Hayatımıza inadına daha çok kitap daha çok sanat katmamız için 5 büyük sebep!

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

 Herkes bir formül arıyor hayatında. Hepimizin istedikleri de az çok aynı aslında… Daha az endişeli, daha kararlı, daha keyifli, daha duyarlı, daha gözü açık, daha dinamik, daha güncel olabilmek, kalabilmek… Oysa binlerce yıldır herkes bunları arıyor ve teselliyi, ilhamı, dayanma gücünü, umudu hep kitapta, sanatta buluyor. Bugün o çok sevdiğiniz “Daha çok sanat, daha çok kitap” kararını bu kez daimi olarak tutmak üzere yeniden alın ve kendinizi sanatın ve edebiyatın iyileştirme gücüne emanet edin. Bunun için çok ama çok geçerli sebepleriniz var! 

 Mehmet ÖZDOĞAN

mozdogan@hurriyet.com.tr

 Çünkü nefes almaya çok ihtiyacımız var

Üç-dört arkadaş bir araya geldiğimizde hep gelecek kaygılarından değil de, iyi bir film üzerine iki saat boyunca konuşmaya çok ihtiyacımız var. Neyi sevdiğimizi, neyden keyif aldığımızı hatırlamaya çok ihtiyacımız var. Sokağa çıkmaya, eve yürürken 10 dakikalığına sadece az önce galeride uzun uzun izlediğimiz tablo üzerine düşünmeye çok ihtiyacımız var!

Çünkü ayağa kalkmak için ihtiyacınız olan ilham kitapta, sanatta!

 Ülkenin durumuna üzgünsünüzdür, sevgilinizden ayrılmışsınızdır, işinizden olmuşsunuzdur, işinizden feci şekilde mutsuzsunuzdur, hayatınızın nereye gittiğini kesinlikle kestiremiyorsunuzdur; umutsunuzdur… Teselli de, şifa da, ilham da kitaptadır, sanattadır. Aydınlanma o sayfadaki tek bir satırda, ilham sahnede hayran kalarak izlediğiniz bir oyuncunun gözyaşındadır. 

Çünkü en güzel ‘anı biriktirme’ halidir kitap ve sanat!

 Bir düşünün şöyle… En unutamadığınız o tatilden aklınızda kalan fotoğrafta elinizde çok sevdiğiniz bir kitap var değil mi? Veya sevdiklerinizle hala çok gülerek hatırladığınız bir geceyi aklınıza getirmeye çalışın. Büyük bir ihtimalle bir tiyatro oyununun, bir müzikalin, bir film festivalinin parmağı vardır. Hatırladığınız en güzel günleri güzelleştiren en önemli parça oradadır! 

Çünkü şehri yeniden yaşayabilmenin tek yolu bu!

 “Ben o kafenin terasında kitap okumaya bayılıyorum…”, “Bu pazarımı sergilere ayırıyorum; kapalıyım…”, “Acayip güzel bir müzikal izledik; mutlaka siz de gidin!” Bu cümleleri iştahla, yüksek sesle, yaşaya yaşaya kurmadan olmaz! Gitmez böyle… Sokağa çıkmadan olmaz. Kitap, sanat el versin size; hayata yeniden karışmanız için bırakın iteklesin. 

Çünkü “İyi şeyler de oluyor” demeye ihtiyacımız var!

 İyiye kendimizi kapatmamız gerekiyor. Daha çok hayatımıza iliştirmeliyiz ki, yavaş yavaş bütün kanserli hücreleri de ele geçirsin, iyileştirsin. İyi, iyiyi getirir çünkü. Bu milyonlarca yıldır böyledir. Yüzümüz gülmeden, kafamız yeniden zehir gibi çalışmadan, “Ben de böyle bir katkı sağlayabilirim!” demeden hiçbir şey düzelmez.

Artık Cuma günü,

Hürriyet KitapSanat günü!

Karar alındı! Artık hayatımızda daha çok kitap, daha çok sanat olacak... Peki, danışmanımız kim? Bize takip edilmesi gereken tüm yazarları, şehirde neler olup bittiğini, o haftanın kaçırılmaması gereken performanslarını kim anlatacak? Bütün hafta yanımızdan ayırmak istemeyeceğimiz bir rehberimiz var artık!

Kültür sanat dünyasının kalbi Hürriyet'in yepyeni eki Hürriyet KitapSanat'ta atacak...

Kitap ve sanatı birbirinden bağımsız düşünemeyecek bünyelere bağımlısı olacakları bir ek… Artık her Cuma Hürriyet KitapSanat bütün Türkiye'yle buluşacak; dolu dolu edebiyat dolu dolu sanatla sizi iyileştirecek, yönlendirecek; size çok iyi gelecek!