Kia pro_cee’d geliyor

Güncelleme Tarihi:

Kia pro_cee’d geliyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 21, 2013 10:22

Son yılların yükselen markası Kia, her zevke hitap eden zengin bir ürün gamı sunuyor.




Kia-Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak:

/images/100/0x0/55eafd6af018fbb8f8a3cb23

2012 yılında Türkiye’de toplam pazar yüzde 10 daralırken zengin ürün gamıyla yüzde 21 büyüyen Kia’nın Türkiye Genel Müdürü Bora Koçak, “Büyümemiz 2013 yılında da sürecek. 12 bin adetlik satışımızı 14 bin adede çıkartmayı hedefledik. Yeni pro_cee’d ve pro_cee’d GT ile ürün gamını tamamlayıp yükselişimizi sürdüreceğiz” dedi.
Haberin Devamı

ZENGİN ÜRÜN GAMIYLA YÜKSELİŞİMİZ SÜRECEK
TÜM dünyada zengin ürün gamı ve dikkat çeken tasarımlarıyla hızla büyüyen Güney Koreli otomotiv devi Kia’nın Türkiye distribütörü Çelik Motor Genel Müdürü Bora Koçak, son on yıldır pek çok kriz yaşayan otomotiv sektörü için 2012 yılının da kolay geçmediğini belirterek, “2011 yılına kıyasla toplam pazar yüzde 10 oranında daralarak 777 bin 761 adet ile kapandı. 2013 yılının da global ekonomik gerekçeler ve sıkı maliye politikası nedeniyle çok kolay bir yıl olmayacağını düşünüyoruz” dedi. Koçak, Kia olarak ise Türkiye’de 2012 yılında bir önceki yıla göre satışlarını yüzde 21.2 artırarak 12 bin 715 adet binek+ticari araç satışı gerçekleştirdiklerini söyledi. Koçak, “Böylece binek araç pazarında yüzde 2.1 pazar payla 8 bin 728 adetlik satışa ulaştık” diye konuştu.

Haberin Devamı

HEDEF 14 BİN ADET
2013 yılında da pazarın 2012 yılına kıyasla küçük de olsa bir artışla 790 bin bandında olmasını beklediklerini söyleyen Koçak şöyle konuştu: “Özelikle binek araç/ticari araç kırılımının, binek araç tarafında artacağını düşünüyoruz. Faizlerin de düşmesiyle kredi kullanım oranlarının artacağını ve alımların da buna paralel olarak öne çekilebileceğini düşünüyoruz. Kia olarak 2013 yılında 13 bin adet binek, bin adet ticari olmak üzere toplam 14 bin adetlik satış gerçekleştireceğiz.”

EN PERFORMANSLI MODEL
Koçak 2013 yılına ilişkin yeniliklerini ise şöyle sıraladı: “Mayıs ayında merakla beklenen Kia pro_cee’d modelimizi Avrupa ile aynı zamanda satışa sunacağız. Ayrıca Haziran ayı sonunda da 204 beygir motor gücüne sahip pro-cee’d GT modelini pazara sunacağız. Kia’nın şimdiye kadar üretilmiş en performanslı modeli olan pro_cee’d GT’nin dünya lansmanı, Mart ayında Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşti. Pro_cee’d GT modelimizin, özellikle hız ve spor otomobil meraklısı olan kişileri performansına hayran bırakacağına eminiz. Böylece Kia cee’d ürün gamı tamamlanmış olacak. 2013 yılı geneline baktığımızda ise Sportage, cee’d ve Rio modellerimize yoğunlaşacağımızı söyleyebilirim.”

Haberin Devamı

Tasarımda yeni çizgi
SON yılların yükselen markası Kia, her zevke ve beklentiye hitap eden zengin bir ürün gamı sunuyor. 2006 yılında dünyaca ünlü tasarımcı Peter Schreyer’in Kia Motors Tasarım bölümünün başına geçmesiyle marka tamamen farklı bir tasarım çizgisine yöneldi. Schreyer, markaya yepyeni bir tasarım stratejisi yaratmak adına çalışmalarına başladı ve yenilenen Kia ürün gamının artık simgesi haline gelen ‘tiger nose’ ızgarasını geliştiren kişi oldu. O zamandan bu yana, Schreyer liderliğinde tasarım ekibi çok sayıda heyecan verici ve yenilikçi konsept araç üretmesinin yanısıra tamamen yenilenen Sportage, cee’d ailesi ve Optima, K7, Quoris, Picanto ve Rio gibi modellerini de yeniden şekillendirdi. Kia’nın, geçtiğimiz 4 yıl içinde yaklaşık 20 farklı tasarım ödülü alması da, markanın yeni tasarım stratejisindeki başarısının en büyük kanıtı oldu.

