Kendinizi yeterince güvende hissediyor musunuz?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla...

Her ne kadar evimiz, kendimizi en fazla güvende hissettiğimiz yer olsa da, yaşadığımız bazı tatsız sürprizler evimizin de, gerekli önlemler alınmadıkça en güvenli yer olmadığını gösteriyor... Olası bir tehlike anında kendimizi, sevdiklerimizi ve değer verdiğimiz her şeyi tek başına, çaresiz bir şekilde tehlikeyle yüz yüze kalmış vaziyette düşünmek bile gerçekten ürkütücü… Peki bu tehlikelere karşı nasıl güvenlik tedbirleri almalıyız? Güvenlik konusunda doğru bildiğimiz yanlışlar neler? Son dönemde gittikçe yaygınlaşan alarm sistemleri nasıl bir koruma sağlıyor? Tüm bu soruların yanıtları haberimizin içinde… İşte detaylar…

GÜVENLİK KONUSUNDA YETERİNCE BİLİNÇLİ MİYİZ?

Güvenlik deyince ne anlıyoruz?

Öncelikle şunun altını çizmek gerekir; kişisel güvenliğimiz ile ilgili yaşadığımız sorunlar, kesinlikle çözümü olmayan sorunlar değil. Sadece bu önemli konuda daha fazla bilinçlenmemiz ve geçici çözümler yerine doğru güvenlik tedbirlerini almamız gerekiyor.

Güvenlik deyince aklımıza gelen ilk şey genellikle hırsızlık vakaları oluyor. Yapılan araştırmalar, evimize veya iş yerimize bir hırsız girdiğinde, yaşadığımız en büyük endişenin eşyalarımızın çalınmasından daha çok, mahremimize girilmiş olması hissi olduğunu ortaya koyuyor. Yine bu araştırmalara göre, hırsızın evimize bir kere girmiş olması gerçeği, hep girebileceği endişesini tetikliyor. Dahası, bu endişenin boyutu ev değiştirmeye kadar varabiliyor. Üstelik İstanbul’da verilere göre her 6 dk’da 1 hırsızlık vakası meydana geliyor.

Ancak kişisel güvenliğimizi ele alırken sadece hırsızlık vakaları ile sınırlı kalmamak gerekiyor. Yangın, acil sağlık sorunları, gaz kaçağı, su baskını gibi tehlikeler de yine can güvenliğimizi direkt tehdit eden unsurlar arasında yer alıyor. O yüzden, güvenlik tedbirlerimizi alırken bu tehlikeleri de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Güvenlikte doğru bildiğimiz yanlışlar neler?

Pek çoğumuzun konu güvenlik olduğunda, gerekli önlemleri almakta geç kalmamızın arkasında benzer nedenler yatıyor. Kimi zaman ihmal kimi zamansa doğru bildiğimiz yanlışlar, güvenlik konusunda ya geçici önlemler almamıza ya da hiç önlem almamamıza neden olabiliyor. Gelin sıkça yaptığımız yanlışlardan birkaçına göz atalım;

• Pek çoğumuz, kendimizin ya da tanıdıklarımızın başına bir şey gelene kadar, “benim başıma gelmez” diye düşünmeye eğilimliyiz. Oysa ki, dönüp çevremize baktığımız zaman yukarıda saydığımız pek çok kötü deneyimin ya kendi başımızdan ya da yakınlarımızın başından geçtiğini net bir şekilde görebiliriz.
• Bir başka konu ise, geleneksel güvenlik önlemlerinin yetersizliği… Evimize çelik kapı veya demir parmaklıklar taktığımızda ya da uzun bir seyahate çıkarken evi komşuya emanet ettiğimizde aslında ideal bir güvenlik önlemi almış olmuyoruz. Çünkü güvenliğimizi tehdit eden unsurlar artık daha teknolojik yöntemler kullanıyor ve aldığımız bu önlemler yeterince caydırıcı olmuyor. Bu yüzden bizim de geleneksel yöntemlerin dışında, daha teknolojik çözüm önerilerine ihtiyacımız var. Bu noktada alarm sistemleri ön plana çıkıyor. Peki bu güvenlik sistemleri güvenlik sorunlarımıza nasıl çözümler üretiyor?

ALARM SİSTEMLERİ EVİMİZİ NASIL KORUR?

Sistem nasıl işler?

Alarm sistemleri, tehlike anında güvenlik firmanızın Haber Alma Merkezi'ne sinyal gönderir. Firmanız, ortalama 10 saniye içinde sizi, size ulaşamazsa yakınlarınızı arar. Tehlikenin teyit edilmesi halinde polis, itfaiye, ambulans gibi ilgili birimleri olay yerine yönlendirir.

Alarm sistemleri, sadece hırsızlığa karşı önlem almakla kalmaz, aynı zamanda, yangın, acil sağlık, gaz kaçağı, su baskını gibi tehlikelere karşı uyguladığı güvenlik hizmeti ile hayat kurtarır. Üstelik cep telefonunuz aracılığıyla alarm sistemini uzaktan da kontrol edip siz yokken her şeyin yolunda olduğundan emin olursunuz. Aklınız evinizde ve sevdiklerinizde kalmaz.

Avantajları nelerdir?

Alarm sistemi kullanmanın öne çıkan 5 avantajı şöyledir;
• Kullanım kolaylığı: Güvenliğiniz için alarm sistemini evden çıkarken veya gece dinlenmeye çekildiğinizde tek tuşla kurabilirsiniz.
• Kesintisiz destek: Tehlike anında hem teknik servise hem de firmanızın alarm haber alma merkezine 7/24 kesintisiz olarak ulaşabilirsiniz.
• Hızlı geri dönüş: Güvenlik firmanız tehlike anında ortalama 10 saniye içinde size ulaşır ve duruma en hızlı şekilde müdahale edilmesini sağlar.
• Caydırıcılık: Alarm cihazınız özellikle hırsızlar için başlı başına caydırıcı bir unsurdur. Ayrıca dijital paneliniz ya da alarm kutunuz zarar görse dahi sistem kesintisiz olarak çalışmaya devam eder.
• Panik butonu: Evinizin sınırları içinde yanınızda taşıyabileceğiniz Panik Butonu’nu ister bileğinizde ister sabitleyebileceğiniz herhangi bir yerde elinizin altında bulundurabilirsiniz. Böylece eviniz sınırları dahilinde her yerde güvenlik parmağınızın ucunda olur. Bunun yanında, ev içinde ya da dışında, her yerde güvenliğinizi sağlamak için telefonunuza indireceğiniz uygulama sayesinde her an Alarm Haber Alma Merkezi’ne ulaşabilirsiniz.

Pronet ev, işyeri ve kişisel güvenlik çözümleri (alarm sistemi ve kamera) sunan bir elektronik güvenlik firmasıdır.

Pronet, 22 yıllık tecrübesiyle, 200 bine yakın ev ve iş yerinde, ayrıca bankalardan müzelere kadar çok farklı yerlerde güvenlik hizmeti sunar.

Tehlike anında en hızlı hizmeti verebilmek için Türkiye’nin en kalabalık ve uzman Alarm Haber Alma Merkezi ekibi 7 gün 24 saat görevinin başındadır.

Pronet, tehlike anında ortalama 10 saniye içinde size ulaşan ve duruma en hızlı şekilde müdahale edilmesini sağlayan tek güvenlik firmasıdır.

Pronet’in son teknoloji ile bütünleşen güvenlik sistemini daha yakından tanımak ve ‘sizin başınıza da gelmeden önce’ gerçek bir güvenlik hizmeti almak için hemen burayı tıklayın!