Rakamlarla en büyük tehlike: Siber saldırılar

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

 katkılarıyla

 Onca emek, güven, başarılarla dolu yıllar… Online güvenliğinizi sağlamadıysanız, doğru ürünleri kullanmıyorsanız hepsi bazen bir saniyede elinizden gidebilir veya daha da kötüsü bir sene boyunca siz hiç fark etmeden saldırganlar şirketinizin kanını yavaş yavaş emiyor olabilir… İşte siber saldırıların ulaştığı korkutucu boyutların rakamlara yansıması!

Yazı: Mehmet Özdoğan

Grafik: Can Kutlu

114 milyar dolar

 Sadece ABD’de siber saldırıların verdiği hasarın miktarı bu… Türkiye’de de rakam, geçtiğimiz yıl milyar doları gördü. Üstelik bu rakamın yüzde 50’den fazlasını küçük ve orta ölçekteki şirketler oluşturuyor. Korkutucu değil mi? Hasar olmuş veya olmamış; 2016 boyunca sizce şirketlerin yüzde kaçına siber saldırı planlanmıştır? Cevap, çok korkutucu: Yüzde 75! Bunların büyük bir kısmı başarıya ulaşmasa da, saldırı girişimlerinin geldiği boyut bu. Peki, iş işten geçti mi, bütün para uçup gitti mi? Her zaman değil... Windows Defender ATP, kurumunuzdaki bilgisayarlara yapılan gelişmiş siber saldırıları ve veri ihlallerini tespit etme, incelme ve bunlara karşı çözüm bulma imkanı sağlar. 

37 milyon üye

  Tarihin en sansasyonel siber saldırılarından biri Ashley Madison’a yapılmıştı.Bu site, aslında bir çeşit Tinder. Ancak sadece evli insanların birbirlerini bulmaları için açılmış bir online arkadaşlık sitesi. “Hayat kısa, bir yasak ilişki yaşayın” sloganıyla büyüyen sitenin üyelerine elbette en büyük vaadi bilgilerin tamamen gizli kalacağı yönündeydi. Ancak öyle olmadı… Siber saldırganlar 37 milyon üyenin bir bölümünün bu sitede ‘yasak ilişki’ arayışı içinde olduklarını ifşa etti. Şirket özür diledi ancak bu skandalın ardından hızla güç kaybetmeye başladı. Bu, belki de şirket çalışanlarının ufacık bir hatası... Her gün dünya üzerinde pek çok kurum Pass-the-Hash saldırıları gibi kullanıcı kimliklerini ele geçirmeyi hedefleyen saldırılara maruz kalıyor. Çözümü Windows 10 Enterprise'ın Credential Guard özelliği... Bir diğer çözüm de Microsoft'un ATA yani Advanced Threat Analytics ürünü. Bu ürün, kurumsal ağınız içinde olup bitenleri izliyor, öğreniyor, risk teşkil edenleri belirliyor ve basit bir zaman çizelgesi içinde size bildiriyor. 

Detaylı bilgi için tıklayın!

6 ay

 ABD Ulusal Siber Güvenlik Birliği siber saldırı mağduru küçük şirketlerin %60’ının saldırıdan sonraki 6 ay içerisinde iflas etme noktasına geldiğini söylüyor. Ponemon Institute’a göre küçük şirketlerin hacklendikten sonra zararlarını karşılaması için gereken ortalama maliyetin 690.000 dolar olduğunu ifade ediyor. Her gün yeni kötü amaçlı yazılım kampanyaları başlatılıyor ve Office 365’in e-postanızı bunlara karşı korumaya yardımcı olan bir çözümü var. Office 365 Gelişmiş Tehdit Koruması ile posta kutularınızı yeni ve gelişmiş saldırılara karşı gerçek zamanlı olarak koruyabilirsiniz. Güvenli olmayan eklere karşı koruma sağlayarak ve korumayı kötü amaçlı bağlantıları da içerecek şekilde genişleterek, Exchange Online Protection’ın güvenlik özelliklerini tamamlar ve daha iyi bir sıfırıncı gün koruması sağlar.

Yüzde 62

 Güvenliğe önem vermeyen şirketlerin düştüğü en büyük yanlış; “Benim gibi küçük şirketlerle mi uğraşacaklar piyasanın devleri dururken” mantığı… Aslında durum bunun tamamen tersi. Yine ABD’nin verilerine göre tüm siber saldırıların yüzde 62’si KOBİ’lere yönelik. Bu da günde 4 bin saldırının üstünde bir rakam demek. Küçük ölçekteki şirketler hedefleniyor ki, sızmak daha kolay olsun. Bunun önüne geçmenin en kolay yolu ise, iyi bir anti spam programı... Microsoft Exchange Online Protection, bilinen virüslerden %100 ve istenmeyen postadan %99 oranında korunmayı sağlayan bir email filtreleme programı...

Detaylı bilgi için tıklayın!

Microsoft güvenlik ürünleri ile ilgili detaylı bilgi almak için tıklayın