Haberin Devamı

Kia pro_cee’d GT
204 beygirle en sportif

3 kapılı pro_cee’d modelinin satışa sunulmasından çok kısa bir süre sonra Kia’nın bugüne kadar ürettiği en sportif otomobil olan pro_cee’d GT de Türkiye’de satışa sunulacak. 1.6 litre T-GDI benzinli turbo motor ile donatılan araç 204 beygir güç ve 265 Nm tork üretiyor. Standart olarak altı vitesli manuel şanzımana sahip olan önden çekişli pro_cee’d GT, 0’dan 100 km/s hıza 7.7 saniyede çıkıyor ve 230 km/s maksimum hıza ulaşıyor. pro_cee’d GT, hem sürücü hem de yolcular için çekici ve performans odaklı bir ortam yaratmak amacıyla, kabin içerisinde Recaro sportif koltuklar, alaşımlı pedallar, özel yüzey malzemeleri ve yarış aracından esinlenilen yedi inçlik bir TFT gösterge paneli ile donatılmış. 18 inç alümünyum jantlar, kırmızı fren kaliperleri, çift egzoz çıkışı, agresif ön ızgara tasarımı, 4 noktalı led gündüz farları gibi detaylar aracın sportif tasarımını daha da belirginleştiriyor.

Haberin Devamı

Yeni Kia pro_cee’d
3 kapıyla daha da sportif
YENİLENEN Kia cee’d ailesinin 3’üncü üyesi pro_cee’d, 2012 Eylül ayında Uluslararası Paris Otomobil Fuarı’nda gerçekleştirilen lansmanının ardından Mayıs ayında Türkiye’de satışa sunulacak. Yeni pro_cee’d; kardeşi beş kapılı cee’d modelinin tüm geliştirilmiş özelliklerine sahip olan ve selefini popüler hale getiren sportif görünümü daha da geliştiren sofistike bir araç olarak öne çıkıyor. Yeni pro_cee’d, Türkiye’de 1.6 litre CRDi 128 beygir dizel motor ve otomatik vites seçeneği ile satışa sunulacak. Bu motor 4000 dev/dak’da 128 PS güç ve 1900-2750 dev/dak’da 260 Nm tork üretiyor. Motorun karma kullanımda ortalama yakıt tüketimi 100 km’de 5.5 litre olarak belirlenmiş. Toplam uzunluk (4310 mm), genişlik (1780 mm) ve dingil mesafesi (2650 mm) beş kapılı hatchback kardeşi ile aynıyken, yeni pro_cee’d, sportif üç kapılı gövdeye dönüşümünün bir parçası olarak önemli tarz değişikliklerine sahip.

Dört Red Dot Tasarım Ödülü
KIA, 2013 Red Dot ödüllerinde, dört farklı tasarım ödülünün sahibi oldu. Yeni Kia pro_cee’d ürün tasarımı katagorisinde “ En iyinin iyisi” ödülünü alırken, cee’d, cee’d Sportswagon ve Carens modelleri de ödül almaya hak kazandı. Kia pro_cee’d böylece, daha satışa sunulmadan iF Tasarım ödülü ve Red Dot “En iyinin iyisi” ödülünü alarak ulaşılması zor bir başarıya imza atmış oldu. 2013 yılında alınan 4 Red Dot ödülü ile Kia, 2009 yılından beri aldığı Red Dot ödüllerinin sayısını ona çıkarmış oldu. Kia, bu prestijli ödülü daha önce de Soul, Venga, Sportage, Optima, Rio ve Picanto modelleriyle almıştı. Kia Motors Başkanı ve Tasarımın başındaki isim Peter Schreyer, “Tüm cee’d ailesinin Red Dot ödülü alması bizi çok gururlandırdı yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

