Göl kenarında yaşayanların 6 karakteristik özelliği

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

beysu evleri katkılarıyla...

Kent yaşamı hepimizi stresli, unutkan ve telaşlı yapıyor. Bir yerden bir yere yetişme hali, artık kulaklarımızın duymadığı ama beynimize işleyen sabit bir gürültü, soluduğumuz havada asılı duran kirlilik...

Baktığımız yerleri görmüyor, gittiğimiz yolları ezbere yürüyoruz. Hal böyle olunca da günlük yaşamın tüm etkisi zamanla kişiliğimizi, yaşamımızı dönüştürüyor. Oysa başka yaşamlar, şehirde olsak bile mümkün. Evine geldiğinde yalnızca ailesine değil, doğanın tazeliği ve masmavi bir gölün ışıltısına kavuşanlar bakın nasıl bambaşka bir kişiliğe bürünüyorlar...

Daha sportifler

Kent yaşamında göle yakın bölgelerde yaşama olanağı olan insanlar, gölün ve çevresindeki doğanın yarattığı yoğun oksijenin etkisiyle güne daha enerjik başlıyorlar. Dolayısıyla doğa sporlarına daha yatkın oluyor ve gün içinde mutlaka kendilerine spor yapmak için zaman ayırıyorlar.

Daha pozitifler

Doğayla iç içe yaşamak, insan bedenindeki mutluluk hormonlarını yükseltiyor. Doğanın sürekli yenilenen döngüsüne şahit olmak, sonsuzluğa ve yenilenmeye duyulan umudu çoğaltıyor. Göl kıyısında, doğayla dost bir yaşamın parçası olmak, kent insanının stresini azaltıyor ve daha pozitif bir bakış açısı kazandırıyor.

 Daha neşeliler

Spor yapmak ve doğayla iç içe olmak, mutluluk hormonu olarak adlandırılan endorfini artırdığından, göl kenarında yaşayan insanlar, şehir merkezinde yaşayan insanlara oranla daha neşeli ve güler yüzlü yapıda oluyorlar.

Doğanın en yakın dostu olurlar

Güne doğayla birlikte uyanıp,

onun dinginliğiyle uyuyanlar,

doğanın tüm canlılarına karşı

daha duyarlı bir yapıya sahip oluyorlar.

Çevreye karşı daha titiz ve özenli davranıyolar.

Çünkü doğanın mucizelerine en yakından tanık olma fırsatını yakalıyorlar.

 Daha erken kalkarlar

Dağ havasında veya şelale yakınlarında alınan uyku gibi, oksijenin yoğun olduğu ortamlarda uyumak, beyni ve bedeni daha etkin şekilde dinlendirir. Göle yakın, şehrin gürültüsünden uzak bölgelerde yaşayan insanlar daha az gece uykusuyla daha dinç uyanırlar. Böylelikle güne erken başlar, erken yol alırlar.

 Aile bağları ve arkadaşlık ilişkileri güçlüdür

Düşünün ki eviniz masmavi bir gölün kıyısında. Eve geç gitmek ister misiniz? Göle kıyısı olan evlerin sakinleri, kendilerine kalan zamanları evde, aileleri ve dostlarıyla birlikte geçirmeyi tercih ediyorlar. Güzel havalarda göl kenarında ailecek yapılan yürüyüşler, göl manzarasına karşı evde yenen keyifli akşam yemekleriyle ailelerine ve dostlarına daha fazla zaman ayırırlar.

Göl kamaştıran manzara ile ruhunuza işleyen mutluluk...
Beysu Evleri’nin Ankaralı sakinlerine sunduğu yaşam, bir ailenin tüm fertlerinin mutluluğunu kapsıyor. Göl kenarında yürüyüş keyfi, evinizin çevresinde yeşillikler arasında kıvrılan koşu yolu, parklarla çevrili alanlar ve enerjinizi dolu dolu yaşayabileceğiniz sosyal tesisler...

Detaylı bilgi için tıklayın!