KIBATEK'ten 'Uluslararası Ankara Şiir Şöleni'

Güncelleme Tarihi:

KIBATEKten Uluslararası Ankara Şiir Şöleni
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2017 11:27

KIBATEK'ten 'Uluslararası Ankara Şiir Şöleni'

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- KIBRIS - Irak-Balkanlar-Avrasya Türk Edebiyatları Kurumu (KITABEK) Derneği, 21 Mart Dünya Şiir Günü'nü Ankara'da 'Uluslararası Şiir Şöleni' ile kutlayacak.

25 Mart 2017 tarihinde Ulucanlar Kongre ve Kültür Merkezi'nde saat 14.00'te başlayacak olan 'Uluslararası Ankara Şiir Şöleni', saat 17.00'de sona erecek. Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Irak, Kazakistan, Kıbrıs, Kosova, Romanya, Suriye, Tataristan'dan katılan şairlerin yanı sıra Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere Anadolu'nun bir çok yerinden şairler katılacak. Moldova Gagauz Yeri'nden, İvana Köksal, Azerbaycan'dan Aida Zaynalova, Bosna Hersek'ten Dzenita Ahmic, Bulgaristan'dan İsa Cebeci, Irak'tan Kerkük-Türkmen şair Dr. Mustafa Ziya, Irak Türkmen şair Dr. Şemsettin Küzeci, Telaferli Irak Türkmen şair Ammar Siloğlu, Kazakistan'dan şair Begaris Nuriman, Kuzey Kıbrıs'tan Havva Tekin, Kırım'dan Meryem Başkurt, Kosova'dan Secaddin Koka, Romanya'dan Dr. Hayat Memiş, Suriye'den Amani Dweidri, Ankara'dan Ahmet Özer, Arzu Demir, ve Aydanur Saraç, İstanbul'dan Metin Fındıkçı ve Turgut Toygar, '21 Mart Şiir Günü'nü' sunacakları şiirlerle kutlayacaklar.

'Uluslararası Ankara Şiir Şöleni'nde başka dillerden şiirler de seslendirilecek. Mustafa Noktaoğlu tarafından Bertolt Brecht'in 'To Those Born After (Bizden Sonra Doğanlara) adlı İngilizce şiir ile Schiller'in 'An Die Freunde' (Neşeye Övgü) adlı Almanca şiirler seslendirilecek.

KIBATEK Derneği Başkanı şair-yazar-eğitimci Dr. Mevlüt Kaplan'ın açılış konuşması ile başlayacak etkinlikte, KIBATEK Kurucu ve Onursal Başkanı Akademisyen, şair-yazar Feyyaz Sağlam 'Dünya Şiir Günü'nün önemi üzerine bir konuşma yapacak. KIBATEK Derneği 2. Başkanı şair-yazar-eğitimci Leyla Işık, KIBATEK Genel Sekreteri şair Güzin Oralkan, Yönetim Kurulu üyesi çevirmen ve şair Ayşe Karadan da Türk şiirlerinden örnekler sunacaklar. Etkinlik sonunda katılımcı şairlere onur belgesi ve destek veren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk'a plaket verilecek. KIBATEK etkinlik koordinatörü Nevin Balta'ya da plaket takdim edilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!