katkılarıyla

Alsancak’ı, Karşıyaka’sı, Çeşme’si, Urla’sı, Foça’sı, Göztepe’si, Bornova’sı, Balçova’sı… İzmir’e ait her şeyin bambaşka bir güzelliği, dillere destan bir çekiciliği var. Peki, hali hazırda muhteşem bir şehirde hayatı daha da kusursuz hale getirmenin formülleri neler? En meşhur lezzetler nerede, nereye ne zaman gitmeli, hangi sokağı görmeden dönmemeli; nerede yaşamalı? Hepsi haberimizde!

Nerede, ne yemeli?

Boyoz ve kumru ekmek için İzmir’de onlarca adres sayabiliriz. Ama her daim en taze en çeşitli boyoz ve kumruya erişmek için mutlaka Alsancak Dostlar Fırını’na uğrayın. İzmirliler genelde sade boyoz tercih eder ama siz patlıcanlısının tadına bakmayı da ihmal etmeyin. Kordon’da akşamüstü balık keyfi yapmak için Sisim'i listenize ekleyin. Mekanın dekorasyonu bile o geceden aldığınız lezzeti artıracak. Özellikle çuprasının ve taptaze kalamar tavasının tadına bakmayı ihmal etmeyin. Kumru için en iyi adreslerden biri ise elbette yılların değişmezi; Kumrucu Şevki… Ege’nin Toskana’sı Urla’ya da uğrayıp o bağların içinde gezerken Urla üzümünden yapılan şahane lezzetleri deneyimlemeyi de unutmayın. El yapımı lezzetleriyle meşhur Patisserie Angelina’ya uğrayın. Börek çeşitlerinden ve kabaklı peynir yarığından mutlaka tadın. Türkiye’nin en lezzetli enginarının yetiştiği Karaburun’da güzel bir enginar dolma yemeden de dönmeyin.

Nereye, ne zaman gitmeli?

Sabah kahvaltısı için İnciraltı Dalyanı’nın eşsiz yeşilliğini tercih edin. Burası akşamları da şahane! Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı özellikle hafta içi gitmeyi deneyin. Kızlar Ağası’nda okkalı bir kahve içmeden de dönmeyin. Günbatımı için adres elbette Kordon’un çimleri ve Pasaport’un eşsiz manzarası… Çeşme’nin kalabalığından biraz kaçmak ama Çeşme’den de vazgeçmemek istiyorsanız; özellikle Ilıca Plajı’na Mayıs ve Ekim aylarında gitmeye çalışın. Gördüğünüz doğa güzelliği karşısında büyüleneceksiniz. Bahar aylarında çiçekler açınca Eski Foça’nın keyfini ilk çıkaranlardan olun. Sığacık Limanı’nda ‘yavaş yaşam’ı keşfetmek için bir kış kaçamağını da listenize ekleyin. Balçova’da özellikle kış gelmeden teleferikten eşsiz İzmir manzarasını izlemeyi de unutmayın.

Nerede eğlenmeli?

İzmir, başlı başına bir eğlence şehri… Gazi Kadınlar Sokağı’yla, Kıbrıs Şehitleri Caddesi’yle, fuar zamanıyla, Kordon’uyla ve elbette Alaçatı’sıyla… Kışın İzmir’de birkaç yıldır en popüler mekan 1881… Şehrin beyaz yakalıları ve trendsetter gençlerinin uğrak noktası. İzmir’in ilk caz barlarından Mavi de hala iddiasını koruyor. Dostlarınızla canlı müziğin keyfini çıkarmak istiyorsanız Argo Alsancak; daha genç bir gece için Gazi Kadınlar’da Öküz’ü tercih edin.

Hangi tarihi yerleri görmeli?

Elbette Tarihi Asansör’e binmeden İzmir’den dönmek olmaz. Ama daha da güzeli asansörün indiği sokakta birkaç dakika geçirip kendinizi başka bir zaman diliminde hissetmek… İzmir’de mutlaka keşfetmeniz gereken yerlerden bir diğeri ise Tarihi Havagazı Fabrikası. Fransızlar tarafından 150 yıl önce inşa edilen Alsancak'taki tarihi Havagazı Fabrikası, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarının ardından yepyeni bir kültür sanat mekanı haline geldi. Açıkhava Müzesi, İzmir’in eski semtlerinden Namazgah’da yer alıyor. Kadifekale’den baktığınızda açık hava müzesini, kazı alanlarını çok net bir şekilde görebilirsiniz. Agora, üç katlı yapısıyla dünyadaki tek örnek. Buradaki kazılarda Helenistik, Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait katmanlar bulunuyor.

Nerede yaşamalı?

İzmirli şehirden kopamaz. Kordon’a birkaç dakika içinde ulaşabilmelidir; şehrin içinde şehri yaşayarak var olur İzmirli… İşte DAP Yapı tam olarak bir İzmirli gibi yaşamak isteyenler için projeler hazırladı. Şehrin ortasında, Atatürk Stadyumu’nun karşısında 199 bin TL'den başlayan fiyatlar, 2300 liradan başlayan taksitler, vade farksız senetle ödeme imkanı, 120 ay vade seçeneği ve yüzde 5 peşin avantajıyla ev sahibi olabilmek ve İzmir’in gelecekteki en şanslı insanları arasında yer alabilmek mümkün.

30 KASIM SON GÜN!

Detaylar burada!