Yeditepe Üniversitesi katkılarıyla...

Çok yakın bir gelecekte sadece Türkiye’de değil, global alanda da zirvede olacak meslekler şimdiden belli. Onları “geleceğin mesleği” haline getiren ortak özellikler ise değişen yaşam tarzı, global ekonomi, teknolojide yaşanan gelişmeler ile paralel olarak ilerliyor. İşte yakın gelecekte tüm işverenlerin iş ilanlarında arayacağı mesleklerin ortak özellikleri...

Metropol yaşamına adapte

Kentlere olan göçlerin oldukça arttığı, çoğu şehrin metropol olma yolunda hızla ilerlediği günümüzde, bu hızlı değişimin de planlanması ve yönetilmesi gerekiyor. “Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi”, tam da bu noktadaki önemli bir eksiği tamamlayarak geleceğin prestijli meslekleri arasında yerini alıyor.

Küreselleşen dünyaya yön veren

Küreselleşmenin etkilerini hemen her alanda hissetmeniz mümkün. Bu büyüme iç ve dış ticarette taleplerin karşılanması aşamasındaki ihtiyaçları da arttırmakta. Uluslararası ithalat ve ihracat hacminin hızlı bir şekilde büyüdüğü günümüzde “Gümrük İşletmeciliği” önümüzdeki yılların gözde meslekleri arasında gözüküyor.

Teknolojiyi yetkin biçimde kullanabilen

Bilim ve teknoloji alanındaki gelişmeleri yakından izleyen, hatta bizzat bu gelişmelere öncülük eden mesleklerin önümüzdeki yıllarda önemlerini giderek arttıracakları günümüzde de görülen bir gerçek. Genel adıyla literatürde “Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri” olarak geçen ve geleceğe yön veren mesleklerden bazıları ise; “Sistem Tasarımcı ve Yöneticisi”, “Ağ Yöneticisi”, “Web Tasarımcısı”, “Programcı ve Yazılım Geliştiricisi”

Sağlık biliminde öncü

Sağlık sektöründeki gelişmeler de teknoloji ile paralel olarak ilerlemesini ilerleyişini sürdürüyor. Kalp pilleri, yapay organlar, diyaliz makinesi gibi tıbbi cihazların tasarımı ve üretilmesi üzerine çalışan “Biyomedikal Mühendisliği” gelecekte de önemini arttıracak bölümlerden biri.

Gıdalar konusunda uzman

Yemek yapmanın hayata lezzet katmaktan çok sanata dönüştüğü “Şef”, “Degustatör” ve “Gastronomi Uzmanlığı” meslekleri genel adıyla “Gastronomi ve Mutfak Sanatları” olarak anılıyor. Mutfağı kapsamlı olarak ele alması ve bir kimyager titizliğiyle yaratıcılığı birleştiren alanıyla yeni bir bilim dalı olarak kabul edilen “Gastronomi ve Mutfak Sanatları”, hem Türk mutfak kültürünün hem de dünyanın farklı mutfaklarının tanıtıldığı; gıda bilimi, yiyecek işletmeciliği ve modern mutfak teknikleri gibi konuları kapsayan geniş bir yelpazede kariyer olanağı sunuyor.

Hayal gücünü ve yaratıcılığını kullanan

Teknolojik gelişmeler ile birlikte geleceği belirleyen en önemli unsurların başında “yaratıcılık” gelmekte. Sürekli değişen ve gelişen teknolojik aletler, günlük hayatımızda kullandığımız araç-gereçler ve daha nicelerinin tasarımını ise günümüzün ve geleceğin mesleği olarak gösterilen “Endüstri Ürünleri Tasarımı” yapıyor.

Gerek günümüzde, gerekse çok yakın bir gelecekte tüm dünyada rağbet görecek mesleklerin bilincinde olan ve geleceğini bu alanlarda planlamak isteyen gençler Yeditepe Üniversitesini tercih ediyor. Gayrimenkul Geliştirme ve Yönetimi, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Biyomedikal Mühendisliği, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Gümrük İşletmeciliği gibi geleceğe yön veren bölümleri, 1143 kişilik güçlü akademik kadrosu ve 736 Erasmus-Exchange programıyla Yeditepe Üniversitesi, geleceğe yön vermek isteyen gençlere öncülük ediyor.