• Hürriyet Twitter

Yatırım amaçlı ofis alırken dikkat etmeniz gereken 4 şey!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Yüksek kira getirisi sunan ofisler, yatırımcıların ilgi odağı haline gelmiş durumda. Bunda kira getirisinin yanı sıra konut yatırımına kıyasla ofis yatırımının kendini çok daha kısa sürede sübvanse etmesi de büyük bir etken. Ancak yatırım amaçlı ofis seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar var. Bugünün ve yarının çalışma hayatı tercihlerini iyi belirleyen, lokasyonundan, teknolojik altyapısına, değer artışından gelişim süreci ve sosyal donatılarına birçok art değer sunan projeler gelecekte de kazandıran projeler olacaktır. Peki yatırım amaçlı ofis alırken neler dikkat etmelisiniz?

Ulaşımı kolay ve gelişimi devam eden lokasyonlar tercih edilmeli

Bir ofis için en önemli unsurlardan bir tanesi konumdur. Ulaşım araçlarına kolay erişilebilir olması, önemli merkezlere yakınlığı, nüfusun yoğun olması, kamu, özel sektör ve alt yapı yatırımlarının devam ettiği, gelişime açık lokasyonda olması önemlidir. Ofis yatırımı yaparken ulaşımın hızlı aktığı, ana ulaşım arterlerine yakın, stratejik konumda olanları tercih etmelisiniz.

Sosyal donatıları ile gün içinde ihtiyaçlara vakit kaybetmeden ulaşılmalı

Zengin sosyal yaşam olanakları olan ofisler gayrimenkule değer katıyor. Yoğun çalışma temposu  içinde zamanın çok değerli olduğu düşünüldüğünde sosyal yaşamı idame ettirebilecek, günlük ihtiyaçların hemen karşılanabileceği kısa mesafeler çalışma hayatı için öne arz ediyor. Hayat standartlarına bağlı olarak artık talepler de artıyor. Bu nedenle spor salonu, sauna, hamam, spa, kuaför, restoran ve kafe gibi sosyal yaşam alanları olan iş yerleri daha çok ilgi görüyor.  

Proje niteliği, konut değil iş yeri özelliğine sahip olmalı

Pek çok konut sonradan ofis olarak kullanılıyor. Böyle bir durumda bu tarz mekanların, hem mimari hem de teknik açıdan ofis sahibine negatif etkileri oluyor. Bu nedenle ofis yatırımında proje niteliğinin, projenin başında şekillendirilmiş, niteliğine göre de donanımların planlanmış olması gerekiyor. Ofis/ İşyeri olarak projelendirilmiş ve iş yeri ruhsatı alınabilen ofis yatırımları hem kıracı bulma hem de satış esnasında kolaylık sağlar.

Hayatı kolaylaştıracak teknik olanaklara sahip olmalı

Günümüz çalışma koşulları ve globalleşen dünyada ofis altyapıları çok daha teknolojik olarak tasarlanıyor. İşe ve işin amacına uygun kullanım alanları yaratılıyor. Teknoloji ve konfor çalışma hayatının ve gelecek ofis yaşamanın merkezi oluyor. Ortak toplantı odaları, güvenlik, iklimlendirme, aydınlatma, internet altyapısı, kamera sistemleri ve otomasyon gibi çalışma hayatına değer katan ofis projeleri gelecekte de kazandıran projeler olarak yatırımcısını mutlu ediyor. Yeni nesil çalışma alanları olarak öne çıkan ofis projeleri, çevreci ve sürdürülebilir çözümler sunması ile gelecekte de değerini korumaya devam ediyor.  

İSTANBUL’DA DOĞRU VE KAZANÇLI OFİS YATIRIMI İÇİN A PLUS OFİS PROJESİ ‘BALANCE GÜNEŞLİ’

Tüm ana ulaşım arterlerinin ortasında, önemli kamu yatırımlarının hayata geçtiği bu stratejik bölgede yükselen Balance Güneşli, prestijli bir projede ofis yatırımı yapmak isteyen kurumsal firmalara ve serbest meslek sahiplerine kapılarını açtı. Firmaların her geçen gün yerini aldığı projede kiralamalar ve satışlar devam ediyor. Kısa süre önce yüzde 8’e indirilen KDV avantajı Balance Güneşli’den ofis sahibi olmak isteyenler için de önemli bir fırsat sunuyor. Satın alınan ofis istendiği anda yatırıma dönüştürülüp kiraya verilebiliyor ve yüksek kira getirisi ile yatırımı sübvanse etmeye başlıyor. Üstelik bölgedeki hiçbir projede yer almayan ve sadece Balance Güneşli’de bulunan işyeri ruhsatlı rezidans ofisler, firmalara önemli bir avantaj yaratıyor. Ticaretin merkezinde satılık ya da kiralık,  50 m2 ile 2500 m2 arasında değişen envantere sahip Balance Güneşli, kurumların farklı ihtiyaçlarına göre plaza ofis, cadde ofis, loft ofis, stüdyo ofis ve ticari birimler barındırıyor.

Balance Güneşli’ye artı değer katan bir başka unsurda Yaşam Sokağı… İş arası biraz nefes almak ve sosyalleşmek için keyifle zaman geçirilecek,  sokakta gezmenin keyfini veren Yaşam Sokağı’nda, Sokak Kahvecisi ve Starbucks gibi kahve alanında en iyi hizmeti veren markalar ile Migros, Koleksiyon Mobilya, İkamet Döner gibi markalar yer alıyor. Günlük hayatın getireceği her türlü ihtiyacın karşılanabileceği hizmet noktaları bulunan Yaşam Sokağı, sosyal yaşamı da renklendiriyor.
Kamu kurumları, hastaneler, iş merkezleri, oteller, havaalanları ve yeni ulaşım arterlerine yakınlığı ile değerli bir yatırım aracı olarak görülen Balance Güneşli, E-5, TEM ve sahil yollarını birbirine bağlayan özel bir konumda yer alıyor.  İstanbul gibi bir metropolde kolay ulaşımın en büyük kıstas olduğu çalışma hayatında, Balance Güneşli lokasyonuyla ulaşım sorununu ortadan kaldırıyor. Şehrin her noktasından kolay ve hızlı ulaşım imkanı sağlayan proje, çevrede inşaatı süren metro hatlarının yanı sıra, metrobüs durakları, Atatürk Havalimanı, 3. havalimanı bağlantı yolu, İstoç, Masko, CNR, Bakırköy İDO, Ataköy Marina gibi önemli merkezlere yakınlığı ile dikkat çekiyor.

Teknik donanımları, teknolojik altyapıya sahip otomasyon sistemleri ile yönetilen akıllı bina özelliği, iş hayatının tüm dinamiklerini barındıran toplantı odaları, kat bahçeleri, tüm spor aktivitelerinin yapılabileceği son teknolojik ekipmanlar ile sahip spa ve sağlık kulübü ile Balance Güneşli A Plus ofis yaşamının tüm dinamiklerini barındırıyor.  Ulusal ve uluslararası firmaların yerini aldığı Balance Güneşli, Basın Ekspress aksındaki konumu ile yatırımcıların ilgisini çekmeye devam ediyor.

Detaylı bilgi için tıklayın!