Kılıçdaroğlu: Allah'ın verdiği bir canımız var o da...

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Allahın verdiği bir canımız var o da...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2016 14:45

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu CHP konvoyuna yönelik saldırı anlarını Hürriyet’e anlattı. Kılıçdaroğlu "Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kars’tan Artvin’e geçerken konvoyun çatışma ortasında kaldığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şu bilgiyi verdi: “Biz yola çıktığımızda yolda bir çatışma olduğuna dair herhangi bir uyarı yapılmadı. Sanırım biz geçerken başladı. Araçtan çıkarılmadığımız için tam olarak anlayamadık. Çatışmanın kiminle yaşandığına dair bir bilgi vermediler. Bizi zırhlı bir araçla Karayolları’nın tesislerine getirdiler. Korumalarımın bir kısmı benimle, bir kısmı orada. “

CANLI YAYINA BAĞLANDI

Artvin'deki saldırı sonrası CHP lideri Kılıçdaroğlu telefonla CNN Türk canlı yayınına da bağlandı.   Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden çıkardılar. Karayolları binasındayım. Herhangi bir sorun yok. Çatışmanın olduğu bir alanda galiba olumsuz tablo yaşadık. Güvenlik güçleri süratle önlemlerini aldılar, bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan kaygı yok. Umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi. 

Haberin Devamı

Haberin Devamı

ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ ANLATTI

Kılıçdaroğlu Habertürk canlı yayınında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisini aradığını söyledi ve şöyle konuştu: “Geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Bir helikopterin geleceğini güvenli olarak bizi götüreceklerini söylediler. İçişleri bakanı Efkan Ala’dan bilgi aldıklarını ifade ettiler. Kendilerine nazik davranışlarından dolayı teşekkür ettim. Binali Bey’le de görüştüm. Binali Bey’e de teşekkür ettim.Benim bulunduğum araca herhangi bir kurşun isabet etmedi.”

'ALLAH'IN VERDİĞİ BİR CANIMIZ VAR O DA MEMLEKET İÇİN FEDA OLSUN'

Daha sonra Habertürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Şu anda benim açımdan bir sorun yok. Çatışma bölgesinden güvenlik güçleri çıkardılar. Çatışmanın olduğu bir alanda olumsuz bir tablo yaşadık. Güvenlik güçleri önlem alıp bizi o alandan çıkardılar. Benim açımdan sorun yok umarım güvenlik güçleri açısından da bir sorun olmaz" dedi. Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Programımızı iptal etmedik. Belediye binamız yeni yapıldı, açılışına gideceğiz. Sayın İçişleri Bakanımız aradı, Jandarma helikopter gönderecek, programımıza devam edeceğiz.  Bir terör eylemiyle karşı karşıya kalındı. Keşke ülkemizde terör olmasa. Allah'ın verdiği bir canımız var, o da bu memleket için feda olsun. Bir şehidimiz olduğu haberini aldık. Araçta uzun süre bekledik. Bu tür olaylarda geri adım atmamız söz konusu olamaz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştüm, teşekkür ettim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!