Keyif verdiler

FENERBAHÇE diğer maçlarına, hele hele bir hafta öncesine göre çok daha iyi bir görüntü sergiledi. Bunun sebebi basit. Takım geriye oynamıyor, dan dun vurmuyor, topla çabuk çıkıyor..

Haberin Devamı

Ve doğal olarak da çok sayıda gol pozisyonuna girdiler. Fenerbahçe’nin farkı işte burada. Sarı lacivertlilerin futbolu böyle oynaması lazım.

Bu oyunla keyif aldıkları için rahat oynuyorlar, istedikleri hareketleri de yapıyorlar. Bu oyun anlayışında Alex’in rolü büyük. Alex tek topla bütün işi çözüyor, boştaki adamı görüyor ve tek topla işi bitiriyor. Alex’e diğer oyuncular da ayak uydurunca ortaya keyif veren bir futbol çıkıyor. Orta sahada görev alan Kemal’le Selçuk fantaziye kaçmadı. İlk topu iyi kullandılar, isabetli oynadılar, boşa top atmadılar. İşin püf noktası Alex’in varlığı ve diğer oyuncuların ona ayak uydurması.

Alex bütün yeteneğine rağmen topu ayağında tutmuyor. Roberto Carlos da aynı şekilde. Fenerbahçe ilk geri pasını 60. dakikada Deivid’le verdi. Bunun dışında ne Edu’ya, ne de Lugano’ya doğru oynadılar. Fenerbahçeli futbolcular bu şekilde hareket edince becerileri ortaya çıkıyor. Fenerbahçe takımının hep böyle oynaması lazım. Çünkü onların gücü ve becerisi böyle maçlarda ortaya çıkar. Fenerbahçe’de o kadar çok top kullanan oyuncu vardı ki, Gazianteplilerin hiçbir şansı kalmadı.

Böyle oynamalılar

Deivid
’in vurduğu iki top müthiş güzel yerlere gitti. Brezilyalı futbolcu tek vuruşları çok iyi yaptı. Bu hem görüş, hem beceri, hem de zamanlama işi.

Alex’in attığı golde Roberto Carlos’un payı büyüktü. Carlos, geriden gelen Alex’i iyi gördü. Topu önüne attı. Gaziantep defansı Alex’i göremedi. O da tek vuruşla golünü attı. Bunlar bilinçli yapılan işler. Güzelliği de burada.

Fenerbahçe, geçen sezon da dahil en iyi futbolunu dünkü maçta oynadı. Netice Fener açısından mükemmel.

En önemli nokta ise, daha önce sadece Semih’le hücuma çıkan Fenerbahçe, şimdi çok adamla bu işi yapıyor. Böyle olunca da birbirleri ile paslaşarak tek topla ve hızlı bir şekilde hedefe doğru ilerliyorlar.

Yazarın Tüm Yazıları