• Hürriyet Twitter
R

Yapay zekâ çağında üniversite tercihi yaparken bunlara dikkat!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Üniversite tercihi, üniversite eğitimine başlayacak öğrenciler kadar onların ailelerinin, yakın çevrelerinin, öğretmenlerini de ilgilendiriyor. İçinde bulunduğumuz gelişmeler ve yakın geleceği düşündüğümüzde üniversite tercihi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktaları sizler için bir araya getirdik.

İçinde yaşadığımız çağda teknolojinin yerini iyi anlamak

Bilinen insanlık tarihi düşünüldüğünde, Sanayi Devrimi’nden bu yana devrim niteliğinde değişiklikler olduğunu görürüz. Bu köklü değişimler ekonomik ilişkilerden toplumsal yapılara kadar aklınıza gelen her alanda çok belirgin izler bıraktı. Ancak son 50-60 yılda yaşanan bilgi teknolojileri devrimi göz önüne alındığında büyük bir hızla, yeni teknolojilerin etki alanına girdiğimizin de farkında olmalıyız.

Doğru tercih için üniversiteleri doğru değerlendirmek

Doğru tercihi yaparak istenilen üniversitede okumak için, üniversiteye dair bazı bilgileri göz önünde bulundurmak işinizi kolaylaştırabilir. Tercih listenizin üst sıralarına eklemeyi düşündüğünüz bölümlerdeki akademisyenlerin kariyerine ve akademik derinliğine, üniversitenin işbirliği yaptığı diğer akademik kurumlara ile kamu ve özel sektör bileşenlerine, kendi bünyesinde bulunan araştırma merkezlerine ve laboratuvarlara göz atmanız faydanıza olabilir.

Yapay zekâyı öğrenim hayatının merkezine almak

Geleceğin bilimini, yaşam tarzını, ekonomik ilişkilerini belirleyeceğine neredeyse kesin gözüyle bakılan ve birkaç yıldır herkesin dilinde olan bir teknoloji var: Yapay zekâ. Türkiye’de yapay zekâ kavramı ve bu teknolojiyle yapılan işler ilgi görmeye başlasa da sınırlı sayıda üniversite, bu teknolojiye uygun olarak Ar-Ge merkezleri ve öğrenim planları uyguluyor. Hangi bölümü seçerseniz seçin, yapay zekânın geleceğin teknolojisi olduğunu göz önünde bulundurursanız, bu teknolojik bilgiye sahip olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayın.

Yarını bilimle şekillendirmek isteyenler buraya!

Geleceğin bilimini şekillendirmeyi hedefleyen İstinye Üniversitesi; içinde bulunduğumuz yapay zekâ çağının gerektirdiği donanımlara sahip, teknoloji ve bilimin gücünü uzmanlık alanında en iyi şekilde kullanacak mezunlar yetiştiriyor.

Sağlık alanında dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen kurumlarından olan MLPCare Grubu’nun 30 yıla yaklaşan bilgi birikiminin devamı olarak kurulan İstinye Üniversitesi; 7 Fakültesi, 2 Meslek Yüksekokulu ve 2 Enstitüsü ile öğrencilerine 21. yüzyılın bilgisini sunuyor.

Son teknoloji cihazlarla donatılmış, alanında uzman kadrolar tarafından kurgulanan İstinye Üniversitesi AR-GE Merkezleri; sağlık, sosyal ve fen bilimleri dallarında kamusal ve akademik alanda yapılan çalışmalara katkı sunuyor. Sağlık alanında dünya çapında araştırma ve ilerlemelere ev sahipliği yapan AR-GE Merkezlerinde; akademisyenler ve öğrenciler birlikte çalışarak geleceğin bilimini şekillendiriyor.  

Yapay zekâ alanında uluslararası başarılara imza atmış akademisyen kadrosunun gücünü arkasına alan İstinye Üniversitesi Yapay Zekâ Laboratuvarı; yarına şekil verecek bireyleri yetiştirmenin yanı sıra ülkemizin ihtiyaç duyduğu katma değeri yüksek ürünler ortaya çıkartılacak bir merkez olma rolünü üstleniyor. Yapay zekânın etkileşime girdiği tüm alanlarda projeler geliştirilen ve uygulama çalışmaları yapılan laboratuvarda, başta tıp, mühendislik, finans alanında olmak üzere farklı alanlarda disiplinler arası çalışmalar yapılıyor.

Bireyin toplumdaki değerinin üretimle ve toplum için yaptığı işlerle ortaya çıkacağı bilincine sahip bir üniversiteli kimliği oluşturan İstinye Üniversitesi; dünyanın en saygın uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu olan Times Higher Education (THE) tarafından gerçekleştirilen ve üniversitelerin toplumların sürdürülebilir gelişimine kattığı değeri ölçmeyi hedefleyen Üniversiteler Etki Sıralamasında dünyanın seçkin üniversiteleri arasında ilk 400 içinde yer aldı.

Detaylı bilgi için tıklayın!