağdur 1 milyon aile var. Gel bunları çözelim. Ekonomiyi düzeltelim, vallahi destek oluruz. Bizim bir adamımız var, ona başkanlık istiyoruz. İlla başkan olacak. Bizim aklımız yok, sadece onun aklı var. Başkanlık rejim tartışmasıdır. Sen Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimini değiştiriyorsun. 1923'te Cumhuriyeti ilan ettik, rejim tartışmaları orada kaldı. Hayır kardeşim Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırsan, rejimi güçlendirmiş hale gelirsin. Cumhuriyeti, diktaya dönüştürürsen orada rejim değiştirmiş oluruz. Sen, cumhuriyeti diktaya dönüştürmek istiyorsun"

"HERKESİN KANDIRDIĞI BİR ADAM, TÜRKİYE CUMHURİYETİ'Nİ YÖNETEBİLİR Mİ?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Aktay'ın FETÖ ile ilgili kendisine yönelik açıklamalarına da yanıt veren CHP lideri Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: Bunların bir genel başkan yardımcısı var. İsmini vermek istemiyorum ama kendisi profesör aynı zamanda. Nasıl bir hoca aklım almadı ama Anadolu Ajansı'na şu açıklamayı yapıyor. FETÖ ile ilgili, 'Biz saftık, bilmiyorduk'. 'Ama sen biliyordun onların terör örgütü olduğunu' bana söylüyor. 'Kılıçdaroğlu yargılanmalı' diyor. Yargılanmaktan korkmayız biz ama şu lafa bakın. Genel başkan yardımcısı, akademisyen. Öğrencileri nasıl yetiştirmiş gerçekten merak ediyorum. Sevgili Yasin Aktay, senin partinin önüne 2004 yılında, 25 Ağustos'unda bir belge koydular. Hem MİT Müsteşarlığı hem Genelkurmay Başkanlığı brifing verdi. Bu örgüt tehlikeli bir örgüt, dendi. 'Amma da büyütmüşsünüz' demişler. 'Biz kandırıldık, saftık' diyor. Sayın Aktay'a soruyorum. Herkesin kandırdığı bir adam, Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetebilir mi? Yarın birilerinin gelip, sizi başka türlü kandırma gücü olursa ne yapacağız? Her gelen sizi kandırdı. Yetmedi mi artık? Siz kandırılacaksınız biz yargılanacağız. Şu mantığa bakın. Biz 2013 'te önerge vermişiz. Bununla ilgili araştırma komisyonu kurmamız lazım demişiz. CHP Gülen'i bitirmek istiyor diye manşet atmışlar o tarihte. Aradan zaman geçiyor Gülen'i Ak parti kurtardı diyor. Türkiye'yi bu hale kim getirdiyse onların yargılanması lazım."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!