İngilizce kursunuzu seçmeden önce kendinize sormanız gereken 7 soru

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

katkılarıyla

İki kere iki ne kadar dörtse, 2016’nın dünyasında İngilizce bilmek de en az o kadar zorunluluk… Peki, iyi bir İngilizce kursu seçmeden önce nelere dikkat etmek gerekiyor? Bilginin altın çağında sizi en etkili ve en kısa zamanda hangi kurs başarıya taşıyacak? İşte bilmeniz gerekenler! 

Köklü bir eğitim kurumu mu?

Bu, sormanız gereken soruların en başında yer alıyor. Dil eğitimi, tam anlamıyla ‘deneyim’ gerektirir. Kursunuzu seçerken geçmiş başarılara, sınavlardaki performans ortalamasına bakmakta büyük fayda var. Elbette çevrenizden ve güvendiğiniz forumlardan da faydalanabilirsiniz.

Eğitim kadrosu uzman mı?

 Bir İngilizce öğretmeninin elbette en büyük gücü dil konusundaki uzmanlığı. Ancak onun kadar önemli olması gereken bir diğer uzmanlığı da öğrencinin dil seviyesini, öğrenme hızını ve ihtiyaçlarını hemen kavrayabilmesi ve buna göre bir öğretim haritası çizmesi. Seçeceğiniz kursun kadrosunda uzman Türk öğretmenler kadar yabancı öğretmenlerin varlığı da çok önemli. 

Başarı garantisi var mı?

Eğitim kalitesi yüksek kurslarla karşılaşabilirsiniz. Peki, size başarı garantisi veriyorlar mı, yoksa “Olduğu kadar” mı diyorlar? İşin ciddiyetinin farkında olan dil kurslarında öğretmenler başarıyı ve başarısızlığı takip ederler ve ona göre alternatif yollar planlarlar.

Eğitim materyalleri interaktif mi?

Kitap ve dökümanlar kadar öğrencinin görme, işitme ve dokunma duygularını da harekete geçirecek interaktif materyaller de İngilizce öğrenirken çok önemli. Ders verimliliğini artırmanın yolu buradan geçiyor.

Destekleyici kulüpler mevcut mu?

 Dil, ancak sürekli ulaşabileceğiniz ve pratik yapabileceğiniz gruplarla gerçekten öğrenilebilir. Dolayısıyla seçeceğiniz kursta konuşma kulübü, grammer kulübü, okuma kulübü, sinema kulübü ve randevuyla telafi gibi seçeneklerin mutlaka olması gerekir. 

Sınıfların mevcudu az mı?

Sınıf mevcudunun az olması gerekiyor ve bunun iki önemli sebebi var. Her şeyden önce öğrenci ‘tam anlamıyla’ kendi seviyesindekilerle İngilizce öğrenmeli. Bir diğer sebep ise öğretmenine sürekli yakın olabilmeli ve istediği soruyu istediği anda sorabilmeli.

Ödeme planı kişiye özel mi?

Size uygun bir ödeme planı alırsanız, ödeme konusunda stresiniz azalacağı için kafanız çok daha rahat olacaktır eğitim süresince… Paketler yerine, size ve bütçenize özel ödeme planları sunan kursları tercih edin.

BU SORULARININ HEPSİNİN CEVABI BRITISH TIME’DA EVET! 

Bütün dünyanın konuştuğu bu dili öğrenmemek için bahaneler uydurmaktan vazgeçin ve British Time farkıyla tüm bu dertlerden, risklerden, mahcup olma ihtimallerinden kurtulun.
Peki neden British Time? Çünkü, her şeyden önce başarı garantisi var. Ücretsiz seviye tekrarı hakkı veriyor ve ücretsiz birebir telafi dersleri hakkı da var. Maksimum 16 kişilik sınıflarda verilen İngilizce eğitime istediğiniz zaman ara verip istediğiniz zaman yeniden başlayabilirsiniz. British Time’ın 19. Yıla özel fırsatlarını daha yakından incelemek için aşağıdaki formu doldurun!