KHB'ye DOĞAKA desteği

Güncelleme Tarihi:

KHBye DOĞAKA desteği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 13:48

KHB'ye DOĞAKA desteği

Haberin Devamı

 

DOĞU Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2017 Yılı Teknik Destek Programı Mart-Nisan dönemine ilişkin değerlendirme sonucunda, Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin, 'Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi' başlıklı projesine destek verme kararı aldı.
Projenin desteklenmesine yönelik sözleşme Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Onur Yıldız tarafından imzalandı.
Proje hakkında bilgi veren Hatay Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, "Bu proje ile birlikte,  1.1.2017 tarihi itibari ile ilimizdeki Antakya Devlet Hastanesi ve Antakya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi aynı bina içerisinde birleştirilmiştir. Bu süreçte başlı başına çok karmaşık olan sağlık süreçleri daha da uzayan ve zaman kaybına neden olan olası riskler oluşturmaktadır. Yalın hastane düşüncesinin de temel amacının, süreçlerdeki israfları hataları, aşırı tüketimi, stokları, beklemeleri, gereksiz işleri, gereksiz hareketleri, gereksiz taşımaları yok ederek sağlık hizmetinin hastaya ulaşana kadar geçirdiği toplam süreyi kısaltmaktır. Sürenin kısalması ile hasta memnuniyeti ve kalitenin artması, beklemeler ve stokların azalması, sonuç olarak maliyetlerin düşmesi hasta memnuniyeti artması ve daha kolay yönetilebilir bir sağlık sisteminin kurgulanmış olması, böylelikle kurumun gelişimi sağlam temeller üzerine oturacaktır. Hatay Devlet Hastanesi çalışanlarından oluşturulacak 30 kişilik ekibe, ilgili eğitimci tarafından ilk iki gün 16 saat teorik eğitim verilecektir. Akabinde 3 gün 24 saat uygulamalı eğitim verilerek proje tamamlanacaktır. İlerleyen süreçte eğitim alan Hatay Devlet Hastanesi birim sorumluları ile ilçelerde de aynı eğitimler verilerek uygulamaya konulacaktır" dedi.

Ramazan ÇELİK/HATAY, (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!