• Hürriyet Twitter
R

Tercih listenize ekleyeceğiniz üniversitede bu özelliklere dikkat!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Üniversite tercihi, bireylerin hayatının geri kalanında etkisini her zaman hissedeceği, hayatına yön vereceği en kritik dönemeçlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Peki tercih listenize ekleyeceğiniz üniversitelerde hangi özelliklerin bulunmasına dikkat etmeniz gerekiyor? Cevabı içeriğimizde.

Güçlü akademik kadro

Ulusal düzeyde olduğu kadar global ölçekte de akademik çalışmalar yapan, derin akademik bilgi ve kariyer sahibi akademik kadro; tercihinizi yaparken bakmanız gereken en önemli noktalardan biridir.

Akademisyenlerin, uzmanlık alanlarına dair yaptığı yayınlardan tutun da, aynı disiplinlerde dünya çapında diğer akademisyen ve üniversitelerle olan ilişkileri, öğrenci olarak size neler verebilecekleri konusunda fikir verebilir.

Bilimsel etkinlik takvimi

Tercih edeceğiniz üniversitenin daha önceki yıllar düzenlediği bölgesel, ulusal ve uluslararası bilimsel etkinliklerine, konferanslarına göz atmanız tercih öncesi işinize yarayabilir.

Düzenlenen etkinliklerde akademi ile bilim dünyasını ev sahibi olarak bir araya getiren veya benzer etkinliklere hem akademisyenler hem de öğrenciler seviyesinde katılım sağlayıp sağlamaması, üniversitenin genel vizyonuna dair size bilgi verebilir.

Topluma sağladığı fayda

Üniversiteler sadece öğrencileri için değil, içinde bulunduğu toplum için de fayda sağlamalıdır. Bu noktadan bakıldığında da toplumun ihtiyaçları doğrultusunda üretilecek projeler veya bulunduğu kente katkı sağlayacak toplantılar, konferanslar da hem toplum hem de öğrenciler bazında üniversitenin tercih edilebilirliğini artıran etkenlerden biri olarak ön plana çıkar.

Ulaşılabilirlik

Büyükşehirlerdeki en temel vakit kayıplarından birinin yolda geçen zaman olduğu düşünülürse, şehrin merkezine yakın, alternatif ulaşım yollarına uygun kampüslerin varlığı önemli olan başka bir husustur.

Bunun yanı sıra fiziksel bazı kısıtları olan öğrencilerin yüksek öğrenim hayatlarına mümkün olduğunca sorunsuz ve diğer öğrencilerle eşit şartlarda devam edebilmesi açısından da kampüslerin lokasyonu ve fiziki imkanları önem taşır.

İyi insan yetiştirme vizyonu

Akademik çalışmalar ve hedeflerin yanı sıra küresel standartta insani değerleri sahiplenen iyi insanların yetiştirilmesi vizyonu da üniversite tercihi açısından önem taşır. Zira üniversiteler sadece akademik içerikleriyle değil, ders dışı faaliyetleri ve paylaştıkları ortak değerler ile vizyonlarını oluşturur ve öğrencilerle de bu şekilde bağlantı kurarlar.

Hadi, yukarıdaki kriterlere göre listenizin taslağını hazırlayın!

Öğrencileri 21. yüzyılın gerektirdiği becerilerle ve multidisipliner bir bakış açısıyla donatan Üsküdar Üniversitesi tıp, sağlık bilimleri, mühendislik ve doğa bilimleri, insan ve toplum bilimleri ve iletişim fakülteleri ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu'nun yanı sıra; Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Bağımlılık ve Adli Bilimler, Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsü ile 20 bini aşkın öğrencisine 4 ayrı yerleşkede üst düzey kalitede eğitim sunuyor.

Detaylı bilgi için tıklayın!