• Hürriyet Twitter
R

Kışçılar buraya: Mükemmel kayak deneyimi için bunlara dikkat!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Kış mevsimini seven insanların en büyük hobilerinden biri de kayak yapmaktır. Tabii ki Türkiye ve kış kelimeleri yan yana gelince de kış sporları ve özellikle kayak akla gelir. İşte mükemmel bir kayak deneyimi için aklınızdan çıkmaması gereken birkaç noktayı sizler için derledik.

Her şeyden önce güvenlik önlemlerine dikkat edin

Kayak yapmadan önce gideceğiniz pistin güvenlik önlemlerinin, yönlendirmelerinin, güvenlik ekiplerinin yeterliliğinden emin olun. Örneğin Türkiye'nin en popüler kayak pistlerinin bulunduğu Erciyes'te 25 kişilik bir pist güvenlik ekibi görev yapıyor. Ekipler koordineli bir şekilde pistlerin güvenliğini sağlayıp sürekli devriye görevlerini yerine getiriyor.

En iyi performans için en uygun kayak takımı

Kayak yapma profesyonellerin oluşturduğu kayak takımlarını beceri seviyenize ve vücut özellikleriniz ile kayak yapacağınız pistin niteliklerine göre seçmelisiniz. Örneğin boy ve kilonuza göre kayak boyu değişir. Kayak ayakkabısı ve baton için de kendinize en uygun ölçüdeki ekipmana sahip olmanız önemlidir. Ayrıca kayak giysileri de kayak esnasında daha rahat hareket edebilmenizi ve soğuktan en az şekilde etkileneceğiniz vizyonuyla edinilmelidir.En temel giysiler; pantolon, mont, polar üstler, eldiven, bere, maske, içlik, çorap, gözlükten oluşur.

Kayak takımlarınızı ve ekipmanlarınızı kontrol edin

Öncelikle kayak ekipmanlarını beceri seviyenize göre seçmeniz gerekiyor. Bu seçim, en iyi kayak deneyimini elde etmenize ve en güvenli şekilde kaymanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca bot, bağlama ve baton bütünlüğü en önemli noktalardan biridir. Her kayak öncesi ekipmanlarınızın uygunluğunu hem göz kontrolü ile hem de giydiğiniz sırada elinizle kontrol etmelisiniz.

Lokasyon ve konfor açısından konaklama yerinin önemi

Kayak yapmak için tercih edeceğiniz lokasyonların başında bizce Erciyes gelmeli. Uzun yıllardır hizmet veren birçok pistiyle kayak yapmak isteyenlere hizmet veren Erciyes'e ulaşım oldukça kolaydır. İstanbul'dan sadece 1 saatte gidebileceğiniz merkeze, dünyanın üçte biri 4 saatten daha kısa sürede ulaşabilir. 

Erciyes'te kalmayı planladığınız otel ise hem size otel konforunu yaşatmalı, hem kayak pistlerine yakın olmalı, hem de kış turizmine dair tecrübeli personeli ve fiziki imkanlarıyla sizi tatmin etmelidir.

Artık unutulmaz bir kayak performansı ve kış tatili için rezervasyonunuzu yaptırmanın vakti geldi!