KESİAD'dan toplumsal cinsiyet eşitliği için isim değişikliği

Güncelleme Tarihi:

KESİADdan toplumsal cinsiyet eşitliği için isim değişikliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2018 11:03

KESİAD'dan toplumsal cinsiyet eşitliği için isim değişikliği

Haberin Devamı

KEMALPAŞA Sanayici ve İş adamları Derneği'nin adı toplumsal cinsiyet eşitliği için Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği (KESİAD) olarak değiştirildi.

Geçtiğimiz günlerde yapılan genel kurulda oybirliği ile başkan seçilen Haluk Meriç'in ilk icraatı KESİAD'ın ismini değiştirmek oldu. Derneğin ismi, Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği olarak değiştirildi. KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Meriç, kadına şiddete dikkat çekmek ve kadınların olmadığı bir ekonominin büyüyemeyeceğine vurgu yapmak için dernek ismini değiştirdiklerini söyledi.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine dikkat çekerek kadının iş yaşamında olmasının ekonomiye büyük artılar katacağını vurgulayan Haluk Meriç, bu kapsamda yeni yönetimde daha fazla kadın üye olmasına özen gösterdiklerini ifade etti. Toplumun yarısını oluşturan kadınların gelişmiş ülkelerde iş yaşamında daha aktif rol aldığını belirten Meriç, "Sadece iş yaşamında değil, hayatın her alanında kadınların daha fazla yer alması en büyük temennimiz. Kadının her alanda aktif olmadığı bir ülkenin kalkınmasının mümkün olmayacağına inanıyoruz. Gelişmiş ülkelere baktığımızda kadının aktif olduğu alanlarda başarının daha fazla olduğunu ve bu sayede ülkelerin gelişmişlik düzeyinin arttığını çok açık bir şekilde görebiliyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine önem veren bir yönetim anlayışıyla aldığımız karar doğrultusunda Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği olan ismimizi değiştirerek, Kemalpaşa Sanayici ve İş İnsanları Derneği adıyla faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Yabancı dil bilen, üniversite mezunu, daha fazla kadının yer aldığı genç ve dinamik bir ekip kurduklarını ifade eden Meriç, sadece bir dönem görev alacağını ve bu süre içinde kadınların ön planda olduğu projeler geliştireceklerini belirtti. 'Üreten sanayi, büyüyen ekonomi' sloganıyla daha faal bir dönem hedeflediklerini de söyleyen Meriç, proje grupları oluşturacaklarını ve bu kapsamda KESİAD olarak ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!