'Bizim Hikayemiz'e Wuppertal'de gala

Güncelleme Tarihi:

Bizim Hikayemize Wuppertalde gala
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 11:37

Nebil Özgentürk’ün hazırladığı ‘Almanya’ya Göçün Hatıra Defteri-Bizim Hikayemiz’ adlı göç ve sürgün belgeselinin galası Wuppertal’deki Unihalle’de yapıldı. Selçuk Yöntem’in sunduğu, Zülfü Livaneli, Leman Sam, Melike Demirağ ve Ferhat Livaneli’nin konser verdiği galaya CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Türkiye ve Almanya’dan çok sayıda politikacı ve sanatçıların da aralarında bulunduğu 4 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

NEBİL Özgentürk’ün “Almanya’ya Göçün Hatıra Defteri-Bizim Hikayemiz” adlı belgeselin Wuppertal’daki galasında 7 bölümlük belgeselden bir saatlik özet gösterildi. Gösterimden sonra bir konuşma yapan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Belgeselde Almanya’ya çalışmak için gelen yurttaşlarımızın yanı sıra sürgün edilen sanatçı ve aydınlarımızın da hikayelerini, acılarını, özlemlerini izledik. Biz, artık bu sürgünlerin, acıların olmasını istemiyoruz. Hepimiz ülkemizde barış ve dostluk içinde yaşamak istiyoruz” dedi. Kılıçdaroğlu, Almanya’daki Türklerin bu ülkenin ekonomik ve kültür yaşamına önemli katkılarda bulunduğunu hatırlatarak, belgeselde bunun da çok güzel sergilendiğini vurguladı.

Bizim Hikayemize Wuppertalde gala

Haberin Devamı

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ
Konuşmasında Türkiye ve Ortadoğu’daki son gelişmelere de değinen Kılıçdaroğlu, Türkiye’de ve bölgede artık savaş, terör istemediklerini, anaların ağlamasını, acı çekmesini istemediklerini söyledi. “Emperyalist güçlerin Ortadoğu’dan çekilmesini istiyoruz” diyen Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin Afrin’e askeri operasyonuna destek veren sözleri, bir grup katılımcı tarafından ıslıklarla ve “Savaşa Hayır” sloganıyla protesto edildi. Buna karşı diğer davetliler, protestolara Kılıçadaroğlu’nu alkışlayarak karşılık verdi. Protesto fazla büyümedi, Kılıçdaroğlu da konuşmasına devam etti.

Bizim Hikayemize Wuppertalde gala

GALAYA GENİŞ KATILIM
Wuppertal kentindeki Unihalle’de yapılan galaya Türkiye ve Almanya’dan sanatçı ve politikacılar ile birlikte 4 bin dolayında davetli katıldı. Selçuk Yöntem’in sunduğu galada, belgeselden yaklaşık bir saatlik bir özet gösterildi, Zülfü Livaneli, Leman Sam Melike Demirağ ve Ferhat Livaneli konser verdiler. Köln’deki Inter Doga Projektentwicklung GmbH & Co.KG’nin Sosyal Sorumluluk Projesi çerçevesinde desteklediği, CHP Köln Derneği ve Nazım Hikmet Köln Vakfı tarafından düzenlenen galada Nazım Hikmet’in doğumunun 116. yıldönümü de kutlanırken, Hrant Dink de öldürülmesinin 11. yılında anıldı. Galada ilk kez Nazım Hikmet Türk Alman Dostluk ödülleri de verildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zülfü Livaneli ile Wuppertal Anakent Belediye Başkanı Andreas Mucke ödüle layık görüldü.

Haberin Devamı

Bizim Hikayemize Wuppertalde gala

SÜRGÜN, HÜZÜNLENDİRDİ
Belgeseli hazırlayan Nebil Özgentürk kısa konuşmasında büyük bir emek ve zevkle belgeseli çektiğini belirterek belgesele katkıda bulunanlara ve galaya katılıp destek verenlere teşekkür etti. Belgesele sponsorluk yapan işadamı ve CHP Köln Derneği Başkanı Günay Çapan ise belgeseli televizyon kanallarında da yayınlatmayı amaçladıklarını söyledi. Yedi bölümlük belgeselde, Almanya’ya göçün hikayesinin yanısıra Nazım Hikmet, Zülfü Livaneli, Yılmaz Güney, Cem Karaca, Ahmet Kaya ile diğer sürgün edilen sanatçıların hikayeleri de yer alıyor.

Bizim Hikayemize Wuppertalde gala

 

BAKMADAN GEÇME!