Kılıçdaroğlu: Cübbeyi çıkarın

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Cübbeyi çıkarın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 23:56

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gezilerine katılan yüksek yargı üyelerini eleştirerek, “Kendilerini iktidar partisine yakın görebilirler ama cübbelerini çıkarmaları lazım. Bunlar adalet dağıtamazlar. Adalete en büyük darbeyi üzülerek ifade ediyorum ‘hep siyasetçiler vurdu’ derler ama adalete en büyük darbeyi adaletin başında olan kişi vurdu. Adaleti siyasallaştırmışlardır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı Sağlık Komisyonu tarafından Bakırköy Botanik Park’ta düzenlenen kahvaltıda sağlık meslek odaları üyeleriyle bir araya geldi. Kemal Kılıçdaroğlu, burada sağlık çalışanlarının sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu ardından Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde İstanbul’daki muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Kılıçdaroğlu, muhtarlara en çok giden ve sorunları dinleyen genel başkan olduğunu ifade ederek, “Bizim dışımızda muhtarlarla ilgili derli toplu araştırma yapan, sorunları saptayan bunları gündeme getiren emin olun ikinci bir parti yok” dedi.

ALKIŞLAR KABUL EDİLEMEZ
Bir basın mensubunun, “Yüksek yargının mensupları Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rize gezisine eşlik etti. Son olarak da Kırşehir gezisinde Erdoğan sizi eleştirirken alkışlamaları dikkat çekti” demesi üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu şunları söyledi: “Yargıtay’ın, Danıştay’ın ve Sayıştay’ın başında olan yüksek yargı mensuplarının yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığını korumaları gerekir. Üzülerek ifade edeyim, daha önce eleştirdim, yargı mensuplarının Yürütme organı ile görüntü vermeleri hele hele alkışlamaları kabul edilemez. Hiçbir demokraside, yargı dünyasında kabul edilemez.

TARİHTE HİÇ OLMADI
Kendileri alkışlayabilirler, kendilerini iktidar partisine yakın görebilirler ama cübbelerini çıkarmaları lazım. Alkışlıyorlarsa gelecekler parlamentoya cübbelerini çıkaracaklar, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin artık elbisesini mi kimliğin mi taşırlar? Gelirler parlamentoya siyasete girerler. Böyle bir tablo Cumhuriyet tarihinde hiç olmadı. İlk kez böyle bir tablo ile karşı karşıyayız. ‘Başkan’ diyorlar. Hangi başkandan bahsediyorsunuz, hangi başkandan? Devlet Başkanı, anayasada böyle bir tanım var mı? Kendisini o kadar kaptırmış ki Yargıtay Başkanı, şimdi kalkacak adalet dağıtacak.

ADALET DAĞITAMAZLAR
O Yargıtay Başkanı Türkiye’de adalet dağıtamaz. O Danıştay başkanı Türkiye’de adalet dağıtamaz. O Sayıştay Başkanı zaten bir anlamda AKP’nin arka bahçesi durumuna gelmiştir, adalet dağıtamaz. Bunlar adalet dağıtamazlar. Adalet en büyük darbeyi üzülerek ifade ediyorum ‘Hep siyasetçiler vurdu’ derler ama adalete en büyük darbeyi adaletin başında olan kişi vurdu. Adaleti siyasallaştırmışlardır. Böyle bir tablo asla ve asla kabul edilemez ve doğru değildir.

AKP’YE KAYIT YAPTIRSINLAR
Görevden ayrılmaları, bırakmaları lazım. Görevlerinden ayrılsınlar AKP genel merkezine gitsinler kayıtlarını yaptırsınlar, istedikleri propagandayı yapabilirler. İsterlerse Sara’ya da gidebilirler. Sara’ya hizmet edebilirler hiçbir sorun yok. Anayasayı, evrensel hukuku, evrensel hukukun kuralarını, yargıyı, evrensel yargının değerlerini ayaklar altına yargının başındaki kişiler nasıl alabilirler? Böyle bir tabloya nasıl izin verebiliriz? Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri derinden sarsılmıştır. Sarsanlar da yargının başındaki kişilerdir. Bunu kabul etmek mümkün değildir. Biz rahatsızız, sokaktaki vatandaş rahatsız. Hem kalkıp şu açıklamayı yapacak, ‘Yargıya güven yüzde 30’a indi.’ Sizin sayenizde yargıya güven sıfıra inecek. Kendi içinizde çelişkili bir dünyanız var. Bunu kabul etmiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!