• Hürriyet Twitter
R

Doğru adımlarla işinizi  büyütün!
KOBİ’lerin mutlaka dikkat etmesi gerek
en 5 ipucu

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

Büyük umutlar ve emeklerle kurduğu işletmesini giderek büyütmeyi kim istemez ki? İşte, büyümek isteyen KOBİ’lere özel strateji önerileri…

Önce İnsan

Sektörünüz her ne olursa olsun nihayetinde insan odaklı bir iş yaptığınızı asla unutmayın. Gerek çalışan gerekse de müşteri memnuniyetini ön planda tutarak hareket etmeniz ve adımlarınızı uzlaşımcı olarak atmanız sizi ileriye taşır.

Bütçe kontrolünü elden bırakmayın

Gelir ve giderlerinizi sürekli kontrol etmeniz ve harcamalarınızı makul fiyata çekmeniz kâr elde etmeye başlamanızı sağlar. Örneğin; faturalarınızı azaltmak için firmaların Kobi'lere yönelik yaptığı kampanyaları takip edebilirsiniz.

Pazarlama stratejisi belirleyin

Öncelikle hedef kitlenizi saptayın ve hedef kitlenizi tanımaya çalışın. Ürününüzün hitap ettiği kitlenin ilgili olduğu mecralarda yapacağınız tanıtımlar, küçük bütçelerle bile etkili sonuçlar almanızı sağlar. Örneğin; hedef kitlesi gençlerden oluşan bir ürün için sosyal medyayı kullanmak ve ürününüzün tanıtımını sosyal medya üzerinden yapmanız isabetli bir seçim olacaktır.

Yeni iş bağlantıları

Yeni iş bağlantıları aynı zamanda yeni müşterileri de ifade eder. Gerek yurt içinde gerekse de yurt dışında çevre oluşturmanız ve yeni iş bağlantıları kurmanız için sektörel fuarları takip etmeniz çok önemlidir. Bu fuarda karşılaşacağınız yenilikler ve yeni kişiler size yeni fırsat kapıları açar.

Teknoloji ve dijital dünyanın avantajlarından yararlanın

Uzmanlık alanınız her ne olursa olsun, verilimli bir şekilde büyüyebilnmeniz için dijital dünyada varlık göstermeniz ve kendi alanınıza uygun teknolojik trendleri uygulayabiliyor olmanız çok önemli. Çünkü ancak bu sayede, başta zaman olmak üzere, elinizdeki güçleri çok daha etkin bir şekilde kullanabilirsiniz.

 

KOBİ’lerimize özel sigorta hazırlamışız çok mu?

Ekonomiye can katan Kobi’lerimize özel MetLife Teknoloji Desteğim Ferdi Kaza Sigortası ile; 

· Teknolojik donanım ve ürünlerle ilgili ücretsiz bilgilendirme ve indirimli servis fırsatı
· KOSGEB kredisi başvurularında destek
· Akaryakıttan matbaaya birçok alanda indirim
· Hukuki bilgilendirme

Detaylı bilgi için tıklayınız