Kıbrıs şehidinin adı parka verildi

Güncelleme Tarihi:

Kıbrıs şehidinin adı parka verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2017 16:00

Kıbrıs şehidinin adı parka verildi

Haberin Devamı

MERKEZEFENDİ Belediyesi, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan Denizlili astsubay Ali Erdemir'in ismini Yenişehir Mahallesi'nde parka verdi.

Merkezefendi Belediye Meclisi, Bolu Komando Taburu'ndan 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'na komando paraşüt astsubay olarak katılan ve 21 Temmuz 1974'de şehit olan, Merkezefendi Belediye Meclisi'nin CHP'li üyesi Osman Erdemir'in kardeşi astsubay Ali Erdemir'in adını, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan kapalı pazaryerinin karşısındaki parka verdi. Erdemir'in adının verildiği parkın açılışı, şehit düşmesinin 43. yıldönümünde yapılacak.

AK Partili Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Denizlilileri parkın açılışına davet etti. Vatan için canını feda eden şehitleri unutmadıklarını ve belediye olarak adlarını yaşattıklarını söyleyen Başkan Subaşıoğlu, "Belediye Meclisimizde, 1974 yılındaki Kıbrıs Barış Harekatı'nda şehit olan astsubay Ali Erdemir'in isminin bir parka verilmesi kararını almıştık. O karar üzerine Yenişehir Mahallesi'nde kapalı pazaryerinin karşısında bulunan parka kahraman şehidimizin adını verdik. 21 Temmuz'da yani şehidimizin şehadet mertebesine ulaştığı günde parkın açılışını gerçekleştireceğiz. Ali Erdemir, vatan için gözünü bile kırpmadan canını feda etmiş önemli bir büyüğümüzdür. Vatanımız için canlarını feda eden kahramanlarımızı asla unutmayacağız" dedi.

Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!