Keskin'de ikinci TOKİ temeli

Güncelleme Tarihi:

Keskinde ikinci TOKİ temeli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 12:03

Keskin'de ikinci TOKİ temeli

Haberin Devamı

Erhan GÖĞEM/KIRIKKALE, (DHA)- KESKİN Belediyesi tarafından bir süre önce yer tahsisi yapılan Keskin TOKİ 2. Etap projesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Belediye Başkanı Yıldırım törende yaptığı konuşmada, "Burada 45 dönüm yer tespit ettik kaymakamımız ile görüşerek milli Emlak'a arsayı devrettik. Bu sayede TOKİ yapıyoruz. Hem 2+1 hem 3+1 yapılacak buranın üzerinde propaganda yaptılar, hizmete muhalefeti doğru bulmuyorum. 128 konutluk talep oldu 2+1 62 adet 3+1 64 konut olacak iş yeri, market park ve cami de olacak 14 ay gibi kısa bir sürede burası bitecek ve 3. Etap için de başvuru yapacak ceza evi açıldı. 350 idareci şu anda çalışmaya başladı" dedi.



AKP Kırıkkale Milletvekili Abdullah Öztürk ise son çalışmalarla tarım memleketi olan Keskin'e 50 bin tonluk silo kazandıracaklarını belirterek, "54 pare köyü ile tarıma önemli destek veren ilçelerimizden birisi başbakanımız ile görüştük istihdam sorunu olduğu ilettik. Kırıkkale yatırımcı çekememe nedeni doğal gaz sorunu bunun için görüşmeler var bu doğal gazı sanayi başta olmak üzere Keskin'e getirmek istiyoruz. 9 aylık milletvekiliyim en önemli sorun iş sorunu var yeni iş sahaları kurulup gençleri burada tutmalıyız bundan herkes faydalanacak. Su önemli bir sorun iller bankası ile görüşmeler yaptık bu sorunu aşacağız inşallah. Ben cami yaptırmak istiyorum" dedi.

Kırıkkale Valisi Mehmet İlker Haktankaçmaz da konuşmasında, "Bu tür yatırımları gördükçe insan gururlanıyor. Bu yatırımlar hem bu ülkenin mimarlarına ilimize katkı sağlayacak eserler Keskin'in tarihi geçmişi bölge açısından önemli bir yer olmuş bu tür yatırımlar önemli. Keskin'in Kırıkkale'nin kalkınması için önemli işler FETÖCÜ hainlerin darbe girişimi hiçbir yatırımın aksamasına engel olmadı yatırımlar devam ediyor" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından ise Keskin müftüsü tarafından yapılan duanın ardından Vali İlker Haktankaçmaz, Milletvekili Abdullüh Öztürk, Keskin Kaymakamı İlker Özerk Özcan Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım, İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara ile temel atma işlemini gerçekleştirdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!