Dünya vatandaşı olmak için sadece dil bilmek yeterli mi?

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

TED Rönesans Koleji Katkılarıyla

21. yüzyılın dünyası; sınırların ortadan kalktığı, teknolojinin gelişmesiyle birlikte ülkeler arası iletişimin arttığı, bilginin baş döndürücü bir hızla yayıldığı bir dünya. Buna bağlı olarak kültürel etkileşim, uluslararası işbirlikleri ve eğitimde küresel hedefler sıkça gündeme gelen bir kavramın etrafında şekilleniyor: Dünya Vatandaşı olmak! Peki nedir Dünya Vatandaşı olmak? Sadece dil bilmek çocuğunuzu Dünya Vatandaşı yapar mı? Elbette hayır. Doğru becerileri, donanımları, kültür ve deneyimleri edinerek, tüm zamanlara ve tüm dünyaya adapte olma becerisini kazanması ve bunu eğitim hayatı boyunca aldığı destekle güçlendirmesi çok önemli. 

Dünya Vatandaşı Olmak Ne Demek?

Dünya Vatandaşı olmak kısaca; yeryüzünde yaşayan insanların renk, dil, din, ırk ayrımı olmadan kendilerini gezegenin vatandaşı olarak görmesidir. Kendi kültürünü kaybetmeden, evrensel değerlere açık ve dünyanın yaşadığı sorunların farkında olan bireyler, birer Dünya Vatandaşı olarak tanımlanabilir. Dünya Vatandaşı olmak, özünde küresel bir bakışı benimseyen farklı kültür ve düşünce biçimleriyle uyumlu, esneklik ve adaptasyon becerisine sahip birey olarak yetişmek demek.

Nasıl Dünya Vatandaşı Olunur?

Dünya Vatandaşı olmanın yolu, tek başına dil bilmekten geçmiyor. Daha kapsayıcı bir kavram olarak, dünyanın her yerinde geçerli akademik ve sosyal açıdan donanımlı bireyler olarak yetişmeyi zorunlu kılıyor. 21. Yüzyılın rekabetçi ortamında Dünya Vatandaşı olmanın yolu, uluslararası standartlarda bir akademik eğitim ve evrensel değerleri kucaklayan yaşam becerileri kazanmaktan geçiyor. Bunun için en kıymetli ve önemli süreç ise bireyin eğitim hayatı. 

Eğitim Kurumlarına Önemli Görevler Düşüyor

Teknoloji gelişirken, yeni nesil öğrenme biçimleri ve eğitim modelleri de buna bağlı olarak hızla değişiyor. Öğrenciler artık yalnızca geleneksel yöntemlerle öğrenmiyor. Bilginin sınırlarını hayalleriyle zorlayarak yaratıcı, özgür düşünen, sorgulayan, tasarlayıp üreten bireyler olarak değişimin öncülüğünü de yapıyor.

Onlar Dünya Vatandaşı olarak yetişirken, eğitim kurumlarına da çok önemli görevler düşüyor. Bu değişimi doğru yönetme becerisine sahip olan eğitim kurumları, çocukları iyi birer Dünya Vatandaşı olarak yetiştirme konusunda daima bir adım öndeler.

Ana sınıfından itibaren başlayan, uluslararası geçerliliğe sahip eğitim programlarını müfredatlarına doğru entegre eden eğitim modelleri ve bunları uygulayan eğitimcilerin yaklaşımları giderek daha önem kazanıyor.

Uluslararası Programların Katkısı Önemli

 Öğrencilerin dil eğitiminin yanı sıra yaşam becerileri ile donanmasına olanak sağlayan çok yönlü bir öğrenme ortamı sunarak; Sanattan spora, dijital teknolojiden iletişime, müzikten dansa her alanda “Dünyadaş” bireyler olarak yetiştirmek öncelikli hedeflerden birisi olmalı.

Bir Dünya Vatandaşı olarak öğrencilerini sosyal sorumluluk duygusu yüksek, özgüven sahibi, donanımlı ve dünyadaş bireyler olarak yetiştirmeyi hedefleyen eğitim kurumlarının, dünyanın saygın kurumları ile işbirliği içerisinde olması ve özel akademik programlara eğitim müfredatında mutlaka yer vermesi gerekiyor.

Dünya çapında birçok akademik kurum ve işveren tarafından kabul gören uluslararası geçerlilikte zengin programlara müfredatında yer veren TED Rönesans Koleji’nde, İngilizce dil eğitiminde Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı esas alınarak hazırlanmış ve TED okullarında uygulanmakta olan K12 bütünlüğündeki TED’e özgün İngilizce müfredatı uygulanıyor. “Cambridge Uluslararası Genel Ortaöğretim Eğitimi Sertifikası’na (IGCSE) sahip olan okul öğrencilerine, dünyanın her yerinde yükseköğrenim kurumlarına girişte güvenilir bir kaynak sunuyor. Aynı zamanda yurtdışındaki üniversitelerde okumak isteyen öğrencilere üniversite kabulünde avantaj sağlayan Advanced Placement (AP) Programı, hayallerindeki mesleklere ilişkin yeterlikleri kazandırmaya hizmet eden BTEC (Business and Technology Education Council) Programı ve TED-Kanada Milli Eğitim Bakanlığı Öğrenci Değişim Programı ile anasınıfından itibaren öğrencilerinin geleceklerini şekillendiriyor.

Okul Öncesi, İlkokul, Ortaokul ve Lise bölümlerine öğrenci kaydı alan TED Rönesans Koleji; yenilikçi eğitim anlayışıyla 2017-2018 eğitim-öğretim yılının kayıtlarını almaya devam ediyor. Detaylı bilgi için 444 9 833’ü arayabilir veya www.tedronesans.k12.tr web sitemizi ziyaret edebilirsiniz