Üniversite ve bölüm tercihi yapmadan önce bu 5 kritik noktaya dikkat!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ katkılarıyla...

Hangi meslek sizi mutlu edecek?

Bölüm seçerken öncelikle tüm yaşamınızı etkileyecek bir karar vermekte olduğunuzun bilinciyle hareket edin. Bu nedenle seçeceğiniz bölümün size kazandıracağı bilgi ve beceriler ile hangi alanlarda çalışabileceğinizi dikkate almalısınız. Bazı bölümler kendinizi birkaç iş alanında ifade edebilecek bilgi ve beceriler kazandırırken, bazı bölümler ise tam olarak o meslekle ilgili bilgi ve becerileri kazandırır ve bir anlamda sizi okurken meslek sahibi yapar. Bu nedenle sizi hayatınız boyunca hangi işin mutlu kılacağını düşünün.

Üniversiteden beklentiniz ne olmalı?

İkinci olarak seçtiğiniz bölümü hangi üniversitede okumak istediğinizi değerlendirin. Unutmayın ki, geleceğiniz, sadece mesleki bilgi ve beceri ile değil, sosyal ve kişisel gelişim alanlarında da sizin donanımlı olmanıza bağlı olarak şekillenecek. Bu yüzden eğitim-öğretim programları, uygulama olanakları ve iş dünyasıyla bağlantıları kadar, kulüp etkinlikleriyle, toplumsal sorumluluk projelerindeki performanslarıyla, kişisel gelişiminize katkı veren çalışmalarıyla da o üniversiteyi değerlendirip kararınızı vermelisiniz.

Akademik kadro yeterince güçlü mü?

Üçüncü olarak, o üniversitenin ilgili bölümünün akademik kadrosunun gücüne bakın ve değerlendirmenizi yapın. Çünkü eğitim alacağınız üniversite ve sahip olacağınız imkanlar kadar, size eğitim verecek akademik kadro da çok önemli. Burada alacağınız eğitimin, sektöre atıldığınız andan itibaren kendini geliştirmeniz açısından en temel ve kalıcı eğitim olduğunu unutmayın. Eğitim kadrosu, size bir yandan mesleğinizle ilgili eğitimi verirken diğer yandan da sizi iş dünyasına hazırlar.

Üniversitenin teknolojik donanımı yeterli mi?

Günümüz dünyasında teknoloji her şeyin önünde, adeta bir yol açıcı görevini üstlenmiş durumda. Mesleğiniz ne olursa olsun, teknolojiden bağımsız olarak o meslekte gelişim göstermeniz olanaksız. O yüzden, seçeceğiniz üniversite, eğitim süresi boyunca her aşamada sizi teknoloji ile destekleyecek bir teknolojik donanıma sahip olmalı. Teknolojik yeterlilik, verimli bir uygulama alanı meydana getirir. Bu uygulamalı eğitim ise, size iş hayatında zaman kazandırarak rakiplerinizin birkaç adım önüne geçmenizi sağlar.

Eğitim programında hangi bölümler var?

Tercih edeceğiniz üniversite popüler bölümlerin yanı sıra size yeni kapılar da açmalı. Bazı sektörlerde işgücü ihtiyacı her geçen gün artış kaydediyor. Örnek olarak, bu sektörlerin başında gelen sağlık sektörünü verebiliriz. Sağlık sektörünün sürekli gelişim göstermesi, bu sektöre duyulan sürekli ihtiyaç ve her geçen gün sağlık kurumlarının sayısında görülen artış, sektörün her dönemde yeni iş gücüne ihtiyaç duymasına neden oluyor. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik gibi bölümlere ilgi sürekli artıyor. Üniversite seçerken, özellikle bu benzeri bölümlerin eğitim programda yer alıp almadığını mutlaka araştırın.

BEYKENT ÜNİVERSİTESİ 20. YILINI YENİ FAKÜLTE VE BÖLÜMLERİYLE KUTLUYOR.

Beykent Üniversitesi 20 yıllık köklü geçmişi ile ilk kurulan vakıf üniversiteleri arasında yer alan ve size yukarıdaki olanakların tümünü sunan bir üniversite.

Ayazağa-Maslak, Taksim ve Büyükçekmece yerleşkeleriyle eğitim öğretim hizmeti veriyor.
Bugüne kadar 30 bine varan mezunu, bir o kadar da öğrencisi olan Beykent Üniversitesi, 20. Yılında Tıp ve Diş Hekimliği Fakülteleri ile eğitim öğretim hizmeti sunmaya devam ediyor.

Beykent Üniversitesi, teknolojik donanımı, Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve yataklı bakım için hastalarına sunmak üzere oteli bir arada tutan ve yeraltından birbiriyle bağlantı kurularak entegre biçimde hem öğrencilerin hem hastaların ve yakınlarının büyük bir avantaj elde edecekleri örnek bir kompleksi sağlık eğitimine ve sağlık sektörüne kazandırıyor. Sağlık Bilimleri Yüksekokulu’nda Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Hemşirelik ile Beslenme ve Diyetetik bölümlerinde de bu öğretim yılında öğrenci alınıyor.

Ayazağa-Maslak Yerleşkesi’nin finans merkezinde olması, yerleşkenin İstanbul’un her yerinden çeşitli toplu taşıma araçlarıyla ulaşılabilecek konumda olması, bölümlerin iş dünyasında çeşitli sektörlerle işbirliği içinde olmasını, birlikte projeler geliştirmesini sağlıyor. Bu avantaj, öğrencilerin öğrenimleri sırasında çeşitli işletme, kurum ve kuruluşlarda pratik bilgi ve beceri elde etmelerini, teorik olarak öğrendiklerini gerçek hayatta görmelerini sağlıyor. Mezun olduklarında iş hayatına daha güvenli şekilde başlıyorlar.
Büyükçekmece Yerleşkesi’nde yer alan Meslek Yüksekokulu da uygulamalı eğitim olanakları ile çeşitli sektörlerde ara eleman ihtiyacını gidermekte.

Detaylı bilgi için burayı tıklayın!