• Hürriyet Twitter

İş hayatında kalıcı başarı için

mutlaka kulak vermeniz gereken 4 öneri

 

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Dünya değişti… İş hayatı da bu ölçüde modern yaşamın dinamikleriyle birlikte yeni bir hâl aldı. Günlük hayatımızda ve iş yaşamında sürdürülebilir başarı için bizlerin yeni düzene tam olarak uyum sağlaması, başarının ömrünü uzatan en büyük etkenlerden bir tanesi. Peki; yeni dünyanın iş düzeninde sürdürülebilir bir başarı için nelere dikkat etmemiz gerekiyor?  20 yılı aşkın süredir reklam ve pazarlama dünyasında önemli başarılara sahip olan Bülent Yar, ''Kader Gayrete Aşıktır'' kitabında, iş hayatında sürdürülebilir başarı için kritik detaylara yer veriyor. İş hayatınızda sizlerin de uygulayabileceği bazı önerilerle etki alanınızı daha da genişletebilirsiniz.

Sizin kamçınız nedir?

Hayatta elbette herkes başarılı olmak ister. Fakat birçoğumuzun unuttuğu şey aslında başarıyı neyin getirdiğidir. Tarihten bu yana başarılı insanlara baktığımızda her birinin kendi kamçısı yani motivasyonları olduğunu görürüz. Bizleri harekete geçirecek bir şeylere ihtiyaç duymamız, sürdürülebilir bir başarı için gereklidir. Asıl motivasyonun ise sizleri sürekli yüreklendiren kişilerden ziyade; tam olarak içten, kendi gücünüzden geldiğini unutmayın. İş hayatınızda da sizi sürekli olarak başarıya itecek bir içten motivasyon yaratmanız, etki alanınızı daha da genişletecektir.

Her zaman geçerli bir kural: İyi insan olun!

İyi bir insan olmak, her durumda sizin için fark yaratan bir artıdır. Bazen tamamen bunu unutsak da; evde eşimizle ya da dostlarımızla geçirdiğimiz kadar iş yerindeki kişilerle de vakit geçiriyoruz. İş yaşamınızda iyi bir insan olmaya, mesai arkadaşlarınıza yardım etmeye çalışarak çok küçük detaylarla büyük farklar yaratabileceğinizi unutmamalısınız. Öte yandan iyi insan olabilmenin ve iş yaşamında hiyerarşi gözetmeksizin herkese dokunabilmenin işte temas kurduğunuz insanların kişisel gelişimine de katkı sağladığını aklınızda bulundurmak gerekiyor.

Güçlü ve zayıf yönlerinizin ne olduğunu bilin

Daha başarılı olmak için öncelikle ''kişisel farkındalığa'' erişmeniz gerekiyor. Bu farkındalığa sahip olmak için de kendinizi tanımanız gereklidir. Yani iş hayatınızdan önce sizin kendinizi ölçmeniz önemlidir. Kendinin farkında olmayan, güçlü ve zayıf yönlerinin tam olarak ne olduğunu bilmeyen insan, iş dünyasında beklemediği bir şekilde değerlendirilebilir. Kendinizi gördüğünüz yerle iştekilerin sizi gördükleri yerin aynı olması, bireysel farkındalığınızın yüksek olduğuna işarettir.

Gerçekten beklentiyi doğru anlıyor musunuz?

Profesyonel iş hayatınızda sizden beklenenleri iyi anlamak, her şeyin başlangıç noktasıdır. Sizler belli bir yeteneğe ve vizyona sahip olabilirsiniz; fakat beklentilere göre o yetkinlikleri ve enerjinizi doğru kullanmak iş hayatınızda daha hızlı sonuca varmanızı sağlar. Bu noktada sizden beklenenleri doğru anlamanız ve karşıya da doğru aktarabilmeniz sürdürülebilir bir başarı için gereklidir.

Bu önerileri ve çok daha fazlasını Bülent Yar’ın ‘’Kader Gayrete Aşıktır’’ kitabıyla keşfedin!

Reklam ve pazarlama dünyasında önemli başarılara sahip olan Bülent Yar, akıcı bir dille iş dünyasıyla ilgili önemli anekdotları kaleme aldığı ‘Kader Gayrete Aşıktır’ adlı kitabını yayımladı. Kitap Bülent Yar’ın iş dünyasıyla ilgili deneyimlerini, karakteristik konularla okuyucuya aktarıyor.

Kader Gayrete Aşıktır, iş hayatında hedef kitleyi ve hedef kitlenin ortamını anlatabilmek amacıyla yeni dünya düzeninden; VUCA kavramından; X,Y, Z gibi kuşaklardan bahsediyor..

Bülent Yar’a göre teknolojinin hızla ilerlediği günümüzde Duygusal Zeka kavramı da önem taşıyor. İnsanı, kendisiyle aynı iş yapabilen mekanizmalardan ayıran en önemli özelliğin yetkinlik ve muhakeme kabiliyeti olduğunu söylüyor.

Kitapta ayrıca Henry Ford, Walt Disney, Oprah Winfrey, Eminem, Sylvester Stallone, Albert Einstein, J.K. Rowling, Colonel Sanders/KFC gibi isimlerin başarı hikayeleri de ‘Gayrete Aşık Olanlar’ bölümleriyle okuyucuyla buluşturuyor.

Detaylı bilgi için tıklayın!