Kibyra'ya ziyaretçi karşılama merkezi

Güncelleme Tarihi:

Kibyraya ziyaretçi karşılama merkezi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2018 16:00

Kibyra'ya ziyaretçi karşılama merkezi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'un Gölhisar ilçesinde Kibyra Antik Kenti'nin ziyaretçi karşılama merkezine ilişkin ihale yapılarak, kazanan firmaya yer teslimi yapıldı.
Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Yasin Uğur, Gölhisar ilçesindeki Kibyra ören yeri ziyaretçi karşılama merkezi ve çevre düzenlemesi hakkında yazılı açıklama yaptı. Vekillerin ortak açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
"Kibyra Antik Kenti Çevre Düzenlemesi ve Karşılama Ünitesi yapım ihalesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilerek, ihaleyi kazanan firma ile bakanlık arasında sözleşme imzalandı ve 11/07/2018 tarihinde firmaya yer teslimi yapıldı. Bakanlığımız tarafından Burdur İl Özel İdare hesaplarına 2018 yılı için 828.000.00 TL  ödenek aktarılmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılması planlanan uygulama kapsamında; giriş kontrol ve bilet satış ünitesi, turnikeler, hediyelik eşya, yöresel ürünlerin yer alacağı satış alanları, kafe ve idari ofis birimleri, tuvaletler, çok amaçlı salon, kafeterya, gezi yolları, seyir terası, oturma bankı, çöp kutusu vb. çevre donatı mobilyaları, çevre ihata sistemiyle çevre aydınlatma ve kameralı güvenlik sistemi yerleri yapılacaktır. Çalışmaların sonunda Burdur düzenlenmiş yeni bir ören yerine sahip olacaktır. Kibyra ören yerine büyük katkı sağlayan önceki Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Prof. Dr. Numan Kurtulmuş'a ve eşi hemşehrimiz Prof. Dr. Sevgi Kurtulmuş'a Gölhisarlı hemşehrilerimiz adına teşekkür ederiz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!