Tercih döneminde burs kazanmak için atmanız gereken 3 adım

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ katkılarıyla...

Üniversite adayları için yorucu bir sınav maratonun tamamlanmasının ardından tercih maratonu başladı. İyi bir gelecek adına üniversitede istedikleri bölüme yerleşmek için ter döken adaylar, bir yandan da üniversitelerin burs imkanlarını araştırıyor. Peki iyi bir üniversiteden burs kazanabilmenin yolu nereden geçiyor? İşte üniversitelerin öğrencilere burs imkanı sağlamak için yanıt aradığı 3 kritik soru…

Kendinize yeterince güveniyor musunuz?

Burs almak için adayların ilk aşamada kendilerini, özellikle kişisel özelliklerini iyi tanımaları çok önemli. Karakteriniz, ilgi alanlarınız, hobileriniz, gelecekten beklentileriniz ve hedeflerinizi detaylı bir şekilde anlatmanız, hayalini kurduğunuz üniversiteye gitmek için atmanız gereken ilk adım.

Bugüne kadar neler yaptınız ya da ileriye dönük hayaliniz nedir?

Lise bitti, artık neredeyse üniversitelisiniz. Ancak lise yıllarında yaptığınız projeler ya da gelecekteki mesleğinize dair kurduğunuz hayaller üniversiteler için çok değerli. Lise döneminde çeşitli projelerin içinde yer aldıysanız, sosyal sorumluluk alanında görevlerde bulunduysanız, ya da ileride yapmak istediğiniz iş için araştırma yapıp, hayaller kurduysanız bunları detaylı bir şekilde anlatmanız gerekiyor.

Hangi bölümü, neden istiyorsunuz?

Üniversite tercih dönemlerinin en kritik ve en önemli sorularından bir tanesi… Okumak istediğiniz bölümü ve bu bölümü neden tercih ettiğiniz konusu, başarılı bir üniversite hayatı geçirmeniz açısından hem siz hem de üniversiteniz tarafından iyi bilinmesi gereken bir konudur. Çünkü öğrencilerin belli bir hedefe yönelerek, ileride yapmak istedikleri mesleğin eğitimini almak istemesi, onun mutlu bir üniversite hayatı geçirmesinin en önemli şartıdır. Ve her üniversite, öğrencisini doğru yönlendirerek onun başarılı ve mutlu olmasını ister.

PROJE VE FİKİRLER ÜNİVERSİTE BURSU İÇİN YARIŞIYOR

Bahçeşehir Üniversitesi, adaylara tercih döneminde de burs kazanmalarını sağlayacak bir sistem uyguluyor. Uygulamanın ismi Apply BAU. Apply BAU’dan faydalanabilmek için aranan tek şart; aday öğrencilerin başvuruları esnasında, kişisel özelliklerini, hayallerini, projelerini, sosyal sorumluluk alanında neler yaptıklarını ve hangi bölümü neden istediklerini anlatmaları. Türkiye’de 4 yıldır uygulanan ApplyBAU öğrenci-kabul sistemi, bugüne kadar Türkiye’nin 81 ilinden 2 bine yakın öğrenciye burs sağladı. Burs başvurusu için son tarih 24 Temmuz 2017.

Apply BAU’ya nasıl başvurulur?

ApplyBAU sisteminden burs kazanmak isteyen adaylar, merkezi sınav sistemi ile bir üniversiteye yerleştirilmeden önce www.applybau.com adresine bilgilerini kaydederek ya da Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsündeki tanıtım stantlarına gelerek başvuru yapabilirler. Başvurular, BAU Değerlendirme Komisyonu tarafından incelenir ve Onay Komisyonu tarafından onaylandıktan sonra aday öğrenciye burs miktarını belirten bir kabul belgesi gönderilir. Adaylar, 2017-2018 öğretim yılında ÖSYM tarafından BAU’ya yerleştirilmeleri durumunda kazandıkları burs oranında kayıt yapma hakkı kazanırlar.

Detaylı bilgi için burayı tıklayın!