KESK'in mitingine izin yok

Güncelleme Tarihi:

KESKin mitingine izin yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2016 16:25

KESK'in mitingine izin yok

Haberin Devamı

İZMİR Valiliği, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu tarafından 11 Aralık Pazar Günü düzenleneceği açıklanan mitingi yasakladı.
Geçen salı günü yapılan basın açıklamasıyla, KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından 11 Aralık Pazar günü Gündoğdu Meydanı'nda bir miting düzenleneceği bildirildi. AK Parti hükümetinin, 15 Temmuz darbe girişiminden sonraki uygulamalarına tepki gösterileceği belirtilen, "Haklar OHAL ve KHK'lerden önce gelir. İhraçlarınıza, açığa almalarınıza, sürgün ve cezalarınıza teslim olmayacağız" konulu miting için, katılım çağrısı yapıldı. İzmir Valiliği'ne 30 Kasım Salı günü başvuru yapıldığı da belirtildi.
Bugün yazılı bir açıklama yapan İzmir Valiliği ise mitinge izin verilmediği bildirildi. Açıklamada, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na atıfta bulunularak, "Kamu düzenini, genel sağlığı veya başkalarının hak ve özgürlüklerini ciddi şekilde bozacak olaylara sebebiyet verilebileceği değerlendirildiğinden, gerçekleşmesi muhtemel, istenmeyen ve telafisi olmayan olayların meydana gelmesini önlemek amacıyla 11 Aralık 2016 Pazar günü 12.00-17.00 saatleri arasında, Gündoğdu Meydanı'nda düzenlenmek istenilen gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantısının İzmir il sınırları içerisinde yapılması, aynı konu ile ilgili olarak stant açılması, afiş, pankart ve bildiri asılması veya dağıtılması İzmir Valiliğince yasaklanmıştır" denildi.

İZMİR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!