Kia cee’d
Kompakt liderlik hedefi
? KIA’nın C segmetindeki temsilcisi cee’d, tamamen yenilenerek 2012 yılı Haziran ayında Türkiye’de satışa sunuldu. Kia cee’d, 1.6 litre benzinli 135 beygir çift kavramalı DCT otomatik vites ve 1.6 litre 128 beygir dizel düz ve/veya otomatik vites seçeneği, Concept, Concept Plus ve Premium olmak üzere 3 farklı donanım seviyesi ile Türk tüketicisiyle buluşuyor. 1.6 litre benzinli ‘GDI’ motoru, Dual CVVT (sürekli değişken supap zamanlaması) sayesinde yüksek performans ve rekabetçi yakıt tüketimi sağlıyor. Bu motor 6300 d/d’de 135 beyegir güç ve 4850 d/d’de 164 Nm tork üretmesi sonucunda cee’d’i 10.8 saniyede 100 km/h hıza ve 195 km/h son hız değerine kolayca ulaştırıyor. Kia cee’d dizel seçeneği olarak 1.6 lt. CRDI VGT motoru ile piyasaya sürülüyor. 1.6 litrelik dizel motor, 4000 d/d’de 128 beygir güç üretirken, 1900- 2750 d/d aralığında 260 Nm torka kadar çıkabiliyor. Motorun karma kullanımda ortalama yakıt tüketimi 100 km’de düz vitesli versiyonda 4.3 litre, otomatik vitesli versiyonda ise 5.5 lt. olarak belirlenmiş.

Kia Optima
Her yönüyle yeni
AVRUPA’da satışa sunulan ve Avrupalı kullanıcıların ihtiyaç ve beklentilerine hitap eden Kia Optima, ülkemizde 1.7 litre dizel ve 6 ileri tiptronik otomatik vites seçeneği ile satışa sunuluyor. Kia’nın daha önce D segmenti için tasarladığı hiç modelle benzerlik göstermeyen Optima’yı, markanın Baş Tasarımcısı ve Başkanı Peter Schreyer, her yönüyle yeni bir otomobil olarak tanımlıyor. Kia’nın
Frankfurt ve California’da bulunan tasarım merkezlerinde tasarlandı. Güçlü gövde yapısı ile zarif ve
sade tavan hattı arasında kurulan denge sayesinde, aracın her bir açısı kendinden emin bir duruşun ve kendine güvenin izlerini taşıyan araçta anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi (Akıllı Anahtar), deri döşeme koltuklar, ısıtmalı ön ve arka koltuklar, sürücü koltuğu soğutma, 18” alaşım jantlar, LED gündüz farları ve panoramik sunroof yer alıyor.

Kia Sportage
Güvenlikte çıta yükseltti
ŞEHİR içi kullanıma uygun kompakt bir SUV aracı olarak pazarda önemli bir yere sahip olan Kia Sportage, 1.6 litre 135 beygir benzinli manuel şanzıman ve 2.0 litre dizel 184 beygirlik motor seçeneği ile satışa sunuluyor. Dünyaca ünlü Red Dot ve iF Tasarım ödüllerinin sahibi olan Kia Sportage, yola hakim bir sürüş konumuna, üst seviyede güvenlik özelliklerine ve güçlü bir duruşa sahip. EuroNCAP değerlendirmesinden aldığı 5 yıldız ile güvenliğini kanıtlayan Kia Sportage’da son teknoloji ürünü çok sayıda güvenlik sistemi ve donanımı standart olarak sunuluyor. Standart olarak sunulan aktif güvenlik teknolojileri arasında EBD destekli ABS fren sistemi, ESP (Elektronik Dengeleme Programı) ve HAC (Yokuş Kalkış Destek Sistemi), DBC (Yokuş İniş Destek Sistemi), TCS (Patinaj Engelleme Sistemi) gibi farklı güvenlik donanımları mevcut.

Kia Soul
Markanın genç ruhu
SOUL, Kia ürün gamının en sıradışı tasarıma sahip, benzersiz çizgileriyle en ilgi çeken modeli olarak kabul ediliyor. Amerika’da tasarlanan, Kore’de geliştirilen ve Avrupa’da son halini alan Kia Soul, her yönüyle benzersiz bir tasarıma sahip ve kendi tarzını yaratıyor. Kia Soul ülkemizde 1.6 litre 128 beygir dizel motor, düz/otomatik vites seçeneği ile satışa sunuluyor. Araca kolayca girilip çıkılmasını sağlayan uzun kapılar ve yüksek koltukların yanı sıra, geriye doğru uzanan ön göğüs, üçlü gösterge paneli ve kalın kollara sahip direksiyon simidi, Soul’un kabininde ferahlık ve işlevselliği uyumlu bir şekilde bir araya getiriyor. Kia Soul, müziğe göre renk değiştiren ışıklı hoparlörler gibi sıradışı ve keyifli özellikleri ile rakiplerinden çok farklı olduğunun sinyallerini veriyor.


DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!