Kanada Eğitim Sistemi ile tanışmanız için 6 muhteşem sebep

KAYDIR6657A1DD-6E78-429E-89FB-338B6D446723Created with sketchtool.

CANADA OKULLARI katkılarıyla...

Çocuğu gelişim çağına gelen her anne baba, onun geleceğini garanti altına alabilmenin tek yolunun iyi bir akademik eğitimden geçtiğini bilir. Bu yüzden, çocukları için okul seçerken hayatlarının en kritik kararlarından birini aldıklarının farkındalardır. Çünkü her anne baba bir yandan çocuklarının en az bir yabancı lisanı anadili gibi konuşmasını, iyi bir akademik eğitim almasını, diğer yandan sonu gelmeyen sınav sistemi içinde çocukluğunu ve gençliğini yaşamaktan mahrum kalmamasını, doğaya ve insana saygılı, özgüven sahibi bir birey olmasını, kendini doğru ifade edebilmesini ve potansiyelini açığa çıkaracak bir eğitim sisteminin içinden geçmesini hayal eder.

Buradan hareketle, size etkinliği tüm dünyada kabul görmüş, uluslararası bir eğitim anlayışına sahip ülkeler içinde eğitimde dünyada onuncu, İngilizce konuşulan ülkeler arasında ise birinci sırada olan Kanada tarafından tanınan ve Türkiye’nin ilk Milli Eğitim Bakanlığı onaylı Kanada Programı'ndan ve bu programla gelen sistemin öğrencilere sunduğu olanakların birkaç temel noktasından bahsedeceğiz.

Çift diploma ile mezun olma şansı

Kanada Sistemi’ni benimseyen dünyanın bir çok ülkesinde okula kaydı yapılan bir öğrencinin hemen Kanada'da çift diploma ile ilgili bir takip dosyası açılıyor ve takibi yapılmaya başlanıyor. Eğitiminin herhangi bir noktasında yurtdışına kaydını aldırmak isteyen bir öğrenci, eğitimine yıl kaybetmeden, herhangi bir ek sınava girmeden devam edebiliyor; en önemlisi de dünyanın en gelişmiş eğitim müfredatından geçtiği için yeni başladığı okulda adaptasyon sorunu ve başarısızlık kaygısı yaşamıyor. Böyle bir okulda lise eğitimini tamamlayan bir öğrenci dünyanın en iyi üniversiteleri tarafından tanınan bir diploma ile hem Türkiye'den hem de Kanada'dan, kısacası çift diploma sahibi olarak mezun oluyor. Özellikle ortaokuldan liseye geçiş sürecinde çocuklarının en güzel yıllarının ve potansiyellerinin TEOG kaynaklı sınav kaygısı ile zarar görmesini istemeyen ebeveynler, böyle bir okulu tercih ederek onların en iyi seviyede akademik eğitim almasına ve çocukları için yurtdışının kapılarının açılmasına olanak sağlamış oluyorlar..

Kanada Sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın!

İngilizce'yi anadili gibi konuşan öğrenciler

Anaokulundan itibaren her sınıfta bir Kanadalı akademik öğretmen ve  bir de çift dilli bir Türk öğretmen ile eğitimlerine başlayan öğrenciler, her türlü iletişimin İngilizce olduğu bir ortamda yetişiyorlar. Bu okul sisteminde İngilizce bir 'ders' olarak verilmiyor çünkü İngilizce okuldaki her ana, her etkinliğe, her derse yedirilmiş durumda… Öyle ki çocuklar her şeyin 'İngilizce' olduğu bir çevrede eğitimlerini sürdürüyorlar. Dolayısıyla bu eğitim sisteminden geçen bir öğrenci, lise eğitimini tamamladığında anadiline yakın seviyede İngilizce konuşma becerisine sahip oluyor. Beş yaşından itibaren Fransızca'nın da eklenmesiyle Kanada tarafından tanınan ve onaylı programı alan öğrenci hem ileri derecede İngilizce hem orta seviyenin üstünde Fransızca konuşabilir hale geliyor.

Kanada Sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın!

Dünya vatandaşı çocuklar

Dünyanın en gelişmiş eğitim siteminden geçerek çift diploma ile mezun olan, dünya standartlarında eğitim alan, küçük yaşlardan itibaren yabancı dil öğrenen ve bu dili kullanan öğrenciler hayatlarını ve eğitimlerini İngilizce konuşulan herhangi bir ülkede sürdürebilecek donanımı çok genç yaşlardan itibaren kazanmaya başlıyorlar. Farklılıkların ve farklı potansiyellerin dışlanmadığı aksine benimsendiği ve değer verildiği bir ortamda yetişen çocuklar, kendi ülkelerinde eğitim alırken dünya vatandaşı olma yetkinlikleri kazanıyorlar.

Kanada Sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın!

