Türkiye’nin dev yatırım merkezi hakkında bilmeniz gerekenler

İstanbul’u dünyanın önemli finans merkezleri ile rekabet edebilir bir konuma yükseltmeyi amaçlayan İstanbul Finans Merkezi projesi, sadece İstanbul’un değil tüm Türkiye’nin gelecek yüzyıllar için en büyük yatırımlarının başında geliyor. İstanbul’un Ümraniye ilçe sınırları içinde yer alan ve Ataşehir ilçesine de sınır konumunda bulunan proje, dünyanın en önemli finans merkezleri olan Londra, New York, Singapur, Hong Kong, Zürih gibi merkezlerle yarışacak nitelikte... İstanbul’un öncelikle bölgesel, nihai olarak da küresel finans merkezi bu dev proje toplam 3 milyon 200 bin metrekarelik bir alanda inşa ediliyor. Proje büyüklüğünün ise 3 milyar lirayı geçmesi bekleniyor.

Türkiye'nin en önemli kurumları buraya taşınıyor!

4 bölgeden oluşacak İstanbul Finans Merkezi’nde özel kurumlar ve denetim kuruluşlarına ait binalar, banka ve finans merkezine ait binalar bulunacak. Bunların arasında; Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), TAO Gayrimenkul, İŞ GYO gibi en önemli kurumların genel merkezleri de yer alıyor.

Günde 90 bin kişilik sirkülasyon

Bunların dışında bölgede konutlar, kongre ve kültür merkezi, oteller, alışveriş merkezleri, destek ve hizmet birimleri olarak tanımlanan okul, cami, polis ve itfaiye merkezi de bulunacak. Bu sayede bölge, hem iş hem iş dışı yaşamın olduğu çok büyük bir ekonomik varlık alanı olacak. İstanbul Finans Merkezi’nde ilk etapta bile 50 bini çalışan nüfus olmak üzere, 11 bin oturan, 25 bin ziyaretçisiyle birlikte günlük 90 bin kişilik bir sirkülasyon olması bekleniyor.  Kültürel, sosyal, finansal çevreleriyle kendi ekonomisini yaratacak olan Finans Merkezi’nde ilerleyen dönemlerde 150 bin kişi civarında ilave istihdam olacağı öngörülüyor. Bölgeye özel planlanan metro inşaatı ise hızla devam ediyor. Bu da bölgenin değerini şimdiden arttırıyor.

Bir buçuk yılda yüzde 30 değer kazandı

Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada, proje tamamlandığında bugünkü değerinin 2 milyar 687 milyon TL olduğu bildirildi. İstanbul Finans Merkezi’nin 2016 yıl sonu değerleme raporundaki değeri 2 milyar 643 milyon TL 2015 yıl sonu değeri ise 1 milyar 890 milyon TL olarak belirlenmişti. Böylece İstanbul Finans Merkezi’nin değeri 15 ayda yaklaşık 800 milyon TL arttı. Bu da 1.5 senede yaklaşık yüzde 30’luk artışa denk geliyor. Uzmanlar, bölgenin 2 yıl içinde yüzde 50 değer kazanacağını ön görüyor.

Bu değerli yatırımın bir parçası olmak, geleceği bugünden görüp yatırım yapmak isteyenler için de İstanbul Finans Merkezi’nde çok avantajlı dönemler yaşanıyor.

Hem iş hayatının hem de şehrin merkezinde, beklentilerin ötesinde bir yaşama davet eden Dekon Senkron, hayatın senkronunu tutturmak için tasarlandı. Tek blokta 1+1 ve 2+1’lerden oluşan çok konforlu 168 konutu barındıran Dekon Senkron; her dairede bulunan balkon alanları, kapalı otopark, fitness center, çocuk oyun alanları ve konsiyerj hizmeti gibi pek çok ayrıcalığıyla sizi bekliyor. Özel konsiyerj hizmeti, uçak rezervasyonundan kuru temizlemeye çok geniş bir çerçevede Dekon Senkronluların her isteğini anında yerine getiriyor. Eğer işyeriniz Finans Merkezi’ne taşınıyorsa, yaşamınıza yatırım için en doğru noktadasınız. "Acaba bugün kaç dakikamı trafikte harcayacağım?" sorusuna takılmadan, evinizden işinize yürüyerek gidebilme özgürlüğü yaşamak için İstanbul Finans Merkezi’ndeki Dekon Senkron projesini inceleyebilirsiniz. Bölgede oturacak 50 bin beyaz yakalı çalışanın konut ihtiyacı kira getirisini ise şimdiden garanti altına alıyor. Burada yaşayanlar 5 bin metrekarelik ticari alanda; giyim mağazalarından restoranlara, kırtasiyeden markete tüm ihtiyaçlarını bulabiliyor; kısaca Dekon Senkronluların hayatları çok kolaylaşıyor.

 Detaylı bilgi için tıklayın!