Kılıçdaroğlu: Amacımız sanatçıları özgürleştirmek

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu: Amacımız sanatçıları özgürleştirmek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2016 22:16

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Yaratıcı Yazarlık Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada, “Bizim amacımız sanatçıları parti yandaşı yapmayı değil, onları özgürleştirmeyi ve üretkenleştirmeyi sağlamaktır” dedi.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisince dün İzmir’in Seferihisar ilçesinde düzenlenen Türkiye Yaratıcı Yazarlık Çalıştayı’nın açılışını yaptı. Kılıçdaroğlu, “Bütün siyasetçiler hoşlansalar da hoşlanmasalar da sanatçının önünde saygı duymak ve onun önünde eğilmek durumundalar” sözleriyle sanat ve sanatçıya bakışını özetledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasına, “Bugün sanatçıların bizi onurlandırdığı bir gün” sözleriyle başladı. Partisinin sanata ve sanatçıya bakışını da anlatan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizim Cumhuriyet Halk Partisi olarak amacımız sanatçının özgürlüğünü, gelecek güvencesi de dahil insanca yaşamasını güvence altına almaktır. Bizim amacımız sanatçıları parti yandaşı yapmayı değil, onları özgürleştirmeyi ve üretkenleştirmeyi sağlamaktır. Bizim amacımız özerk bir sanat kurumu aracılığı ile kaynakların verimli kullanılmasını ve eşit dağıtılmasını sağlamaktır. Bizim amacımız her uygar toplumda olduğu gibi Türkiye’de her yurttaşın sanat bilimlerinden yararlanmasını sağlamaktır.”

Haberin Devamı

‘SİYASİLER SAYGI DUYMALI’

Sanatın, sanatçının önemine değinen Kılıçdaroğlu, “Bir yönetimin demokratlığının ve özgürlükçülüğünün ölçütü sanatçı ve sanat kurumlarına bakışıdır. Eğer o yönetim özgürlükçü pencereden bakabiliyorsa o ülkede sanatın gelişmesi sağlanır ve önü açılır. Sanatın var olabilmesi için sanatçıların insanca ve özgürce yaşayabilecekleri koşulların oluşturulması gerekir. Sanat, sanat dışı etkilerle yönlendirilmez” dedi. ‘Üç Silahşörler’ romanından bir bölüm anlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını da, “Bütün siyasetçiler hoşlansalar da hoşlanmasalar da sanatçıya saygı duymak ve onun önünde eğilmek durumundalar” sözleriyle tamamladı. 

TEK TEK ELLERİNİ SIKTI

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile birlikte çalıştayın yapılacağı salona gelen Kemal Kılıçdaroğlu, çalıştayda hazır bulunan Doğan Hızlan, Gürsel Korat, Adnan Binyazar, Metin Celâl, Erendiz Atasü, Ahmet Ümit, Selim Esen, Tarık Günersel, Turhan Günay, Özdemir Nutku, İbrahim Karaoğlu, Yücel Erten, Orhan Alkaya, Levent Üzümcü, Eren Aysan, Zafer Gençaydın, Kaya Özsezgin, Prof. Dr. Hüsnü Dokak, Hanefi Yeter, Ahmet Say, Tilbe Saran, Serhan Bali, Vecdi Sayar, Mehmet Aksoy, Filinta Önal, Mahmut Turgut ve Mehmet Arslan Güven’in elini tek tek sıkıp selamladı.

BAKMADAN GEÇME!