Kesimoğlu: Fuar ve Kongre Merkezi'nin yapımına talibiz

Güncelleme Tarihi:

Kesimoğlu: Fuar ve Kongre Merkezinin yapımına talibiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 11:27

Kesimoğlu: Fuar ve Kongre Merkezi'nin yapımına talibiz

Haberin Devamı

 

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLARELİ,(DHA)-KIRKLARELİ Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, İl Özel İdaresi ve Trakya Kalkınma Ajansı'nın Güdümlü Proje Desteği ile Belediye Başkanlığı'nın da proje ortağı olduğu Fuar Alanı ve Kongre Merkezi'nin yapımını belediye olarak üstlenebileceklerini söyledi.

Son günlerde Kırklareli Belediyesi'nin Kongre ve Fuar Merkezi'ne maddi destek sağlamadığı iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyleyen Kesimoğlu "2015 yılında protokol ile imza altına alınan Fuar ve Kongre Merkezi'ne destek olmadığımız söylemleri gerçeği yansıtmıyor. Trakya Kalkınma Ajansı'nın güdümlü projesinde bize düşen Kırklareli Belediyesi olarak 250 bin liralık bir bütçedir. Biz imzamızın ve sözümüzün arkasındayız. Hatta biz Fuar ve Kongre Merkezi'ni tek başımıza yapmaya talibiz. Gerekli anlaşma sağlanırsa biz bu projeyi yapmaya hazırız" dedi.



Kırklareli Üniversitesi Kayalı Yerleşkesi yakınlarında 39 bin 384 metrekarelik bir alana inşa edilecek olan Fuar Alanı ve Kongre Merkezi içerisinde, sergi salonu ve fuaye, park, çok amaçlı salon, açık fuar alanı, araç otopark yer alacak. Kırklareli Belediyesi, Kırklareli Ticaret Borsası, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nın sembolik paydaş olduğu projede, Kırklareli Valiliği İl Özel İdaresi ve Trakya Kalkınma Ajansı yer alıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!