İstanbul’da çocuk büyütürken dikkat etmeniz gereken 4 detay

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Çocuk büyütmek zor iş… Bir de İstanbul’da yaşıyorsanız bambaşka zorlukları var. Bilinçli ebeveynler olarak ne yiyip ne içtiğinden, hangi okula gitmesi, hangi eğitimleri alması gerektiğine kadar her konuda bilgi sahibi olmak zorundasınız. Peki, yaşayacağı, büyüyeceği ev? Doğru yaşam alanını seçmenin bir çocuğun gelişimindeki etkileri üzerine gerçekten düşündünüz mü?

Bir çocuğun hayatı trafikte geçmemeli

Hepimiz trafikle yaşamaya alıştık. Yolda geçireceğimiz saatlere göre hayatımızı tasarlıyoruz. İstanbul’da yaşamakla ilgili kuşkusuz hepimizin ödediği en büyük bedellerden biri bu… Ancak bir çocuğun hayatının ilk döneminde trafikle yaşamak durumunda kalması onun gelişimini derinden etkileyecektir. Onun hayatından çalınacak o iki saat; gününün en verimli geçmesi gereken saatleri. Ailesiyle birlikte vakit geçirebileceği, ödevlerini yapabileceği veya özgürce boş zamanının tadını çıkarabileceği saatler. İşte bu yüzden evinizi seçerken mutlaka çocuğunuzun en az trafikte kalacağı konumu bulmaya çalışın.

Bir çocuğun hayatında ne kadar yeşil varsa o çocuk o kadar mutludur

Çocuklar için en doğru oyun alanı ellerindeki tabletler değil; doğadır. Doğayla iç içe büyüyen, yeşilin tadını çıkarabilen çocuk hem yaratıcıdır, hem çevresine karşı duyarlı yetişir; hem de gerçek anlamda çocukluğunun tadını çıkarır. Bir çocuğa hayatın en gerçek ve en saf halini tattırmak için onu mutlaka doğada tutmak gerekir. Seçeceğiniz evin etrafındaki yeşil oranı işte tam da bu sebeplerle çocuğunuzun gelişimini doğrudan etkileyecektir.

Kendine has kültürü ve yaşantısıyla İstanbul’un en rağbet gören semtlerinden Bahçelievler’de, dünyanın en iyi tasarımcılarının imzasını taşıyan; şehrin içinde olsa bile, çocuklarınızın yemyeşil bahçelerde özgürce çocukluklarını yaşayabileceği; her gün evinize dönerken aynı heyecanı yaşayacağınız; sevdiklerinizle çok mutlu olacağınız bir ev hayal ettik.

Tıklayın, hayalimize ortak olun!

Siz yanında olmadığınızda da güvende olduğunu hissetmesi

Bizler çocukken sokakta oynamanın tadını çıkarabildik. Eski zamanlar, eski mahalleler çok daha güvenliydi veya biz güvensizliği o kadar da iyi bilmiyorduk. Öyle ya da böyle; sokakta annemiz babamız yokken arkadaşlarımızla eğlendiğimiz, oynadığımız günler özgüvenimize özgüven kattı. Oynadığımız o oyunların bugünkü yetişkin halimizdeki payı büyük. Bugünün çocukları işte bunlardan tamamen mahrum yetişiyor. Oysa bir çocuğun en büyük ihtiyaçlarından biri de, evinin hemen dışındayken, ailesi balkondan izlerken arkadaşlarıyla koşup oynayabilme özgürlüğünü sağlayabilecek kadar güvende hissetmesi.

Evden ayrılmadan hayata karışabilmek

İstanbul, çocuklar için çok zor bir şehir… Dolayısıyla çocuklu yaşam için de. Seçeceğiniz ev, öyle bir konumda; o projenin olanakları öyle geniş imkanlara sahip olmalı ki; çocuğunuz yorulmadan ve güvenli ortamının içinde istediği her şeye ulaşabilmeli. Sosyal aktivitelere, alışveriş merkezlerine ve onun hayatını kolaylaştıracak ve renklendirecek bütün imkanlara…

İstanbul’un orta yerinde

yemyeşil, sıcacık ve

yepyeni bir mahalle doğuyor:

Nef Bahçelievler

Şehrin en gözde AVM’lerine, en gözde eğitim kurumlarına birkaç dakika uzaklıkta; Ataköy sahiline 10 dakika mesafede bulunan, bir çocuğun ihtiyacı olan bütün sosyal aktiviteleri kapsayan, Foldhome üniteleri sayesinde evinizde istediğinizde sinema salonu, müzik stüdyosu, yoga ve pilates odası veya arzu ederseniz fazladan bir misafir odası alanı yaratabileceğiniz; yüzde 74,5'luk yeşil oranıyla bölgenin en doğa dostu projesi Nef Bahçelievler’in sınırlı sayıdaki geniş ölçekli dairelerinden birinde çocuklarınızı büyütme ayrıcalığını kaçırmayın!

Detaylar burada!

 

Bu bir sponsorlu içeriktir - Nef katkılarıyla