• Hürriyet Twitter
R

Üniversite tercihiniz tüm hayatınızı etkiliyor!
Size en uygun üniversite tercihini yaparken nelere dikkat etmelisiniz?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Büyük emekler harcayarak tamamladığınız lise eğitiminden sonra sizi hayata hazırlayacak son durak üniversite eğitimi! Yaşanan teknolojik gelişmeler ışığında yeni mesleklerin ortaya çıktığı, bazı meslek dallarının önemini yitirdiği günümüz iş dünyasına her zamankinden daha fazla hazırlıklı olmak gerekiyor. Hayatınızın dönüm noktasında üniversite seçimine ilişkin vereceğiniz kritik karar geleceğiniz açısından büyük önem taşıyor. Seçeceğiniz üniversite sizi sadece meslek sahibi yapmıyor, aynı zamanda geleceğin iş dünyasına hazırlıyor. Peki bu kadar önemli bir karar alırken nelere dikkat etmelisiniz?

Tüm dünyada kabul gören bir eğitim vizyonu ve nitelikli akademik eğitim...

Dünya ile iyi entegre olmuş, Erasmus ve exchange bağlantıları zengin, uluslar arası programlar ile öğrencilerine dünya vatandaşlığının kapılarını açan bir üniversite şüphesiz kayda değer bir gelecek vizyonu sunacaktır. Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında öğrenci değişim programı olan Erasmus’a katılan öğrenciler alacakları diploma ekiyle uluslararası geçerliliği olan bir diplomaya sahip olabilirler. Bu durum hem akademik, hem de kariyer hayatlarına olumlu yansıyacaktır. Bunun dışında dünyanın farklı coğrafyalarındaki uluslar arası değişim programı anlaşmalarıyla öğrencilere farklı ülkelerde eğitimlerine devam etme imkanı sunulması eğitimin niteliğini arttırmakta ve uluslar arası kariyer olanaklarının kapılarını aralamaktadır.

Alanında uzman, deneyimli akademik kadro...

Nitelikli bir eğitimi alanında uzman, deneyimli bir akademik kadro tamamlamaktadır. Vizyon sahibi, dünyadaki gelişmeleri takip eden öğretim görevlileri öğrencilerin de vizyonlarını olumlu yönde değiştirmektedir. Sadece teorik değil, pratik bilgilerle modern ve güncel bir eğitim anlayışını benimsemiş akademisyenler adeta bir mentor gibi öğrencileri yönlendirmekte ve onların mesleki gelişimlerine de katkı sağlamaktadır.

Fark yaratan uygulama alanları...

Eğitim alınan alanda kendini geliştirmeyi, akademik eğitimin yanı sıra teoriden pratiğe geçiş yaparak iş hayatına hazırlanmayı kim istemez? Üniversitede yer alan bölümlerin uygulama alanlarının modern teknolojiye uygun olarak öğrencilerin hizmetine sunulması, laboratuvarların, araştırma merkezlerinin, proje ofislerinin, bilgi merkezinin kalitesi elbette akademik başarıyı olumlu yönde etkilemektedir. Sadece genel alanlar değil, öğrencilerin aldıkları bölüm eğitimlerini pratiğe dökecekleri uygulama alanları da olmalıdır. Örneğin mimarlık öğrencileri için alanlar, iletişim ve güzel sanatlar öğrencileri için stüdyo ve platolar, hukuk öğrencileri için sanal mahkemeler, tıp öğrencileri için araştırma hastaneleri fark yaratan uygulamalardır.

Yabancı dil eğitiminde güçlü referans...

Tüm dünyaya açılan mezunların önündeki en önemli engel çoğu zaman yabancı dildir. Eğitim alınan üniversitenin İngilizce başta olmak üzere farklı yabancı dillerde vereceği nitelikli eğitimler öğrencilerin mezun olduktan sonra yurt dışı iş imkanlarını yakalamasına imkan sağlayacaktır. Sadece ulusal değil, uluslar arası çapta akademik ya da iş ortamlarına entegre olan öğrencilerin; üniversite eğitimi sonrasında bir kaç yabancı dil bilen, yabancı dillerini kullanarak iş yapabilen başarılı mezunlara dönüşmesi kaçınılmazdır . Dolayısıyla üniversitenin verdiği yabancı dil eğitimlerinin niteliği ve uluslar arası arenada referans olarak kabul görmesi önemlidir.

İyi bir kampüs ve sosyal olanakların çeşitliliği...

Kampüs üniversitesinde okumanın keyfini yaşayanlar bilir. Üniversitenin doğayla iç içe, şehrin merkezinde, tüm akademik ve idari birimleri barındırdığı bir kampüs üniversitesi olması büyük avantajdır. Yurt olanaklarının tüm öğrencilere aynı konforda sunulması, sosyal tesis ve spor olanaklarının çeşitliliği, öğrenci kulüpleriyle öğrencilerin sosyal gelişime katkı sunulması canlı bir üniversite hayatını sağlamaktadır.

Yeditepe Üniversitesi

Tanıtım Günlerine Davetlisiniz 18 - 29 Temmuz
#geleceğimyeditepede

1996 yılında İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İSTEK) tarafından kurulan Yeditepe Üniversitesi “Atatürk Rönesansını Devam Ettiren Üniversite” bakış açısıyla yola çıkmış, ulusal ve uluslar arası yaşama kazandırdığı 45.000’e yaklaşan mezun sayısıyla dünyanın önemli üniversiteleri arasında yerini almıştır. Yeditepe Üniversitesi; bugün 13 fakülte, 5 enstitü, 2 yüksekokul, 1 meslek yüksekokulunda eğitim vermektedir.

Üniversite; “Yerleşke ve yaşamın doyuruculuğu” açısından devlet ve vakıf üniversiteleri arasında 2018’de birinciliği elde ettiği doğayla iç içe kampüsüyle öne çıkmaktadır. Tüm fakülte, akademik ve idari birimleriyle tek kampüste akademik ve sosyal faaliyetlerini devam ettiren Yeditepe Üniversitesi; araştırma merkezleri, çok sayıda spor tesisi, öğrenci kulüpleri, konforlu yurtları ve öğrencilerin her ihtiyacını karşılamaya yönelik olarak dizayn edilmiş sosyal tesisleriyle yeni öğrencilerini bekliyor.

Türkiye’nin ve dünyanın köklü üniversiteleri arasında yer alan Yeditepe Üniversitesi 18 Temmuz -29 Temmuz tarihleri arasında üniversite tercihi yapacak öğrencileri ve ailelerini yeşillikler içindeki 26 Ağustos Yerleşimin’deki kampüsüne davet ediyor.

Detaylı bilgi için burayı tıklayın!