Kesinlikle iade edilsin

Güncelleme Tarihi:

Kesinlikle iade edilsin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2016 21:38

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, ABD’de bulunan Fetullah Gülen’in kesinlikle Türkiye’ye iade edilmesi gerektiğini belirterek, “Gülen, ‘Aklanmak istiyorum’ diyorsa gelip bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır” çağrısında bulundu. Kılıçdaroğlu, Gölbaşı Özel Harekât Dairesi’ni ziyaretinde Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki zirveyle ilgili de değerlendirmelerde bulunarak özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

ANAYASA’YA KATKI

“Görüşme, demokrasi kültürünün gelişmesi noktasında çok önemliydi. Darbeye karşı hepimizin ortak tavır takınması, özellikle halkın bu konuda bütün duyarlılığını sokaklara çıkarak göstermesi çok önemliydi. Görüşmede muhalefet partilerine bilgi verildi, aynı zamanda biz kendi düşüncelerimizi ifade ettik. Anayasa konusunda yargıyla ilgili şikâyetler, bütün siyasi partilere gidiyordu, bize de geliyordu. Yargıyla ilgili düzenlemelerin, yargının bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürdüğü, bunun değişmesi gerektiği bize ifade edildi. Bunu toplantıda yine ifade ettik ve bir görüş birliği sağlandı. Yargının bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda anayasada değişikliğe katkı vereceğiz. 

Kesinlikle iade edilsin

Haberin Devamı

GELİP YARGILANSIN

Ordu içinde yuvalanan paralel çete, FETÖ terör örgütünün devletin, silahlı kuvvetlerin içinde yuvalanması, yapılanması, hepimiz için düşünülmesi gereken tablodur. 

Gülen'in kesinlikle Türkiye'ye iade edilmesi lazım. Bu kadar büyük olayların sorumlusu olarak görülüyorsa ve Fetullah Gülen, ‘Ben aklanmak istiyorum’ diyorsa, gelip Türkiye’de bağımsız mahkemelerde yargılanmalıdır. İade talebinde bulunulması, bakanların oraya gitmesi, bizim açımızdan son derece olumlu. Fetullah Gülen’in Türkiye’ye teslim edilmesi gerekiyor.”

Önder'i gerekçe gösterdi
Kılıçdaroğlu, HDP’lilerin de toplantıda olması gerektiğine ilişkin görüşlerini dile getirirken, “Darbe girişimi parlamenter sisteme yönelik yapıldı. TBMM’deki darbe karşıtı ortak bildiride HDP’nin de imzası var. HDP’yi buraya davet etmemek, HDP’ye oy veren yurttaşların kendini ötekileştirilmiş hissetmesine neden olabilir” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise HDP’li Sırrı Süreyya Önder’in, darbe girişiminin ardından sivil toplum kuruluşlarının TBMM’yi ziyareti sırasında tepkilere neden olan sözleri nedeniyle davet etmediğini aktardığı öğrenildi. (Habertürk)

ERDOĞAN: TRT'DE HAKLISINIZ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki görüşmede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, “Darbe girişimi medya üzerindeki baskıların kaldırılması gerekliliğini gözler önüne koydu. Ancak 6 yıl sonra TRT’ye çıkabildim” dedi. Bunun üzerine Erdoğan, “Haklısınız. TRT, iktidara ne kadar yer ayırıyorsa, size de o kadar zaman ayırmalı. TRT herkese eşit davranmalı” yanıtını verdi.

 

BAKMADAN GEÇME!