KHK’nın Ankara tablosu

Güncelleme Tarihi:

KHK’nın Ankara tablosu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 17:05

OHAL döneminde çıkan 3’üncü KHK ile Ankara’da 6 askeri okul kapatılacak. Bu okullarda öğrenimi devam eden 7 bin 371 askeri öğrenci de puanlarına göre sivil okullara nakledilecek.

Haberin Devamı

Önceki gün yüyürlüğe giren Kanun Hükmünde Kararname (KHK), Silahlı Kuvvetler’in yapısını baştan aşağı değiştirdi. Emir komuta zinciriyle ilgili çok büyük değişiklikler içeren KHK ile askeri eğitim sistemine de yeni düzenlemeler getirildi. Kararnameye göre askeri okullar kapatılarak, mevcut öğrenciler aldıkları puanlara göre okullara yerleştirilecek, 30 Ağustos itibarıyla mezun olacak askeri öğrenciler de rütbe alamayacak. Mezunlara, durumlarına uygun fakülte ve yüksekokullarda diploma verilecek. Harp okulları, fakülte, yüksekokullar ile Jandarma dahil astsubay meslek yüksekokullarında öğrenimine devam eden öğrenciler, puanlarına göre fakülte ve yüksekokullara nakledilecek. Askeri liseler ile astsubay hazırlama okullarındaki askeri öğrenciler de Milli Eğitim Bakanlığı tarafından lise giriş sınavında aldıkları puanlara uygun okullara kaydedilecek. Kararnamenin etkileyeceği Ankara’daki askeri öğrenci sayısı şöyle:

Haberin Devamı

7 BİN 371 ASKERİ ÖĞRENCİ

* 2 bin 862’si Kara, bin 41’i Deniz ve bin 102’si Hava olmak üzere toplam 5 bin 5 harp okulu öğrencisi.
* Bin 997’si Jandarma, 138’i Bando toplam 2 bin 135 astsubay meslek yüksekokulu öğrencisi.
* Bando Astsubay Hazırlama Okulu’nda eğitim gören 231 askeri öğrenci.

BİN 386 GATA ÖĞRENCİSİ

KHK ile Silahlı Kuvvetler bünyesindeki tüm hastaneler de Sağlık Bakanlığı’na devredildi. Şehit yakınları ve gazilere öncelikli hizmet verilecek hastanelerde er ve erbaşların hizmet giderleri de Sosyal Güvenlik Kurumu’nca sağlanacak. 791’i Tıp Fakültesi, 177’si Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulu ve 418’i Hemşirelik Astsubay Meslek Yüksekokulu olmak üzere toplam bin 386 öğrencinin öğrenim gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ise rektörlüğünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktoru Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün yaptığı Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne devredilecek.

ACI BİLANÇO

147 ŞEHİT 1218 YARALI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı verilerine göre 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Ankara’da 55’i polis, 4’ü asker, 88’i sivil toplam 147 kişi şehit oldu. Bin 95’i sivil, 107’si polis ve 16’sı asker bin 218 kişi de yaralandı. Darbe girişiminin ardından FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan Ankara’daki 3 bin 756 kişiden, 2 bin 508’i de tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!