• Hürriyet Twitter
R

Özgür ve maceracı insanların tercih ettiği otomobillerin bazı özellikleri

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Özgür, her an harekete geçmeye ve yeni maceralara atılmaya hazır insanların iç dünyasını yansıtan otomobil tasarımlarının birkaç ortak özelliği vardır. Bazıları için performans öne çıkarken bazıları için iç tasarım daha önemlidir. İşte özgür ve maceracı insanların otomobil zevkine dair birkaç belirgin özellik.

Sportif ve ferah iç tasarıma sahip olması

Otomobili, tasarımındaki bazen yumuşayan bazen de sertleşen çizgileriyle diğer araçlardan kolayca ayırt edebilirsiniz. Ayrıca maksimum kullanım alanı, otomobilin ruhuna zarar vermeden mümkün olan en geniş şekilde tasarlanmıştır. Arka koltukların katlanabilir olmasından ekstra diz mesafesine kadar küçük ama kritik dokunuşlar ön planda tutulur. İşte bu anlayışla yapılan iç ve dış tasarım, bilinmeyene doğru çıkılacak yollardaki özgür ruhlara arkadaş olur.

Yoldan yüksekliği ve yol hakimiyeti

Özgür ruhlar yolun tadını çıkarırken ve yola dair hiçbir detayı kaçırmazken, yol hakimiyetinin de mümkün olan en üst seviyede olmasını isterler. Otomobillerinin de buna uygun olmasına özen gösterirler. Güçlü motoru ve ideal şanzıman ayarı ile yol hakimiyetine önem verirler.

En son teknolojik cihazlarla donatılmış olması

 İçinde bulunduğumuz IoT (Nesnelerin İnterneti) çağında belki de teknolojik gelişmelerin en belirgin göründüğü yerlerden biri olan otomobillerin hem mekanik hem de dijital anlamda en son teknolojik cihazlar ve anlayışla donatılmış olmasını olmazsa olmaz gibi görebiliriz. Yeni dijital teknolojiler yoldan gözünü ayırmadan başka şeyleri de kontrol edebilmeyi sağlarken mekanik teknolojideki gelişmelerle düşük yakıt seviyesinde bile yüksek performans almayı sağlar.

Karbon ayak izini azaltan özellikleri barındırması

Karbon emisyonunu, eski modellerine göre azaltmak için çaba harcayan ve bunda başarılı olan otomobil üreticilerin ürünleri bir adım önde olur. Daha çevre dostu, daha verimli yakıt kullanımı ve daha yüksek performans sağlayan teknolojiler ayırt edici özelliği teşkil eder.

Sürüş Asistanı ve Park Asistanı gibi akıllı güvenlik sistemlerinin yanı sıra Apple CarPlay®, BMW Head-Up Display ve opsiyonel 10,25 inç formatta Kontrol Ekranı gibi yeniliklerle donatılmış Yeni BMW X1, gideceğiniz yerlere her zaman rahat ve güvenli bir şekilde ulaşmanızı sağlar.

Her hareketiyle dikkatleri üzerine çeken Yeni BMW X1, çarpıcı şekli ve her bir detayı ile çok etkileyici. Güçlü şekilde belirlenen silueti, uzun aks aralığı ve kısa aks dışı mesafesi ile dikkat çekiyor. Çarpıcı BMW Böbrek Izgaraları ve LED farlarla birlikte, son derece hakim bir görünümü garanti ediyor. İç tasarımda, şıklık ve ferahlık, her açıdan çok yönlülükle uyum sağlıyor.

Tüm arazilerde üstün kullanım başkaları için istisna olabilir ancak BMW X modellerinde standart olarak sunulur. Steptronic şanzıman, sportif ve verimli BMW TwinPower Turbo üç silindirli motor gibi yenilikçi teknolojiler Yeni BMW X1’i her rotada güvenilir bir yol arkadaşı haline getirir.

BMW X1'in tek bir önceliği bulunur: Üstün dinamizmi mümkün olan en iyi verimlilikle birleştirmek. Opsiyonel 8 ileri Steptronic şanzıman gibi yenilikçi EfficientDynamics teknolojileri yakıt tüketimini azaltırken, BMW X1'deki BMW TwinPower Turbo motorlar sizi saf sürüş keyfine ve özgürlük adı verilen başka bir dünyaya taşır.

Daha fazla genişlik, daha fazla yenilik sunan ve sürüş verilerini ön cama, doğrudan sürücünün görüş alanına yansıtan opsiyonel tam renkli BMW Head-Up Display ile gözünüz daima yolda olsun. Mevcut hız, hız limitleri, eğlence listesi, her şey gözünüzün önünde. Dinamik kokpit sürücüye dönük yerleştirilmiştir ve BMW X1‘in saf sürüş keyfine yönelik tasarlanmıştır.

Akıllı hafif yapı ile daha düşük ağırlık sunulur ve en küçük detaylara bile titizlikle özen gösterilir. Akıllı hafif yapı, otomobilin her parçası için en uygun malzemelerin bulunduğu ve kullanıldığı anlamına gelir. BMW EfficientLightweight, alüminyum ve karbon fiber gibi son derece hafif yüksek teknoloji ürünü malzemelerle otomobilin ağırlığını en aza indirmeyi hedefler. Bu da daha dinamik bir performans, denge artışı ve otomobil güvenliği ile konforunun en üst seviyeye çıkarılmasını sağlar.

En başından beri geleceğe odaklanan BMW, 1970'li yıllarda bile bağlantılı mobilite konusunda öncü durumdaydı. 1999 yılında ise dijital geleceğin bir diğer kilometre taşı olan, yerleşik SIM kart özellikli otomobillere geçildi. Ardından ilk online fonksiyonlar, Google Services ve BMW Head-up Display gibi yenilikçi görüntüleme sistemleri sunuldu. Bu süreçte müşterinin istekleri, her zaman odak noktasında yer aldı. BMW ilk premium otomobil üreticisi olarak, BMW ConnectedDrive Store aracılığıyla hizmetlerin otomobilden veya evden esnek bir biçimde rezerve edilmesini ve ödenmesini mümkün hale getiriyor.