Kiev'de tanıtım seferberliği

Güncelleme Tarihi:

Kievde tanıtım seferberliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 11:18

Kiev'de tanıtım seferberliği

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Büyükşehir Belediyesi, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otelciler Birliği (AKTOB), Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) ve turizmin önemli isimleriyle Ukrayna'ya çıkarma yapan Antalya heyeti, Kiev'de tanıtım atağına kalktı.

BAKA Projesi kapsamında Kiev'de düzenlenen UITT 23. Ukrayna Turizm ve Seyahat Fuarı'na katılan Antalya heyeti, Ukrayna'nın en büyük ekonomik örgütlerinden Kiev Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nikolay Vasilievich Zasulski'yi makamında ziyaret etti. Ziyarete ATSO Başkanı Davut Çetin, Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Başkan Yardımcısı Sururi Çorabatır, AKTOB Başkanı Erkan Yağcı, ATAV Başkanı Nizamettin Şen, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı İbrahim Evrim, ICF Airport Antalya Yönetim Kurulu Üyesi Yaşar Döngel katıldı. Kiev Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Zasulski, Antalya heyetinin ziyaretinden büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. Antalya'da düzenlenen EXPO 2016'yı ziyaret ettiğini belirten Zasulski, “Türkiye ve özellikle Antalya Ukraynalıların çok sevdiği bir yer. Antalya Türkiye'nin incisi" dedi.

ANTALYA'YA DAVET MEKTUBU

Ukrayna ve Kiev ekonomisi hakkında bilgi eren Zasulski, inşaat başta olmak üzere gıda ve tarım sanayisi konusunda önemli gelişmeler yaşandığını kaydetti. Antonov uçaklarının üretim yerinin bulunduğu Kiev'in büyük bir ekonomik potansiyele ve yatırım olanaklarına sahip olduğunu ifade eden Zasulski, “Antalya'nın turizm ve tarım alanındaki tecrübelerinden yararlanmak isteriz" diye konuştu.

Her yıl mayıs ayında geleneksel olarak 'Made in Kiev' günleri düzenlediklerini belirten Zasulski, “ATSO öncülüğünde tüm Antalyalı dostlarımızı Kiev'e bekliyoruz" dedi. Zasulski hazırlattığı davet mektubunu imzalayarak, Başkan Davut Çetin'e verdi.

UKRAYNA'NIN AKDENİZ'DEKİ TATİL BELDESİ OLAMAYA ADAYIZ

Antalya'nın Türkiye'nin turizm ve tarımsal üretim başkenti olduğunu vurgulayan Davut Çetin ise “Türkiye turizminin misafir edilen turist adedi olarak 3'de 1'ini temsil ediyoruz. 350 civarında 5 yıldızlı tesis barındırıyoruz. Bu rakam İspanya, Yunanistan gibi ülkelerin tamamından bile daha fazladır. 2016 yılında 1 milyonu aşan sayıda Ukraynalı turisti ülkemizde konuk ettik. Antalya olarak bu rakamın yarısından fazlasını, 572 binini kentimizde konuk ettik. Geçen yıl turizmde yaşadığımız sıkıntıyı biraz da Ukraynalı turistlerin yoğun bir şekilde Antalya'yı ziyaret etmesiyle aştık. Kiev Turizm Fuarı'nda Antalya standımıza büyük ilgi vardı. Bu yıl çok daha fazla Ukraynalı misafirimizi Antalya'da konuk etmek istiyoruz. Antalya olarak Ukrayna'nın Akdeniz'deki tatil beldesi olamaya adayız" diye konuştu.

KİEV'DE ANTALYA GÜNLERİ DÜZENLENECEK

Turizm Fuarı'nda Kiev Şehri Turizm Departmanı Başkanı Anton Taranenko ile görüştüklerini anlatan Davut Çetin, Kiev'de haziran ayı içinde 'Antalya Günleri' düzenlenmesi konusunda fikir birliğine vardıklarını söyledi. Davut Çetin, “Kiev'in en büyük caddesinde bir hafta süreyle Antalya'yı tanıtan etkinlikler gerçekleştirilecek. Bu çalışmanın Türkiye ve Ukrayna arasında gelişen ilişkilere ivme kazandıracağını düşünüyoruz" ifadesini kullandı.

ANTALYA UKRAYNALILAR'IN İKİNCİ EVİ

TÜROFED Başkanı Osman Ayık da Ukrayna'nın BDT ülkeleri içinde Türkiye'nin en önemli partnerlerinden biri olduğunu söyledi. Osman Ayık, “Ukraynalı turistlerin en çok tercih ettiği yer Antalya. Türkiye'ye gelen Ukraynalılar'ın yüzde 60'tan fazlası Antalya'yı seçiyor. Antalya adeta Ukraynalılar'ın ikinci evi gibi" dedi.

ATSO Başkanı Davut Çetin, ziyaretin anısına Zasulski'ye ATSO Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı sulu boya tablo, ATAV yemek kitabı ile Zeytinpark üretimi zeytinyağı hediye etti.

UKRAYNALI GAZETECİLERLE KAHVALTI

Antalya heyeti Ukrayna'daki basın kuruluşlarının muhabir ve editörleriyle kahvaltıda bir araya geldi. Ukrayna Ekonomi Bakanlığı Turizm Departmanı Sorumlusu İvan Liptuga'nın da katıldığı görüşmede, Antalya'nın güvenli ve huzurlu bir kent olduğu dile getirildi. Antalya heyeti daha sonra Kiev Büyükelçisi Yönet Can Tezel'i de ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!