Her anlamda güvenin esas olduğu bir ortam

Kanadalı akademik eğitim uzmanları bir çocuğun eğitim sürecindeki en önemli yapı taşlarından birinin 'güven duygusu' olduğunun altını çiziyorlar. Bir çocuğun potansiyelinin açığa çıkması ve bilişsel gelişim sürecinde kendi yetenekleriyle uyumlu bir şekilde gelişebilmesi için bulunduğu ortama, ebeveynine, öğretmenine ve kendisine güvenmesi gerekiyor. Kanada Sistemi'nin bu çok önem verdiği temel noktayı benimseyen okullar, çocuğa her zaman güven duyacağı ve destek alabileceği bir ortamın içinde olduğunu hissettirerek onun öğrenme süreci içinde hem potansiyelini en üst seviyede açığa çıkarmasına yardımcı oluyor hem de geleceğin özgüven sahibi bireyi olması için ihtiyaç duyduğu her türlü olanağı sunuyor.

Kanada Sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın!

Alanında uzman Kanadalı ve Türk öğretmenler

Kanada Sistemi'ni diğerlerinden bu kadar farklı kılan etmenlerden biri de elbette tüm öğretmenlerin çok donanımlı olmasını şart koşması. Bu sistemde her öğretmen üniversiteden çift yetkinlik ile mezun oluyor. Örneğin bir matematik öğretmeni fen derslerini de verebilecek yetkinliğe sahip ya da bir edebiyat öğretmeni tarih derslerine de girebiliyor çünkü üniversiteden çift uzmanlaşma ile mezun oluyorlar. Mesleği öğretmenlik olmayan herhangi bir kişi bu okullarda eğitim veremiyor. Okulda eğitim veren Türk öğretmenlerin de tamamı İngilizce biliyor ve mümkünse yüksek lisans yapmış kişilerden oluşuyor. Kanada Sistemi’ni tam anlamıyla uygulamak isteyen bazı okullar, eğitim kadrosunun gelişmesi için 'mentorluk' sistemini geliştirmiş. Böylece alanında uzmanlaşmış ve yıllarını bu mesleğe vermiş Kanadalı uzman eğitimcilerden mentorluk alan öğretmenler kendilerini sürekli yenileme ve geliştirme şansına sahip oluyorlar.

Kanada Sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın!

Organik beslenen, ekolojik yaşamı benimsemiş öğrenciler

Kanada oldukça büyük bir yeşil alana sahip olan ve aynı zamanda da ekolojik ayak izini yani insanın doğaya yükünü olabilecek en düşük seviyelerde tutmak için çaba sarf eden ülkelerden biri. Kanadalı eğitimciler bu bakış açısının yaygınlaşabilmesinin yolunun çocukları doğaya saygılı, gıda kalitesinin öneminin bilincinde olan ve ekolojik yaşamın unsurlarını bilen ve benimseyen bireyler olarak yetiştirmekten geçtiğini biliyorlar. Bu değerleri benimseyen okullar da anaokulundan itibaren çocukları organik, mevsiminde üretilmiş ve çeşitliliğin bol olduğu gıdalarla besleyerek onların organik yaşama adım atmalarını sağlıyor. Sonrasında da her okulun bahçesinde küçük ölçekli ekip biçme faaliyetleri yapılıyor, okul içinde tamamen doğal malzemeler kullanılıyor, doğaya saygı bilincinin oluşmasını sağlayacak etkinlikler ve okul içi uygulamalarla, beslenmeden yaşam tarzına kadar organik ve ekolojik unsurlar çocuklara benimsetiliyor.

Kanada Sistemi hakkında daha fazla bilgi edinmek için burayı tıklayın!

Ebeveynler için en kıymetli varlıkları olan çocuklarının eğitimi çok önemli bir konu. Artık aileler neredeyse bebeklikten itibaren bu konuda endişelenmeye ve en doğru olan seçeneği bulmak için araştırmalara başlıyorlar. Günümüzde ebeveynler çocuklarının küreselleşen dünyada başarılı, potansiyelini açığa çıkarmış ve sevdiği mesleği yapan, özgüven sahibi ve en önemlisi de mutlu bireyler olmasını istiyor ve bu kazanımların hepsinin ev ortamında sağlanamayacağını, eğitimin bu noktada kilit unsur olduğunu biliyor.

İşte bu noktada ülkenin eğitim ortamına taze bir soluk getiren, çocuğu önemseyen, ona güven veren ve dünyanın kapılarını açan, onu akademik anlamda donanımlı bir şekilde yetiştiren, büyük bir özenle hazırlanmış dünya standartlarında bir eğitim sistemine sahip Canada Okulları çocuklar ve aileleri için ellerinden tutan, destek olan ve yol gösteren bir dost olma niteliği taşıyor. Geleceği yaratacak ve güzelleştirecek olan çocukların bir dünya vatandaşı olarak yetişmesini, biricikliğinin önemsenip desteklendiği bir ortamın parçası olmasını, özgün, kendisine ve çevresine güvenen, ekolojik yaşamı benimsemiş doğaya saygılı bireyler haline gelmelerini sağlayacak bu eğitim sistemi, onun bir parçası olacak tüm çocuklar ve onların aileleri için çok önemli bir değer olarak eğitim dünyamızda yerini alıyor.

Detaylı bilgi için burayı tıklayın!