• Hürriyet Twitter

Ramazan sofralarına özel...

Labne ile yapabileceğiniz birbirinden lezzetli 6 tarif!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Zengin tadı, az tuzlu ve hafif yapısıyla özellikle kahvaltı sofralarımızın vazgeçilmezi haline gelen labne peyniri, sade tüketilmesinin yanı sıra girdiği her tarife çok özel bir lezzet de katıyor. Son zamanlarda tatlılar başta olmak üzere, pek çok tarife labnenin eklenmesi tesadüf değil! Labne lezzetinin tadına kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine reçel ya da marmelat sürerek varabileceğiniz gibi ara öğünlerde küçük kaçamaklar yapmak isteyenler için de galeta ile birlikte tuzlu bir alternatif seçeneği doğuyor. Labne lezzetini bereketli Ramazan sofralarına taşımak isteyenler için birbirinden lezzetli 6 labneli yemek ve tatlı tarifini sizin için bir araya getirdik…

NEDEN LABNE TÜKETMELİYİZ?

Eski çağlarda esasen sütün ömrünü uzatmak, muhafaza etmek için bir yol olan peynir, bugün tüm dünyada önemli yere sahip bir gıda, hatta başlıbaşına bir kültürdür. Sofraların vazgeçilmez besin kaynağı olan peynir, sütün mayalanıp pıhtılaştırılmasıyla elde edilen ve birçok türü bulunan besin maddesidir.

Peynirin içerdiği yüksek orandaki kalsiyum, protein, mineral ve B vitamininin vücudunuza sağladığı birçok fayda vardır. Güçlü kemiklerin oluşumundan, tansiyon hastalıklarına, sağlam diş yapısının oluşumundan, bağışıklık sisteminin güçlenmesine, parlak saç yapısı ve cilt yapısının oluşumuna kadar pek çok faydası bulunan bu değerli besin maddesini , 7’den 70’e herkes tüketebilmektedir.

LABNELİ LEZZETLER...

Labneli Batırmalık ve Fırında Mantı Köfte Tarifi

Malzemeler;
Yarım kg mantı, 500 gr çift çekim dana döş kıyma, 3 orta boy soğan, 2 ekmeğin içi, 3 çorba kaşığı Refika’nın köfte baharatı, 1 yumurta, 1 çorba kaşığı yoğurt, Yarım bağ maydanoz, 2 çorba kaşığı zeytinyağı

Labneli Batırmalık;
1 paket , 400 gr, İçim labne, 6 çorba kaşığı tahin, 1,5 limon suyu, 1 çorba kaşığı sumak, 1 silme çay kaşığı tuz, 2 çorba kaşığı kavrulmuş susam

Naneli Yeşil Yağ;
Çeyrek bağ nane, 1 çay bardağı zeytinyağı

Ramazan’a özel, zahterli, Labne’li pide!

Malzemeler;

1 adet ramazan pidesi
1 paket, 400 gr, İçim Labne
20-25 dal nane
4 çorba kaşığı çekirdeksiz yeşil zeytin
5 çorba kaşığı tuzlu Antep fıstığı
2 adet kuru acı biber
3 dolu çorba kaşığı zahter
1 çorba kaşığı susam
1 avuç nar
1 kahve fincanı zeytinyağı

İftara özel, kıymalı, Labne’li pide!

Malzemeler;

1 adet ramazan pidesi
1 paket, 400 gr, İçim Labne
200 gr çift çekim dana döş kıyma
2 adet soğan
4-5 dal maydanoz
3 adet kuru acı biber
1 tatlı kaşığı pul biber
6 çorba kaşığı zeytinyağı

Hem iftar hem de sahura özel domatesli, Labne’li pide!

Malzemeler;

1 adet ramazan pidesi
1 paket, 400 gr, İçim Labne
1,5 adet pembe domates
15 adet siyah zeytin
5 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal zahter kekik
1 tatlı kaşığı çörek otu

Labne Frambuazlı Cheesecake

Malzemeler;

Tabanı için
2 paket tam buğdaylı bisküvi, 2 çorba kaşığı pudra şekeri, 3 çorba kaşığı tereyağı, 1 tutam tuz

Keki için
2 paket, İçim labne, 1 büyük bardak, 250 gr, toz şeker, 2 yumurta, 2 çorba kaşığı süzme yoğurt, 3 tatlı kaşığı un, 1 tutam tuz, yarım limon kabuğu, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 paket vanilin

Sosu İçin
200 gr frambuaz, 2 çorba kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı nişasta, 4 çorba kaşığı su

Bayram sofralarını hafifleten Labne'li Kadayıf Tatlısı

Malzemeler;

Tabanı için
600 gr taze kadayıf, 150 gr tereyağı
6 çorba kaşığı bal

Kreması için
4 paket İçim labne, 5 çorba kaşığı bal

Üzeri için
8 adet siyah ve yeşil incir, 3 dal nane, 4 çorba kaşığı pekmez, 2 avuç çiğ fındık

PÜRÜZSÜZ LEZZETİYLE İÇİM LABNE'Yİ KEŞFEDİN!

İçim Labne, doğal, bol sütlü, pürüzsüz yumuşak dokusu ile hem tek başına hem de reçelle afiyetle tüketilip kahvaltıları lezzetlendirdiği gibi; makarna, börek,poğaça ,salata,çorba,çeşitli meze ve soslarda çok sayıda tuzlu tarifler içerisinde kullanılıp, tatlıların da vazgeçilmez lezzetini oluşturmaktadır.

Pürüzsüz kıvamı ve dokusu ile özellikle Tiramisu – Cheesecake gibi tatlıların yapımında tercih edilen ürünümüzün Üstün lezzeti, Belçika’daki Uluslararası Tat ve Kalite Enstitüsü (ITQI) tarafından tescillenerek “Dikkat Çekici Lezzet” olarak nitelendirilmiştir.

Ayrıca bu lezzet tesciline ek olarak “Dünya Peynirleri” (World Cheese) tarafından da Gold ödül alarak lezzetini birkez daha ispatlamıştır.

ITQI Nedir?

ITQI şefler ve sömeliyelerden oluşan bağımsız bir kuruluş olarak, dünyanın dört bir yanından gelen tüketici yiyecek ve içeceklerini test etme ve üstün lezzetli olanları tanıtma üzerine faaliyet göstermektedir.

Jüri, Türkiye Aşçılar Derneği’nin de dahil olduğu Avrupa'nın en prestijli 15 Aşçılık ve İçecek Dernekleri arasından seçilmiştir.

131'den fazla ülkeden, yüzlerce küçük ve büyük ölçekli firma Superior Taste Award'dan faydalanmaktadır.

Detaylı bilgi için tıklayın!

Advertisement