KETOB Berlin Fuarı'nda yapılan anket sonuçlarını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

KETOB Berlin Fuarında yapılan anket sonuçlarını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 11:44

KETOB Berlin Fuarı'nda yapılan anket sonuçlarını açıkladı

Haberin Devamı

 

Levent YENİGÜN/KEMER, (DHA) - KEMER Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin (KETOB), ITB Berlin Fuarı'nda yaptığı anket sonuçları açıklandı.
Almanya'da 9- 13 Mart'ta düzenlenen ITB Berlin Fuarı'nda stant açan KETOB'un 500 ziyaretçinin katılımıyla yaptığı anketin sonuçları açıklandı. Ankete göre, '2015 yılında tatilinizi hangi bölgede geçirdiniz?' sorusuna katılımcıların yüzde 45'i Akdeniz cevabını verirken, yüzde 32'si Ege, yüzde 7'si Marmara, yüzde 1'i de Karadeniz bölgesini işaretledi. Katılımcıların yüzde 15'i ise tatilini diğer ülkelerde geçirdiğini belirtti. Katılımcıların yüzde 21'i geçen yıl tatilini Kemer'de geçirdiğini kaydederken, yüzde 14'ü Alanya, yüzde 11'i Belek, yüzde 8'i Bodrum, yüzde 8'i Marmaris, yüzde 7'si İstanbul, yüzde 6'sı Didim, yüzde 5'i Fethiye ve yüzde 5'i de İzmir cevabını verdi. Yine diğer ülkeleri tercih eden katılımcı sayısı da yüzde 15 oldu.
'2016 yaz tatilinizi nerede planlıyorsunuz?' sorusuna ankete katılanların yüzde 25'i Antalya, yüzde 19'u Bodrum, yüzde 18'i Kemer, yüzde 13'ü Fethiye, yüzde 6'sı Belek, yüzde 3'ü Ayvalık cevabını verdi. Katılımcıların yüzde 16'sı diğer ülkeleri tercih edeceğini belirtti. Bu yaz döneminde katılımcıların yüzde 29'u temmuz ayında tatile çıkmayı planladığını aktarırken, yüzde 28'i ağustos, yüzde 25'i eylül, yüzde 18'i de haziran ayını tatil için tercih edeceğini kaydetti.
Katılımcıların yüzde 78'i erken rezervasyonu tercih ettiğini belirtirken, 'Kemer'i daha önce ziyaret ettiniz mi?' sorusuna da yüzde 77'si hayır, yüzde 23'ü evet yanıtını verdi. Ankete katılanlar 'Kemer denince aklınıza ne geliyor?' sorusunu yüzde 40 deniz, kum ve güneş, yüzde 38 tarih, yüzde 16 doğa ve doğa sporları, yüzde 6 da eğlence şeklinde yanıtladı.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!