Yani ne yapıyormuşuz? Güzel bir fikrimiz varsa hemen TÜBİTAK BİGG’e başvuruyormuşuz…

Girişim Bankacılığı ile yenilikçi iş fikirlerini ekonomiye kazandırmaya ve girişimcilik ekosistemini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüren TEB, yenilikçi iş fikirlerine ‘Danışman Banka’ anlayışıyla ihtiyaç duydukları her konuda yol göstermeye devam ediyor. TEB Girişim Evi çatısı altında girişimcilere danışmanlıktan networkinge birçok konuda ücretsiz destekler sunan TEB, 17 uygulayıcı kuruluş arasında yer alan tek banka olarak TÜBİTAK’ın Genç Girişim (BİGG) Programı kapsamında bu yıl da girişimcilerin başvurularını kabul ediyor. TÜBİTAK’ın BIGG ile vereceği 150.000 TL hibeden yararlanmak isteyen girişimciler başvurularını 17 Haziran Cuma gününe kadar www.teblegirisim.com adresi üzerinden iletebilecek.

 TEB’in programıyla 15 girişimci kazandı! 

2015 yılında BiGG TEB Girişim Evi StepUP Programı’nı hayata geçiren TEB, 900 ün üzerinde başvuru arasından kabul edilen 80 girişimciye Kişisel Gelişim Eğitimleri, Girişimcilik Eğitimleri, Teknik Eğitimler ve Uygulama olmak üzere dört ana modülde mentorluk desteği verdi. 21 günlük eğitim sürecinin ardından seçilen 38 girişimcinin iş planları BiGG jürisi tarafından değerlendirildi. Jüri değerlendirmesinin ardından TÜBİTAK, TEB’in yönlendirdiği 9’u İstanbul’dan, 4’ü İzmir’den, 1’i Antalya’dan ve 1’i Ankara’dan olmak üzere 15 girişimciye 150.000 TL’ye kadar geri ödemesiz hibe desteği vermeye karar verdi.

Girişimcilere özel avantajlar

 BiGG TEB Girişim Evi StepUP Programı ile girişimciler, TEB’in melek yatırımcılar, kurumsal ve özel bankacılık müşterileri ve iş ortaklarının dahil olduğu network havuzu ve piyasa bilgisinden faydalanma imkanına da sahip oluyor. Başvurusu kabul edilen tüm girişimcilerin fikir ve projelerine başlangıç aşamasından dünyaya açılmasına kadar 360 derece destek sunan TEB, projelerin ticarileştirilmesi öncesinde network kurulmasını sağlayarak piyasa koşullarına karşı dayanıklılığını tespit etme, geniş müşteri kitlesi sayesinde ücretsiz reklam yapma, farklı disiplinlerden kitlelere ulaşarak iş fikirlerini değerlendirme avantajı da sağlıyor.

İlk aşamayı geçenlere yatırımcılarla buluşma fırsatı!

 Programı başarıyla tamamlayıp ilk aşamayı geçen girişimciler, Anadolu’nun çeşitli illerine yayılan TİM-TEB Girişim Evleri’nin de bir parçası olarak, ihracat potansiyeli bulunan teknolojik ve katma değeri yüksek girişimciler arasında yer alma şansı elde edecek. TEB Özel Melek Yatırım Platformu yatırımcıları ve TİM üyesi sanayicilerle buluşup projelerine yatırım ve müşteri bulma imkanına erişebilecek.