• Hürriyet Twitter

Hacker'lar iş dünyasına savaş açtı! Peki işletmeler kendisini nasıl korumalı?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Tüm dünyada ve Türkiye'de ticari işletmeler gittikçe artan şekilde siber saldırılara uğruyor ve bu saldırılar sonucu her yıl büyük ekonomik kayıplar yaşanıyor. Sayısı her geçen gün artan bu siber saldırılar, özellikle küçük işletmeleri maddi ve manevi olarak derinden etkiliyor. Bu sebeple küçük işletmelerin de siber saldırılara yönelik tedbir alması artık bir zorunluluk hâline dönüşmüş durumda.

Hacker’lar küçük balık, büyük balık ayrımı yapmıyor!

Bu konudaki en kritik verilerden bir tanesi hacker'ların siber saldırı konusunda işletmelerin büyüklüğüne göre davranmaması... İnternet domain servisi GoDaddy’nin 1000’in üzerinde küçük işletme ile yaptığı araştırmanın sonuçlarına göre, işletmelerin yarısı hack’lenme nedeniyle finansal kayıp yaşamakta... Öte yandan kayıplar sadece parayla da sınırlı kalmıyor ve siber saldırıya uğrayan küçük işletmelerin çoğunun marka itibarları da zedeleniyor.

Güvenliği umursamayan yöneticiler saldırılara davetiye çıkartıyor

Küçük işletmeleri hedef tahtasına koyan hacker’lar kadar kötü bir şey varsa; o da kendi işletmesinin internette sunduğu veriyi küçümseyen, güvenlik açığını umursamayan yöneticilerdir. Siber saldırı konusuna aldırış etmemek; küçük işletmeleri hacker’ların gözünde daha kolay hedef yapıyor.

Saldırının türü küçük işletmelere karşı artıyor!

Küçük işletmeleri maddi ve manevi zarara uğratan hacker saldırıları günden güne çeşitlilik gösteriyor. Genel olarak küçük işletmelere karşı fidye yazılımlar, virüs, truva atları ve casus yazılımlar gibi birçok kötü amaçlı unsur kullanılıyor.  Küçük işletmeler çeşitlilik gösteren saldırılara karşı tespit ve önleme sistemi kullanmakta zaman zaman çaresiz kalabiliyor.

Kötü amaçlı yazılım mağdurlarının yüzde 58’ini küçük işletmeler oluşturuyor.

Her 5 KOBİ’den 1’i fidye yazılım tehdidiyle karşı karşıya kalıyor.

Saldırıya uğrayan her 8 işletmeden 1'inin kaybı 5 bin doları aşıyor.

Güvenlik ihlali yaşayan her 10 küçük işletmeden 3’ünün marka itibarı derinden sarsılıyor

Küçük işletmelere yönelik saldırılara bakıldığında, hacker’ların yüzde 83’ünün bir arka kapı oluşturduğu görülüyor.

Saldırıya uğrayan küçük işletmelere ait web sitelerin yüzde 10’u arama motorları tarafından kara listeye alınıyor.

Anadolu Sigorta, siber saldırılara karşı da en büyük yardımcınız olacak!

Türkiye’nin öncü sigorta şirketi Anadolu Sigorta, ‘Bireysel Siber Güvenlik Sigortası’nın ardından bir ilke daha imza attı ve Türkiye’nin standart paket kapsamlı ilk ‘Ticari Siber Güvenlik Paket Sigortası’nı ticari işletmeler ve KOBİ’lerin hizmetine sundu. Ekonomik prim tutarıyla dikkat çeken ürün, veri korumadan, siber fidye zararına, veri ihlalinden, iş kaybına kadar birçok teminatı içeriyor. 

Detaylı bilgi ve poliçe satın almak için tıklayın!

GoDaddy, ‘’Küçük İşletme Web Sitesi Güvenlik Raporu’’, 2018

Advertisement